Senaste artiklar
Atria blir majoritetsägare i Korv-Görans Kebab
Livsmedelskoncernen Atria meddelar att man har köpt 51 procent av aktierna i det Jakobstadsbaserade företaget Korv-Görans Kebab (inte att förväxla med grillen som bär samma namn).
Korv-Görans Kebab tillverkar djupfrysta köttprodukter och har sedan tidigare ett samarbete med Atria.
”En ägarandel i bolaget ger oss nya möjligheter att tillgodose marknadstillväxten för färdigmat, Foodservice-marknadens utveckling och kundernas önskemål”, skriver Atria Finlands vd Mika Ala-Fossi i ett pressmeddelande.
”Genom detta förvärv får vårt bolag möjlighet att utvecklas och expandera ytterligare”, säger för sin del Gustav Granholm, vd för Korv-Görans Kebab.
Korv-Görans Kebab grundades i Jakobstad 1988 och har 65 anställda. I fjol var omsättningen knappt 17 miljoner euro.
Det finns ett ökat utbud av växtbaserade proteinkällor – vi kollar hur lätt det är att hitta rätt i butikshyllorna
Urvalet ökar men konsumenterna är ännu inte vana.
De höga köttpriserna påverkar våra köpvanor – shoppingvagnarna fylls allt oftare av griskött och billigare alternativ
Efterfrågan på griskött ökar, produktionen halkar efter.
Byråkrati gör viltkött dyrt men garanterar en viss kvalitet – branschen hoppas att fler ska välja att äta vitsvanshjort
Butiker vill gärna sälja vilt men det är inte så enkelt.
Jordbrukarna är tacksamma över höjda producentpriser – men de täcker bara en tredjedel av kostnadsökningarna
Risken är att köttproducenterna lägger ner verksamheten.
De österbottniska köttförädlarna höjde producentpriset och fick handeln med på noterna: "Kedjorna har ruckat på sina principer"
Producenterna kan behöva en euro mera per kilo kött.
"Allt mellan oro och depression" – köttproducenterna står inför sina svåraste år
Genuin risk för konkursvåg i köttbranschen.
Naturbetande "Madonna" kan bli köttindustrins räddning: "Vi behöver miljövänliga alternativ så konsumenterna får en chans att välja rätt"
Vårdbiotoper och biologisk mångfald vinnare.
Nu ska de ryska bönderna äntligen få bo på sina gårdar – en ny lag löser ett långvarigt problem
Staten ger generösa bidrag till den som vill starta nytt.
Vet du i vilket land man äter mest kött och hur man får en veganbiff att "blöda"?
Testa hur bra koll du har på framtidens köttproduktion.
Gamla hamn i Jakobstad får en lek- och motionspark – Snellmankoncernen firar 70 år med en donation till staden
Byggandet startar till sommaren.
Allt fler finländare vill att vi äter mindre kött – bland de unga tycker sju av tio så
Konsumtionen är i dag trefaldig jämfört med 1950-talet.
Efterfrågan på köttprodukter och portionsmat har skjutit i höjden – nu sneglar också svenskarna mot Österbotten
Köttet tar inte slut i Finland, säger vd Roland Snellman.
Yle svarar: Svenska Yle för inte kampanj mot jordbruket eller landsbygden
Svenska Yle förmedlar mångfacetterad bild av landsbygden.
Animalia och SLC kritiska mot svenska WWF:s köttguide
Klassar guiden som en "tyckar-rapport".
Västnyländsk mjölkbonde: Inte räddar vi världen genom att lägga ner vår produktion
Okej med havredrycker, men skuldbelägg inte mjölkbonden.
Stor enighet om att inhemska proteingrödor kunde och borde ersätta soja i foder
Minister Leppäs förslag har fallit i god jord.
Flygresenärers färdkost kan föra med sig afrikansk svinpest - tullhunden Rico ser till att smittan hålls utanför Finland
Afrikansk svinpest är ekonomiskt förödande.
Både konsumenter och köttproducenter vill ha lokala slakterier - men byråkratin är fortfarande stor
Livsmedelsverket signalerar möjliga lättnader i byråkratin.
Finsk kyckling från Raumo ersätter dansk kyckling i stor matvarukedja i Sverige
Kycklingarna föds upp på gårdar i västra Finland.
Här byggs framtidens slakteri - Meatgard i Västankvarn ska erbjuda lokalproducerat kött för medvetna konsumenter
Etik och hållbarhet är ledorden för Meatgard.
