Hoppa till huvudinnehåll

Senaste artiklar

Smashad nypotatis

Smashad nypotatis går att servera med allt

Krispig nypotatis som går att servera med vad som helst.

Sparrissallad med sardeller

Sparrissallad med sardeller på överblivna nypotatisar

En matig sallad med sparris och nypotatis.

Potatisar.

Maximera potatisskörden – Strömsö testade fyra olika metoder och den enklaste vann

Samma sort, samma förutsättningar, men varierande skörd.

Olika grillrätter från Strömsö

Här är Strömsös mest överraskande rätter för inbitna grillentusiaster

Baka, grilla grönt och servera efterrätter med grillsmak.

Personporträtt på Björn Lindström som håller en låda potatis

Potatisodlaren Björn Lindström i Svartå hoppas på kyla och tjäle i mars

Brist på tjäle betyder sämre markstruktur för potatisarna.

Staffan Björkell

Staffan Björkell blir ny chefredaktör för Landsbygdens Folk

Björkell driver potatisodling på Sarfsalö.

En portion med friterade potatisknyten, pakoras.

Fresta med festliga potatisknyten – Pakoras med grön chutney och mangold

Indisk fingermat i Anders Samuelssons tappning.

En ugnsform med grönkåls och potatisgratäng

Gräddbakad grönkåls- och potatisgratäng

Mat som går fort att laga och som sköter sig själv i ugnen.

Kolumnisten Haneen Jameel står och ser in i kameran. Knäppta händer

Haneen Jameel: Smittad av Finland

Irakiska Jameel har lärt sig att gilla potatis och lax.

Friterade potatisskal

Potatis carbonara – testa en vardagsklassiker i helt ny tappning

Här får du den i en helvegetarisk version.

Potatis på bord

5 skäl att älska vår klimatvänliga knöl

Strömsökocken tipsar hur du använder potatisen mångsidigt.

Potatis och getost i en ugnsform

Så lagar du middag av gårdagens kokta potatisar på 15 minuter

Gratinera potatisen med getost och honung.

Potatissallad med tre sorters potatis.

Bjud på bästa potatismaten – potatis med potatis

Tre olika sorter på tre olika sätt i en festlig sallad.

En portion av Pommes Anna med höstäpple

Baka Pommes Anna med höstäpple - en lättlagad paradrätt för veckoslutsmiddagen

Lite jobb för stor njutning med goda smakkombinationer.

Schnitzel gjord av grönkål enligt Kenneth Nars recept.

Kenneth Nars vegetariska schnitzel av grönkål - gör så här!

Kenneth Nars tar tillvara allt av grönsakerna.

En blond man står på huk i potatisfältet iklädd shorts och blågul-rutig skjorta.

Tuff sommar för Ålands potatisodlare - också chipsfabriken är oroad

En stor del av Ålands potatis har vissnat.

Portion med hussyrsa på stekta potatis och myror.

Servera potatis med gräshoppor i stället för sill

Syrsorna är lika goda kalla som varma.

En vit skål med potatis och en liten kniv står på ett träbord med en knippe örter i bakgrunden.

Midsommaren är räddad - årets första potatisar sattes i Rimito

Första potatisen sattes lite senare än de senaste åren.

fyra glada människor

Trädgården på Strömsö – förbered dig för våren och odlingssäsongen

I 8 avsnitt följer vi med trägården från sådd till skörd.

Potatis, ansjovis och vaktelägg

Imponera med gubbröra de luxe – en matklassiker i ny tappning

Passar till brunch, lunch, förrätt och nattmat.

Potatisplätt med romkräm

De frasigaste potatisplättarna – bra och billig vardagsmat

Servera med syrlig romkräm – gott för några euro.

Visa fler Du är på sida 1, gå till följande sida