Hoppa till huvudinnehåll

Senaste artiklar

Atria blir majoritetsägare i Korv-Görans Kebab

Livsmedelskoncernen Atria meddelar att man har köpt 51 procent av aktierna i det Jakobstadsbaserade företaget Korv-Görans Kebab (inte att förväxla med grillen som bär samma namn).

Korv-Görans Kebab tillverkar djupfrysta köttprodukter och har sedan tidigare ett samarbete med Atria.

”En ägarandel i bolaget ger oss nya möjligheter att tillgodose marknadstillväxten för färdigmat, Foodservice-marknadens utveckling och kundernas önskemål”, skriver Atria Finlands vd Mika Ala-Fossi i ett pressmeddelande.

”Genom detta förvärv får vårt bolag möjlighet att utvecklas och expandera ytterligare”, säger för sin del Gustav Granholm, vd för Korv-Görans Kebab.

Korv-Görans Kebab grundades i Jakobstad 1988 och har 65 anställda. I fjol var omsättningen knappt 17 miljoner euro.

kuvituskuva naudasta

Vet du i vilket land man äter mest kött och hur man får en veganbiff att "blöda"?

Testa hur bra koll du har på framtidens köttproduktion.

en massa olika råa köttbitar

Allt fler finländare vill att vi äter mindre kött – bland de unga tycker sju av tio så

Konsumtionen är i dag trefaldig jämfört med 1950-talet.

På blå bakgrund en vit ruta med texten Yle svarar.

Yle svarar: Svenska Yle för inte kampanj mot jordbruket eller landsbygden

Svenska Yle förmedlar mångfacetterad bild av landsbygden.

En blond, mycket hårig ko av rasen highland cattle stirrar in i kameran på nära håll.

Animalia och SLC kritiska mot svenska WWF:s köttguide

Klassar guiden som en "tyckar-rapport".

Kor i en ladugård. De står i rad och äter.

Västnyländsk mjölkbonde: Inte räddar vi världen genom att lägga ner vår produktion

Okej med havredrycker, men skuldbelägg inte mjölkbonden.

Bilder av paket med broiler

Finsk kyckling från Raumo ersätter dansk kyckling i stor matvarukedja i Sverige

Kycklingarna föds upp på gårdar i västra Finland.

Närbild av en mjökkos huvud

Brist på inhemskt nötkött: "Framtiden ligger i konsumenternas händer"

HKScan: Konsumenten borde beakta köttets ursprung.

Axel Ahlvik styckar en ko. Kons bakdel hänger på en krok i taket.

17-åriga Axel Ahlvik tycker det är fantastiskt att jobba på slakteri

Axel tycker inte det är svårt att döda djur. De är bara mat.

Kor på Mörby gård i Raseborg

Slakteriplanerna i Västankvarn stampar på stället

Det misstänkta matfusket i Salo kan påskynda planerna.

Kött i en köttdisk hos Herek i Borgå

ÖSP: Evira hanterade den brasilianska köttskandalen slapphänt

"Olika regler för inhemskt och importerat kött".

En glad och nyfiken sugga i Sjundeå.

Antibiotikaresistenta bakterier i kött är ett allt större problem

EU ligger långt efter Finland, säger svinfarmare.

Vit mink i bur.

Eftersnack frågar: Stöder du pälsbojkotten?

Pälsar på Sokos: Stöder eller bojkottar du bojkottaren?

Marcus Teir och Samuel Ingves

Snart samsas 1600 tjurar på jättegård i Kristinestad

Kräver investeringar på 4 miljoner euro.

Ann Storsjö är en av de köttproducenter som ska lotsa fram ett nytt slakteri i Västnyland

Ingå kan snart få eget slakteri

Meatgard vill bygga slakteri i Västankvarn.

Thailands största kycklingproducent Charoen Pokphand Foods (CPF) fabrik norr om Bankok.

Thailändsk kyckling stoppas också i Finland

Cateringbolaget Sodexo slutar importera antibiotikakyckling.

Griskultingar

Många myndigheter delar ansvaret för gristransporterna

De lokala veterinärerna får inte granska på eget initiativ.

Griskultingar

Grisproducenter: Vi har ingen roll i transporten

Producenter skyller dålig lönsamhet på import.

