Hoppa till huvudinnehåll

Senaste artiklar

Ung kvinna sitter bakom ung man och ler, han ser sorgsen och fundersam ut

Norrena & Frantz: ”Jag försöker förlåta, men obehaget sitter ändå kvar” – om förlåtelse och försoning

Eva är långsint gällande småsaker, men villig att förlåta om det får henne att må bättre. Hannah glömmer bort smågräl en stund efter att de inträffat, men vägrar bestämt förlåta dem som gjort henne riktigt illa.

Eva Frantz och Hannah Norrena

Norrena & Frantz: Försoning - hur förlåter man och finns det saker som inte går att förlåta?

Försoning är någonting väldigt vackert, åtminstone i tanken. Att en vacker dag kunna dra ett streck över att man blivit sårad eller bedragen, förlåta och gå vidare. Tänk så skönt!

Filmplanschen till Den okända flickan

Filmrecension: Den okända flickan - gastkramande fint om skuldkänslor

Bröderna Dardenne beskriver den febrila jakten på försoning.

Kosovo blev självständigt den 17 februari 2008

Serbien och Kosovo närmare försoning

Avtal om energi och telekommunikation.

Påven i Sri Lanka, vädjar om mänskliga rättigheter

Påven Franciskus har anlänt på besök i Sri Lanka. Besöket domineras av mänskliga rättigheter i det krigsdrabbade landet.

USA:s leveranser av vapen har stärkt syrienkurdiska YPG, men staden Kobani riskerar fortfarande att falla till islamistextremisterna IS styrkor.

Ökat hot för attentat i Turkiet

Turkiet förklarar sig nu vara villigt till ett visst stöd av syrienkurderna och ska nu tillåta syrienkurdisk militär, tränad i norra Irak, att komma in i Kobani. Men när Turkiet mer aktivt stöttar kampen mot islamistextremisterna IS, ökar också risken för ett attentat i Turkiet.

Glädje och sorg på Krim

Krimtataren Aliye Kefileva röstade inte i gårdagens val. I dag står hennes klassrum tomt, studerandena hon undervisar i krimtatariska vill inte åka in till Simferopol. Natalya Kuntsova är däremot glad. Hon är pro-rysk ukrainare och säger att det är en av de lyckligaste dagarna i hennes liv.

nelson mandela

Madiba - Sydafrikas och världens fredsikon

Nelson Mandela var den mest älskade och respekterade statsledaren i världen. Känd också som Madiba eller Tata erövrade han världens hjärta med sin okuvliga kampvilja, sin humor, sin ödmjukhet och sin fredsiver.

Nyakizu, Rwanda, 2007

Om folkmordet i Rwanda

Under 100 dagar våren 1994 mördades 800 000 rwandier.

TV-nytt studio.

Nelson Mandela friges

Den 11 februari 1990 frigavs Nelson Mandela efter nästan 30 år i fängelset. Mandelas livslånga kamp mot apartheid bar frukt.