Hoppa till huvudinnehåll

Senaste artiklar

Tapasbricka à la Kvarken – smaka på världsarvet

Recept på Kvarkens läckra råvaror.

Delta i kampanjen #östersjödinner och vinn en middag tillagad av Peltsi och Tom

I Yle Luontos kampanj äter vi för att hjälpa Östersjön.

"Gäddfabriker" längs kusten ska öka gäddbeståndet

Kusternas utbyggnad har förstört gäddans lekplatser.

Stjärnkock vill äta upp all skarv och säl

Michael Björklund ser fram emot strömmingsmarknaden i Åbo.

Jättegädda drogs upp i Lappland

Gäddan vägde 16,54 kilo.

Ät inte fisk från vissa sjöar i Ingå alltför ofta

Fiskarna innehåller förhöjda halter kvicksilver.

Möt filmskaparen som går på djupet med sina projekt

Producenten Marko Röhr jobbar ofta med naturfilmer.

Julgädda från gynnsamma Gyltövatten

Presidentens julgädda i år kommer från Gyltövattnen.

Sommarquiz: gäddan

Fem snabba frågor om gäddan!

Gädda med kantareller och västerbottensost

Här bygger vi ihop en kombination av fiskfilé med färsröra.

Fiskestory 4: Gammelgäddan fastnade i nätet

En 20 kilos baddare drogs upp i Pargas på 70-talet.

Koka fisk i diskmaskinen

Fisk kan kokas i diskmaskinen.

Flugfiska gädda

Utelivs redaktion fiskar i Nagu.

Till bords med fransk mat

Fransk mat av både äldre och nyare tappning.

Gäddfiske med gammaldags handkast

Gäddfiske med självgjorda handkast

Mat med mersmak: Gäddfärs

Bertel Lindvik tycker synd om den fina fisken gädda.

Sommarnyttigt i svartvita kulisser

Allt om huggormsbett, utombordsmotorer och fiske.