Köttproducent Anna Alm på Mörby gård i Raseborg

Köttproducenter oroas inte av larmrapport

Köttproducenter vill nyansera information om hälsorisker.

Slakteri.

Nya regler för HKScans slakteripersonal

Personalen ska få tilläggsutbildning, meddelar köttbolaget.

Minnesstund i Åbo för slakteridjur

Tv-programmet om djurplågeri på slakterier upprörde många.

Kylrummet i Snellmans nya slakteri i Jakobstad

"Hoppas Evira tar itu med de fall som uppdagats"

Länsveterinär hoppas att Evira tar sitt ansvar.

köttdisk i Wotkins fabriksaffär

WHO:s rapport förvånar köttproducent

Vid Snellman kontrolleras produkter kontinuerligt.

Lantbruket kämpar med stora ekonomiska utmaningar

”Inhemska matproduktionen hotad”

Bönder från hela EU protesterar i Bryssel på måndag.

Juha Sarkkinen har utsetts till ny vd på Snellmans köttförädling.

Juha Sarkkinen ny vd på Snellmans

Har tidigare jobbat på Arla.

Korvar i Chef Wotkin's fabriksaffär

LS: Åländskt företag har köpt A. Kastén

A. Kastén har rötter i Lovisa.

Asger Juhl och kaninen han sedan slog ihjäl med en cykelpump.

Därför dödade han kaninunge i radio

Radiovärden Asger Juhl får dödshot var tredje minut.

hesburgerskylt

Kritik mot Hesburger – blandar dansk färs i biffen

Hamburgerkedjan gör avkall på det inhemska.

Ann Storsjö är en av de köttproducenter som ska lotsa fram ett nytt slakteri i Västnyland

Lokalt slakteri viktigt för köttproducenter

Ann Storsjö är en av sex köttproducenter som ska lotsa ett nytt slakteri i hamn. Hon ser slakteriet som ett kliv i rätt riktning för matregionen.

Anders Norrback berättar om slakteriet Tajma i Österbotten för lokala producenter i Västnyland.

Slakteriplanerna i Västankvarn framskrider

En arbetsgrupp bestående av västnyländska köttproducenter har nu tagit över rodret för slakteriplanerna i Västnyland. Nu är det upp till producenterna om drömmen om ett eget västnyländskt slakteri blir verklighet eller inte.

Domstol kräver ny utredning om korvlukt i Vanda

En ny utredning ska göras om den illaluktande korvproduktionen vid HK Ruokatalo i Vanda. Det här slår Vasa förvaltningsdomstol fast.

Tatja Vahtivaara på sin kalkonfarm i Pemar

Kåda i kalkonfoder kan bli ny finsk exportprodukt

Kåda i fjäderfäfoder är en ny finsk uppfinning som kan leda till minskad användning av antibiotika till exempel inom produktionen av kalkonkött. Den nya produkten används redan vid alla finländska kalkonfarmer, säger forsknings- och utvecklingsdirektör Juhani Vuorenmaa.vid Finska foder.

Kebab är populär snabbmat

Kebab ger jobb i Jakobstad

Korv-Görans Kebab Ab växer och planerar bygga en ny livsmedelsfabrik i Jakobstad. Företaget har också export till Sverige och Estland. Det kommer att behövas fler anställda, säger vd Gustav Granholm.

Håkan Fällman instruerar.

Ta vara på hela kossan

Ta vara på allt, också ben och märg. Det var ett av budskapen när svenska köttexperten Håkan Fällman besökte det nyöppnade småskaliga slakteriet Tajma i Pedersöre.

Nedskärningslinjerna vid Snellman Ab i Jakobstad

Olja blev till biogas vid Snellman Ab

Ingen olja används längre för uppvärmning eller för ångproduktion vid Snellman Ab i Jakobstad. Biogas från Jeppo ersätter en årlig oljeförbrukning på 1 miljon kilo.

Det kommer aldrig att gå

Att lyssna på andra eller följa sin dröm

Nu är tiden optimal för att starta jordbruk, köpa en gammal nedgången broilerfabrik och fylla den med 300 köttdjur.

Visa fler Du är på sida 1, gå till följande sida