Hoppa till huvudinnehåll

Senaste artiklar

Potatisodlaren Björn Lindström i Svartå hoppas på kyla och tjäle i mars

Brist på tjäle betyder sämre markstruktur för potatisarna.

Staffan Björkell blir ny chefredaktör för Landsbygdens Folk

Björkell driver potatisodling på Sarfsalö.

Fresta med festliga potatisknyten – Pakoras med grön chutney och mangold

Indisk fingermat i Anders Samuelssons tappning.

Gräddbakad grönkåls- och potatisgratäng

Mat som går fort att laga och som sköter sig själv i ugnen.

Haneen Jameel: Smittad av Finland

Irakiska Jameel har lärt sig att gilla potatis och lax.

Potatis carbonara – testa en vardagsklassiker i helt ny tappning

Här får du den i en helvegetarisk version.

Så lagar du middag av gårdagens kokta potatisar på 15 minuter

Gratinera potatisen med getost och honung.

Bjud på bästa potatismaten – potatis med potatis

Tre olika sorter på tre olika sätt i en festlig sallad.

Baka Pommes Anna med höstäpple - en lättlagad paradrätt för veckoslutsmiddagen

Lite jobb för stor njutning med goda smakkombinationer.

Kenneth Nars vegetariska schnitzel av grönkål - gör så här!

Kenneth Nars tar tillvara allt av grönsakerna.

Tuff sommar för Ålands potatisodlare - också chipsfabriken är oroad

En stor del av Ålands potatis har vissnat.

Servera potatis med gräshoppor i stället för sill

Syrsorna är lika goda kalla som varma.

Midsommaren är räddad - årets första potatisar sattes i Rimito

Första potatisen sattes lite senare än de senaste åren.

Trädgården på Strömsö – förbered dig för våren och odlingssäsongen

I 8 avsnitt följer vi med trägården från sådd till skörd.

Imponera med gubbröra deluxe – en billig matklassiker i ny tappning

Passar till brunch, lunch, förrätt och läskande nattmat.

De frasigaste potatisplättarna - bra och billig vardagsmat

Servera med syrlig romkräm - gott för några euro.

Hur har Finland förändrats på hundra år? Testa vad du vet om trenderna!

Testa vad du vet om utvecklingen de senaste hundra åren.

Svårt att få mera närodlat på tallriken i Kimitoöns kommun - volymerna är för små

SLC Åboland utredde åtgången av råvaror i kommunens kök.

Nyckeln till lyckad mjölksyrning är 2% salt

Alla vegetabilier går att syra!

Borgå lokalservice efterlyser mera närproducerad mat

Producenter och leverantörer bjuds in till öppet möte.

Avtal sätter käppar i hjulet för närproducerat i Borgå centralkök

Stadsfullmäktige diskuterar närmat i sin aftonskola.

Petla: Potatisskörden blir mindre än normalt

Det uppger man på Potatisforskningsanstalten Petla.

Så här kokas 480 liter potatisgröt

Ingåmarthor avslöjar hemligheten bakom den omtyckta gröten.

Sämre potatisskörd att vänta

Normal nypotatisskörd, i övrigt blir det en sämre skörd.

Odlarna kan snart ha satt sin sista potatis

Hård prispress och giriga konsumenter utmanar inhemskt.

Lokala läckerheter lockade till Nagu

Potatisfestivalen De vita päron lockade folk i massor.

Varför misstror vi andras nypotatis - och när kommer de egna?

Många tycker att de inhemska knölarna smakar bäst.

Jordbrukare: Få jordgubbar till midsommar

Kall vår kan kan bli lönsam affär, säger jordbrukare.

Det kalla vädret påverkar affärerna - "Det ser inte bra ut"

Här är tre branscher som än idag påverkas av vårvädret.

Visa fler Du är på sida 1, gå till följande sida