Hoppa till huvudinnehåll

Senaste artiklar

Ellinje i Vanda.

Carunas elöverföring blir dyrare

Konsumentförbundet frustrerat på "naturliga monopol".

Katternö Group har sitt huvudkontor i översta våningen i Campus Allegro

Minst tio anställda ska bort från Katternökoncernen

Inga personalminskningar skulle ske i samband med fusionen av Jakobstads Energiverk och Herrfors Ab. Men nu pågår förhandlingar där målet är att minska personalen inom koncernen med 10-15 personer.

Bild av hur Fennovoimas kärnkraftverk kan komma att se ut.

Politiker börjar tvivla på Jakobstads satsning på kärnkraft

Nu börjar fullmäktigeledamöter tvivla på det ekonomiskt vettiga i kärnkraftssatsningen för Jakobstads del. Åtminstone borde frågan diskuteras, säger flera ledamöter.

Jakobstads energiverk

Jakobstads Energiverk säljs till Herrfors

Herrfors betalar nästan 70 miljoner euro för Energiverket. Fullmäktige i Jakobstad beslutar om saken den 22 december. Både energiverkets personal och Ulla Hellén (SDP) kritiserar hemlighetsmakeriet kring beslutet.

elledningar

El till reapris i Jakobstad

Elpriserna sänks i Jakobstad med 15 procent under tiden maj-augusti. Orsaken är att börspriset på el har sjunkit den senaste tiden.

Säkerhetsstolpar räddar liv längs landsvägarna

Elstolpar i trä med en ihålig nedre del räddar liv. Längs landsvägarna finns den här typen av stolpar som knäcks lätt vid en kollision och skadorna kan minimeras.

Bild på Fennovoimas logo.

En fjärdedel hoppade av Fennovoimas projekt

Av de 60 ägarna i Kraftaktiebolaget SF hoppar femton av kärnkraftsprojktet. Nu är det 45 ägare kvar som planerar bygga Fennovoimas kärnkraftverk i Pyhäjoki.

Kärnkraftsmotståndare lobbar mot Fennovoima

Kärnkraftsmotståndare i Sverige och Finland lobbar just nu hårt mot Fennovoimas planerade kärnkraftverk i Pyhäjoki. Vi "bombar" politiker och bolag i Fennovoima med e-post, säger Christina Morin i Luleå. Hon tillhör nätverket ett Kärnkraftsfritt Bottenviken.

Fennovoimas planerade kärnkraftverk i Pyhäjoki.

Nykarleby kraftverk sa ja till Fennovoima

För delägarna i kärnkraftsbolaget Fennovoima börjar det vara dags att bekräfta om de ska vara med om kärnkraftsbygget i Pyhäjoki. Redan för flera veckor beslöt Nykarleby kraftverk att de är med, uppger Österbottens Tidning.

Färre elavbrott med jordkabel

Elavbrotten ska bli färre och kortare. Det är kravet i en ny lag som väntas komma i höst. Det bästa sättet att göra elnätet säkrare är att gräva ner ledningarna så att oväder inte kommer åt dem.

Ekenäs Energis flisenergiverk i Björknäs i Ekenäs.

Ekenäs Energi skruvar ner de ekonomiska förväntningarna

Raseborgs energiverk Ekenäs Energi kommer inte att klara av att göra ett så stort plus i år som staden hade hoppats på. Ekenäs Energi anhåller av stadsstyrelsen att få ändra budgeten så att plusresultatet för i år minskas med 610 000 euro.

Jakobstads energiverk

Tillfällig chef för energiverket i Jakobstad

Jobbet som verkställande direktör på Jakobstads energiverk efter pensionerade Ole Vikström har inte lediganslagits. Det betyder att det blir bråttom att hitta en efterträdare.

Skylt på Ekenäs Energi

Stadsstyrelsen grubblade över Energiverkets resultat

Stadsstyrelsen i Raseborg fick igår (3.12) grubbla över Ekenäs Energis resultat som för den senaste räkenskapsperioden blir ungefär en halv miljon sämre än man beräknat med. Resultatet kan till och med bli upp till 800 000 euro sämre.