Hoppa till huvudinnehåll

Senaste artiklar

en liten stig går genom ett höstlandskap i skärgården, med kalberg, mossor och små tallar

Pilgrimsord för hela livet

Philip Hällund funderar kring pilgrimsorden i Andrum

en liten stig går genom ett höstlandskap i skärgården, med kalberg, mossor och små tallar

Pilgrimsled lockar vandrare till Åbolands skärgård

St Olav Waterway blir en 625 kilometer lång vandringsled.

Heliga moskén Masjid al-Haram i Mecka i Saudiarabien.

Över 1 600 döda i tumultet i Mecka

Dödssiffran har stigit sedan den 24 september, enligt AFP.

Pilgrimer dog i brand i Medina

En brand på ett hotell i Saudiarabien har krävt åtminstone 15 dödsoffer och 130 skadade. Enligt den saudiska nyhetsbyrån SPA bodde omkring 700 pilgrimer på hotellet i den heliga staden Medina.

Över 90 döda i indisk festivalpanik

Över 90 människor har omkommit i delstaten Madhya Pradesh i centrala Indien då panik utbröt i samband med en religiös festival. Hinduerna firar Durga Puja och miljoner indier vallfärdar till olika tempel för att fira gudinnan Durga.

Katedralen i Santiago de Compostela vid Jakobsfestligheterna 2012

Santiago de Compostela - populär vallfartsort

Tiotusentals människor vallfärdar varje år till Santiago de Compostela och till vad som tros vara aposteln Jakobs grav. Jakobs helgondag är den 25 juli och då anländer extra många pilgrimer.

Indiska soldater kämpar för att rädda översvämningsdrabbade

Indiska armésoldater försöker nå platser i Himalaya som blivit isolerade efter de hårda monsunregnen förra veckoslutet. Myndigheterna befarar att dödssiffran kan räknas i tusentals efter att man nått alla platser.

Påven lovar sin efterträdare lojalitet

Den katolska kyrkan står utan överhuvud då påven nu officiellt har avgått. Påven Benedictus XVI gjorde sitt sista offentliga uppträdande vid sommarresidenset Castel Gandolfo. Tiotusentals människor samlades för att ta del av Benedictus sista påvliga välsignelse.

Påven ber från residenset i Vatikanen.

Tiotusentals lyssnade på påven

Tiotusentals pilgrimer samlades på Petersplatsen i Rom på lördag för att lyssna på påvens nästsista Angelusbön. Publiken applåderade och ropade "Länge leve påven" Påven Benedictus XVI avgår den 28 februari.

Tiotals hindupilgrimer omkom i bussolycka i Nepal

Minst 39 hindupilgrimer har omkommit i en trafikolycka i Nepal. Pilgrimernas buss halkade av vägen i hällregn och föll ner i en kanal.

Irak: Över 50 döda i bombdåd

Terrorattacker mot shiamuslimska pilgrimer har fortsatt att skörda dödsoffer i huvudstaden Bagdad och i andra städer i Irak. Enligt polis- och sjukhuskällor har åtminstone 56 människor dödats och tiotals skadats.