Hoppa till huvudinnehåll

Senaste artiklar

Ruisrock kollage

Humans of Ruisrock

Vilka berättelser gömmer sig bakom festivalfolket?

Nina som sitter vid ett bord.

Levande bibliotek - lär oss förstå varandra bättre

Eva-Lisa, Chris och Nina är "böckerna".

När livet vänder

Vart tar man vägen när livet vänder?

Anja Kontor möter människor med fängslande livsberättelser.

Oliver Kochta-Kalleinen är kameraman i konstprojektet 101 för alla.

Hela Finland i ett rum

Hur formas finländarnas åsikter.

Ätten Mannerheims vapen

Ätten Mannerheim har lämnat Finland

Den sista greven dog i slutet av augusti.

Sommarpratarna

Sommarpratarna

Fem tidigare sommarvärdar i Sverige Radio möts i ett gemensamt sommarprat som tar avstamp i deras respektive program. Samtal om högt och lågt, skratt och gråt.

När vägen blir väglös

Den väglösa vägen i Afrika

Paret Hällström har vigt 15 år till att hjälpa andra.

En stark kvinna med skinn på näsan

Annie Sundqvist är en 92-årig tuff och modern kvinna. Hon har överlevt flera krig, studerat vid sidan av jobb, gift sig två gånger och skiljt sig två gånger. Annie har försörjt två barn, startat egen syateljé och målat tavlor. Familjen präglas av starka kvinnor som är vana vid att stå på egna ben. Helt som sig bör idag, men ovanligt i början av 1900-talet. Samtal om livet får sin början i Amerika och här ingår också en bitterljuv, livslång kärlekshistoria.

Susanne Kamu med hunden Clara

Född med silversked i munnen och guldskål i handen

Susanne Kamu från Helsingfors lever väldigt gott i södra Spanien. Hon driver sin veterinärklinik i Fuengirola och på sin fritid kopplar hon av med goda vänner och segling. Susanne bor i en stor amerikansk villa med utsikt över havet och vacker trädgård. I Samtal om livet berättar Susanne om sitt liv på Solkusten och jobbplaner på Grönland.

I am breathing

Med några månader kvar att leva

De sista månaderna av sitt liv ägnar Neil Platt till funderingar om liv och död. På ett år har han förvandlats från att vara en helt vanlig frisk pappa till att vara helt förlamad från halsen neråt. Eftersom han fortfarande har talförmågan kvar, börjar han sätta ihop sina minnen till sin baby Oscar.

Elisabeth möter: Drottning Silvia

Det här är drottning Silvia

Drottning Silvia föddes i Tyskland, växte upp i Brasilien och kom med tiden att få en stor plats i svenskarnas och även finländarnas hjärtan.

Livet i landet Annorlunda

Det är en glädje. Och en rikedom. Det är en skola som bara föräldrarna till specialbarn genomgår. En skola där man lär känna en massa människor man aldrig annars skulle känna till. Man får ta del av andras livshistoria på ett annat sätt. Man blir mer ödmjuk och och tolerant – och man lär sig att leva exakt här och nu. Men framför allt handlar det om kärlek i Landet Annorlunda. Om kärleken till sitt fina barn.