Senaste artiklar
Vilket svampår – vi bjuder på receptinspiration
Hösten har fört med sig många glada utfärder till skogs. Och skogen har levererat. Svamp, i mängd och massor. Vad ska du göra av allt du plockat? Vi bjuder på sju förslag.
Tryffelsvampar är inte enbart en sydeuropeisk delikatess utan kan också finnas gömda i en gräsmatta i Västnyland
Människan behöver hundens hjälp för att hitta tryffel.
Katastrofal svampsäsong i Nyland: "Det har inte funnits så här lite svamp på flera årtionden"
Lite svamp på grund av sensommarens torka och köldknäppar.
Värm dig med "Black Forest Pasta", den svarta skogens pasta – kocken David Ortiz bjuder på hemlagad pasta med säsongens svamp, vaktelägg och chili
Svarta skogens pasta är en mustig hösträtt.
Snart dags att ge sig ut i blåbärsskogen: "Blåbären kan vara ganska små men det ser ut att bli en bra skörd"
Torkan har gjort sitt men regnet hjälper.
Tre recept för svampsäsongen: Västerbottenostpaj, brynt svampsmör och toast
Recept på västerbottenostpaj, brynt svampsmör och toast.
Varma mackor med kantarellstuvning och mustig ölpicklad lök – mat med retrokänsla för det ultimata höstmyset
Gott till kvällsteet eller som en lätt måltid.
Trattkantarellen är Hagar Johnssons favorit - här är hennes tips så du plockar rätt svamp
Trattkantarellen kan användas i många maträtter.
30 vanliga svampar – testa hur bra du känner igen dem
Hur bra är du på skogssvampar?
Gör en svamppaj med bacon – få ut det bästa av både soppar och taggsvampar
En korg blandsvamp blir en härlig paj som smakar skog.
Kantarellfylld cannelloni ger variation till höstens svampmiddagar
Framtidens kockar deltar i Strömsös kampanj Vegval.
Släng inte svampar i plastpåse - expertens fyra tips till att plocka svamp
Vi drog till skogs med svamprådgivaren Elisabeth Eriksson.
Närmat i Östnyland dag 1 - måndag: Micke äter kantareller, gör speltgröt och plockar vattenmelon
Micke Björklund lever på närproducerad mat i en vecka.
Kantarellkräm med sallads- och örtblandning från Christinas pallkrage
Micke Björklunds recept på svampkräm med örter.
Strömsö presenterar: de 7 bästa vegetariska recepten
Lär dig använda zucchini, broccoli, blomkål och tomat.
Bjud på smörstekta kantareller med len blomkålskräm
En festlig rätt med enkla smaker på bara 15 minuter.
Sommarhettan får svamparna att lysa med sin frånvaro – svampplockare: ”Jag har aldrig upplevt en så här dålig svampsommar”
Rikligt med regn behövs för att svamparna ska dyka upp.
Giftig eller god? Lita inte blint på sociala mediers svampråd
Bättre för hälsan att låta bli att plocka okända svampar.
I svampskogen med Kurt Söderberg
Kurt Söderberg ger svampplockare goda råd.
"Ta en erfaren vän med till svampskogen"
Här ger svampexperten sina tips för en lyckad skogsutfärd.
"Bussig" blåbärsskörd att vänta i Östnyland
På skuggiga ställen är bären ännu omogna.
Lita inte på gamla svampböcker - kan innehålla föråldrad information
Giftiga svampar kan presenteras som matsvampar.
Torrt sommarväder skjuter fram svampsäsongen i Egentliga Finland
Endast kantareller i skogen för tillfället.
Nu ploppar svamparna upp ur jorden i Östnyland
Temperaturen och regnet har varit gynnsamt för svamp.
Kantarellen - skogens guld och snapsglas
"Kantarellen är vår mest populära matsvamp."
Milt väder förlänger svampsäsongen
Man kan fortfarande fynda i svampskogen.
Billiga kantareller och jordgubbar i Åbo
Kantarellerna på Salutorget i Åbo kostar 6 euro litern.
Dyraste kantarellerna finns i Vasa
Billigaste i Tammerfors, visar sammanställning.
”Blåbären mognar som bäst”
I Sibbo storskog borde blåbären vara mogna till helgen.
Gädda med kantareller och västerbottensost
Här bygger vi ihop en kombination av fiskfilé med färsröra.
Svampar med Viking Nyström
Viking Nyström visar och ritar svampar.
Ut och plocka svamp...
Här får vi råd om trattkantarell och fårticka.