Hoppa till huvudinnehåll

Senaste artiklar

30 vanliga svampar – testa hur bra du känner igen dem

Hur bra är du på skogssvampar?

Gör en svamppaj med bacon – få ut det bästa av både soppar och taggsvampar

En korg blandsvamp blir en härlig paj som smakar skog.

Släng inte svampar i plastpåse - expertens fyra tips till att plocka svamp

Vi drog till skogs med svamprådgivaren Elisabeth Eriksson.

Kantarellkräm med sallads- och örtblandning från Christinas pallkrage

Micke Björklunds recept på svampkräm med örter.

Strömsö presenterar: de 7 bästa vegetariska recepten i skördetider

Lär dig använda zucchini, broccoli, blomkål och tomat.

Bjud på smörstekta kantareller med len blomkålskräm

En festlig rätt med enkla smaker på bara 15 minuter.

Giftig eller god? Lita inte blint på sociala mediers svampråd

Bättre för hälsan att låta bli att plocka okända svampar.

I svampskogen med Kurt Söderberg

Kurt Söderberg ger svampplockare goda råd.

"Bussig" blåbärsskörd att vänta i Östnyland

På skuggiga ställen är bären ännu omogna.

Lita inte på gamla svampböcker - kan innehålla föråldrad information

Giftiga svampar kan presenteras som matsvampar.

Torrt sommarväder skjuter fram svampsäsongen i Egentliga Finland

Endast kantareller i skogen för tillfället.

Nu ploppar svamparna upp ur jorden i Östnyland

Temperaturen och regnet har varit gynnsamt för svamp.

Kantarellen - skogens guld och snapsglas

"Kantarellen är vår mest populära matsvamp."

Milt väder förlänger svampsäsongen

Man kan fortfarande fynda i svampskogen.

Billiga kantareller och jordgubbar i Åbo

Kantarellerna på Salutorget i Åbo kostar 6 euro litern.

Dyraste kantarellerna finns i Vasa

Billigaste i Tammerfors, visar sammanställning.

”Blåbären mognar som bäst”

I Sibbo storskog borde blåbären vara mogna till helgen.

Gädda med kantareller och västerbottensost

Här bygger vi ihop en kombination av fiskfilé med färsröra.

Svampar med Viking Nyström

Viking Nyström visar och ritar svampar.

Ut och plocka svamp...

Här får vi råd om trattkantarell och fårticka.