Brist på inhemskt nötkött: "Framtiden ligger i konsumenternas händer"
HKScan: Konsumenten borde beakta köttets ursprung.
17-åriga Axel Ahlvik tycker det är fantastiskt att jobba på slakteri
Axel tycker inte det är svårt att döda djur. De är bara mat.
Slakteriplanerna i Västankvarn stampar på stället
Det misstänkta matfusket i Salo kan påskynda planerna.
ÖSP: Evira hanterade den brasilianska köttskandalen slapphänt
"Olika regler för inhemskt och importerat kött".
Antibiotikaresistenta bakterier i kött är ett allt större problem
EU ligger långt efter Finland, säger svinfarmare.
Eftersnack frågar: Stöder du pälsbojkotten?
Pälsar på Sokos: Stöder eller bojkottar du bojkottaren?
Snart samsas 1600 tjurar på jättegård i Kristinestad
Kräver investeringar på 4 miljoner euro.
Ingå kan snart få eget slakteri
Meatgard vill bygga slakteri i Västankvarn.
Thailändsk kyckling stoppas också i Finland
Cateringbolaget Sodexo slutar importera antibiotikakyckling.
Många myndigheter delar ansvaret för gristransporterna
De lokala veterinärerna får inte granska på eget initiativ.
Grisproducenter: Vi har ingen roll i transporten
Producenter skyller dålig lönsamhet på import.

Köttproducenter oroas inte av larmrapport
Köttproducenter vill nyansera information om hälsorisker.
Nya regler för HKScans slakteripersonal
Personalen ska få tilläggsutbildning, meddelar köttbolaget.
Minnesstund i Åbo för slakteridjur
Tv-programmet om djurplågeri på slakterier upprörde många.
"Hoppas Evira tar itu med de fall som uppdagats"
Länsveterinär hoppas att Evira tar sitt ansvar.
WHO:s rapport förvånar köttproducent
Vid Snellman kontrolleras produkter kontinuerligt.
”Inhemska matproduktionen hotad”
Bönder från hela EU protesterar i Bryssel på måndag.
Juha Sarkkinen ny vd på Snellmans
Har tidigare jobbat på Arla.
LS: Åländskt företag har köpt A. Kastén
A. Kastén har rötter i Lovisa.
Därför dödade han kaninunge i radio
Radiovärden Asger Juhl får dödshot var tredje minut.
Kritik mot Hesburger – blandar dansk färs i biffen
Hamburgerkedjan gör avkall på det inhemska.
Lokalt slakteri viktigt för köttproducenter
Ann Storsjö är en av sex köttproducenter som ska lotsa ett nytt slakteri i hamn. Hon ser slakteriet som ett kliv i rätt riktning för matregionen.
Slakteriplanerna i Västankvarn framskrider
En arbetsgrupp bestående av västnyländska köttproducenter har nu tagit över rodret för slakteriplanerna i Västnyland. Nu är det upp till producenterna om drömmen om ett eget västnyländskt slakteri blir verklighet eller inte.
Domstol kräver ny utredning om korvlukt i Vanda
En ny utredning ska göras om den illaluktande korvproduktionen vid HK Ruokatalo i Vanda. Det här slår Vasa förvaltningsdomstol fast.
Kåda i kalkonfoder kan bli ny finsk exportprodukt
Kåda i fjäderfäfoder är en ny finsk uppfinning som kan leda till minskad användning av antibiotika till exempel inom produktionen av kalkonkött. Den nya produkten används redan vid alla finländska kalkonfarmer, säger forsknings- och utvecklingsdirektör Juhani Vuorenmaa.vid Finska foder.
Kebab ger jobb i Jakobstad
Korv-Görans Kebab Ab växer och planerar bygga en ny livsmedelsfabrik i Jakobstad. Företaget har också export till Sverige och Estland. Det kommer att behövas fler anställda, säger vd Gustav Granholm.
Ta vara på hela kossan
Ta vara på allt, också ben och märg. Det var ett av budskapen när svenska köttexperten Håkan Fällman besökte det nyöppnade småskaliga slakteriet Tajma i Pedersöre.
Olja blev till biogas vid Snellman Ab
Ingen olja används längre för uppvärmning eller för ångproduktion vid Snellman Ab i Jakobstad. Biogas från Jeppo ersätter en årlig oljeförbrukning på 1 miljon kilo.
Att lyssna på andra eller följa sin dröm
Nu är tiden optimal för att starta jordbruk, köpa en gammal nedgången broilerfabrik och fylla den med 300 köttdjur.