Hoppa till huvudinnehåll

Senaste artiklar

Profilbild på Johnny Sjöblom, korrespondent för svenska Yle i Tyskland

Alla har väl rätt till regeringsbekymmer

Tysk regeringsbildning måste få ta tid.

Folkhälsans tonårspoliklinik i Vasa

Folkhälsans tonårspoliklinik i Vasa i farozonen

Det är en osäker framtid som Folkhälsans tonårspoliklinik i Vasa går till mötes. Vasa sjukvårdsdistrikt köper inte längre dess tjänster och nu överväger Vasa stad om man ska använda Folkhälsan eller inte.

Ungdomsforskare Patrik Söderberg.

"De lever i parallella universum"

I stort sett mår de österbottniska ungdomarna bra. Men de lever i helt olika världar. Det menar ungdomsforskaren Patrik Söderberg.

Mink i bur på pälsfarm

Pälsfarmernas djur är bullerkänsliga djur under valpningen

I helgen inleds pälsdjurens valpningssäsong på de österbottniska farmerna. Under valpningen är djuren extra känsliga för buller, rökutveckling och andra dylika störande moment.

Maskrosbarnet vände sig mot solen

Hjälp finns att få och hjälp ska man kräva. Det säger Jessika Arvik som växte upp i en familj med många bekymmer. Pappa misshandlade både fysiskt och psykiskt och mamma drack. Idag mår 22-åriga Jessika bra och nu försöker hon hjälpa andra i samma sits.

Få vill byta hälsostation över kommungränsen

Det är inte många som valt att nappa på möjligheten att byta hälsostation. Men i Korsholm och Vörå är det flera klienter på privata boenden som är skriven på annan ort och behöver hemsjukvård. Men det tillåter inte lagen.

Siv Jern

Sökes: Jourhavande vänner

Kyrkans samtalstjäns erbjuder ensamma personer en möjlighet att få prata ut om sina bekymmer. I höst ska nya frivilligarbetare utbildas för att delta i jourverksamheten.

Äldre person i rullstol.

Äldreboenden kan tvingas stänga

Privata äldreboenden i Österbotten kan tvingas stänga eftersom de inte fyller Regionförvaltningsverkets krav på anställda och utrymmen. De Gamlas Hem i Jakobstad borde utöka personalen eller bygga om fastigheten och Florahemmet anställa kompetent personal.

Hur bearbeta en skilsmässa?

En skilsmässa betyder bland annat ilska, besvikelse och sorg för både föräldrar och barn. Men hur ska man bearbeta det hela för att inte fastna i de här känslorna eller låta dem ta över när läget är svårt? Förutom goda vänner kan till exempel en skilsmässokurs eller ett läger kan hjälpa på traven.

skolskjutsmärke

Skolskjuts i Malax upprör

När höstterminen börjar i Malax gäller nya regler för skolskjutsarna. Kommunstyrelsen beslöt i måndags bland annat att första och andra klassisterna ska gå en och en halv kilometer till en skolskjuts.

Ålandsbankens logotyp

Finansinspektionen varnar Ålandsbanken

Finansinspektionen ger en offentlig varning till Ålandsbanken för att banken har blandat ihop kundernas medel med bankens egna medel.

Kimitoöns kommunvapen

En åtta för Pargas och Kimitoön

Kommunsammanslagningarna i Åboland har gått hyfsat. Det visar en utvärdering som Pargas och Kimitoön låtit göra. I Kimitoön har man ändå tummat på samgångsavtalet och det oroar revisionsnämndens ordförande.

Dramat Betalas senare, 1971

Betalas senare – ett drama om att skuldsätta sig

Marianne och Håkan är unga, nygifta och kära.

Klagomuren, 1969

Klagomuren tog upp tittarnas klagomål

Ett interaktivt program där publiken fick klaga i tv.

Vinterkriget, barn evakueras från Viborg (1939) Eino Nurmi

Barntransporterna under kriget

Krigsbarn i andra världskriget