Hoppa till huvudinnehåll

Senaste artiklar

kuvituskuva naudasta

Vet du i vilket land man äter mest kött och hur man får en veganbiff att "blöda"?

Testa hur bra koll du har på framtidens köttproduktion.

Yle Nyhetsskolans logo och ett kollage av bilder från olika nyhetshändelser.

Nyhetsquizet: Afghanistan, Nordirland och finländskt världsmästerskap

En frågesport till dig som vill testa din nyhetskunskap

Ett kollage med bilder på bland annat Donald Trump. Ovanpå bildkollaget en stor Nyhetsskolan logo.

Nyhetsquizet: Katastrofer, kossor och klädindustri

En frågesport till dig som vill testa din nyhetskunskap

En ung jordbrukare står i en åker med oljerättika och håller en växt i handen.

Ökat intresse för blommor och bin – Allt fler vill hjälpa pollinerare

Jordbrukare och fröförsäljare ser trenden växa.

Metsäpalot riehuivat sunnuntaina Oleirosin kunnassa sijaitsevassa Castelo Brancossa.

WWF: Fler skogsbränder i år, om inget görs

Människans verksamhet ligger bakom 75 procent av bränderna.

Två huggormar, hane och hona, den ena svart och den andra med mönster längs ryggen

Läskigt med huggorm på tomten? Britt-Marie flyttar bort den åt dig!

Huggormen ska helst flyttas bort och inte skadas.

Skog på Olsböle gård.

Hangö lyssnade på invånarnas kritik - nu kommer en helt ny version av skogsbruksplanen

Information är en viktig del av kommunens skogsskötsel.

Pekka Laurila håller i ett par olika linmaterial.

Lyxbåtar banar väg för lin som biomaterial

Lin, hampa och bambu kan vara framtidens material.

Ilkka Herlin och Saara Kankaanrinta står ute i naturen.

Ilkka och Saara ska rädda världen med uppfinningar

Hållbart och samtidigt ekonomiskt jordbruk är möjligt.

Kvinna med vit halare och hörselskydd vi den spannmålsvåg.

I Svartå kvarn blir spannmål till mjöl i en 86 år gammal valskvarn

Närmare 80 ton spannmål blev till mjöl i kvarnen i fjol.

Rågfält

Mycket inhemsk råg skördades i år – fyra gånger större skörd jämfört med 2018

Den egna rågen räcker nu till för den inhemska konsumtionen.

ekomat i hagnäs hall

Ekomaten allt mer populär - och inte längre bara för de välbärgade, säger forskare

Försäljningen av ekologisk mat ökar med tio procent per år.

Visa fler Du är på sida 1, gå till följande sida