Hoppa till huvudinnehåll

Senaste artiklar

Nigerianska offer männsikohandel på ett skyddshem i Catania.

Över 40 miljoner människor lever i slaveri

Påtvingat äktenskap är en form av slaveri.

mysfabo testar cykelhjälm

Cykelhjälm eller inte? Så här tycker ni

Cykelförbund vill att lag som rekommenderar hjälm ska bort.

Asylsökande på Röda korsets flyktingförläggning i Åbo

HS: Tvångsåtgärder för att inhysa asylsökande möjliga

Inrikesministeriet förbereder förordning.

Tahrirtorget inför presidentvalet 2014.

Ofritt presidentval i Egypten

I Egypten har den styrande militären skickat ett klart budskap till de nära 54 miljoner röstberättigade inför presidentvalet - säkerhet och kontroll över landet kan enbart utföras av dess egen kandidat, Abdul Fatah al-Sisi.

Stadshuset i S:t Karins

Planer på tvångsfusion irriterar S:t Karinsbor

Ovisshet och irritation. Det känner många S:t Karinsbor inför möjligheten att en tvångsfusion mellan S:t Karins och Åbo kan bli verklighet de närmaste åren.

Michael Luther och Joakim Strand

Luther och Strand välkomnar Virkkunen till Vasaregionen

De ledande politikerna i Vasaregionen välkomnar kommunminister Henna Virkkunens besök. Då ska hon bland annat få förklara varför hon tycker att det bara är Vasa och Korsholm som finns med på listan bland kommuner som kan tvångsfusioneras. - Varför är inte Vörå, Laihela, Storkyro, Malax och Korsnäs med? undrar Michael Luther i Korsholm.

Jonas Lindholm, Anne-Mari Viinamäki och Stig Beijar

Politiker i Vasaregionen diskuterade tvångsfusioner

Politiker i Vasaregionen diskuterade förslaget till lag om tvångsfusion i God morgon Österbotten på fredag. - Det är bäst att kommunfusioner sker på frivillig väg, men om det förhindrar utveckling i nejden borde man kunna ta till tvång, säger Anne-Mari Viinamäki (Saml) i Vasa.

Fler kommuner kan tvingas samman

Fler kommuner än bara de tolv stadsregionerna kan tvingas till kommunsammanslagning av regeringen. Det säger justitieminister Anna-Maja Henriksson (SFP).

Karta över kommunreformen

Invånarna säger nej till tvångsfusion i Åboregionen

Regeringen beslöt i går att tvång kunde användas i stora stadsregioner där kommunerna är ovilliga att gå samman. Åbo har hela tiden ställt sig positiv till att gå ihop med sina grannkommuner, men ingen vill gå ihop med Åbo.

Tvångsfusion: Hot eller möjlighet?

Regeringens förslag om tvångsfusioner i tolv storstadsregioner har fått ett blandat mottagande. Vasa är en av de regioner som berörs och i Korsholm är kommunstyrelsens ordförande Michael Luther (SFP) bekymrad.

Ulla-Maj Wideroos

Wideroos: Sluta rulla tummarna och utred kommunreformer!

Regeringens tal om att tvinga kommuner i 12 storstadsområden till fusioner bör tas på allvar. Det säger riksdagsledamot Ulla-Maj Wideroos (SFP).

Kommuhförbundets korridor är prydd med kommunvapen

"Tvångsfusionerna gäller inte Västnyland"

Enligt kristdemokraten Niklas Andersson, som är inrikesministerns specialmedarbetare, gäller de eventuella tvångsfusionerna främst de stora städerna.

Anna Moring arbetar för regnbågsfamiljer.

Regnbågsfamiljer känner lyckopress

I familjer som inte passar in i mönstret heterosexuell kärnfamilj är det vanligt att man känner ett tvång att visa upp hur oerhört lycklig man är. Detta för att inte ge dem som kritiserar regnbågsfamiljerna vatten på kvarn. Bland annat detta konstaterar Anna Moring i sin doktorsavhandling Oudot perheet.

Mikael Grannas.

"Ett tramp in på kommunernas självbestämmanderätt"

Alternativet att tvinga kommuner att gå samman är oroväckande, säger kommundirektör Mikael Grannas i Sibbo.