Hoppa till huvudinnehåll

Senaste artiklar

Himlalivlogo

Tankar större än livet i den nya serien av Himlaliv

Femton nya livsberättelser i årets Himlaliv.

Utställning i Konsthallen i Borgå

Konsthallen i Borgå som kvinnorum

Wolfram analyserar den nutida kvinnans lycka och framgång.

Ett porträtt av pensionerade stadsdirektören i Hangö Jouko Mäkinen. Bredvid tavlan står Mäkinen och konstnären Arja Järvilehto. I bakgrunden en stor grönväxt samt en julgran.

Hangö: Jouko Mäkinen landar bredvid Tom Axberg

Porträttet av Mäkinen blandar foto och målarkonst.

Porträtt av den kinesiska Qianlong-kejsarens älskarinna Chunhai.

Porträtt såldes för rekordsumma i Hongkong

Såldes efter 20 minuter av intensiv budgivning.

Försvunna porträttet av Isabella d'Este målad av Leonardo da Vinci

Försvunnen da Vinci-målning hittad

Italiensk och schweizisk polis har beslagtagit ett länge försvunnet konstverk som antas vara målad av Leonardo da Vinci. Det återfunna porträttet föreställer Isabella d'Este, Markisinnan av Mantua.

Monk's House i Rodmell, East Sussex

Ett besök i Woolfs Monk’s House

Författaren Malin Kivelä besökte nyligen Virginia och Leonard Woolfs hus i byn Rodmell. Det var också här Virginia dränkte sig en marsdag 1941.

Matilda Enegren utanför galleriet i New York.

Tölbytjej ställer ut i New York

Matilda Enegren från Tölby i Korsholm är just nu i New York där två av hennes tavlor finns med på utställningen "100 Painters of Tomorrow. Utställningen hålls i samband med utgivningen av en bok med samma namn.

Kasmir.

Frillan ritar av Kasmir

Skivaktuella Kasmir besökte Frillan och Prillan i Stiftelsen. Frillan passade på att rita av Kasmir. Kolla in hans reaktion när han får se sitt porträtt.

Christoffer fotograferar Anne.

Christoffer Relander på Strömsö

Google har varit hans stora läromästare och idag är han en internationellt erkänd fotograf. Ekenäsbon Christoffer Relander tar tidlösa och stilfulla bilder som leker med betraktarens fantasi.

Unga fotografer ställer ut i Kimito

Fjortonåringarna Peppi Wilson och Lisa Holmén har sammanställt fotoutställningen Carpe Diem. Utställningen pågår till slutet av november i Villa Lande.

Markkku Lumio

Porträttet av Lumio avtäcks i Vasa i kväll

Porträttet av förre stadsdirektören Markku Lumio i Vasa avtäcks i Landshövdingens hus i kväll. Porträttet är målat av konstnären Fritz Jakobsson.

Tre scener med Ingmar Bergman

Donners porträtt på Bergman

I Jörn Donners film från 1976 berättar den världsberömda regissören Ingmar Bergman bland annat om sin barndom, om sin relation till föräldrarna, hur han blev filmarbetare, om sina filmer och om hur han upptäckte Fårö.

Marja Kolu

Få ditt porträtt målat i porträttkiosken

Har du tid att sitta ner ett par minuter ska du ta vägen förbi den gamla kiosken i Fiskstranden i Vasa. Där får du nämligen ditt porträtt målat av bildkonstnär Marja Kolu. Och det är gratis.

Markku Lumio

Jacobsson målar Lumios porträtt

Vasakonstnären Fritz Jacobsson kommer att måla den förre stadsdirektören i Vasa Markku Lumios porträtt. Porträttet kostar 16 000 euro.

Sauli Niinistö vid avtäckningen av sitt porträtt

Niinistö förevigad som talman

Porträttet av på den tiden talman Sauli Niinistö avtäcktes i riksdagen på fredagen. Målningen av vår nuvarande president är det 35:e talmansporträttet, och för första gången är konstnären en kvinna, Marjatta Tapiola. Tv-Nytt rapporterar.

Den första officiella bilden på hertiginnan Catherine av Cambridge

Catherines officiella porträtt väcker känslor

Det första porträttet på hertiginnan Catherine av Cambridge har avtäckts. Konstnären bakom bilden heter Paul Emsley och verket har redan hunnit väcka både förtjusning och förargelse.