Hoppa till huvudinnehåll

Senaste artiklar

Brittisk-amerikanska F-35A har nämnts som ett alternativ när försvaret ska införskaffa nya stridsplan. Ett stridsplan beräknas kosta cirka 180 miljoner.

Hornets efterföljare blir rekorddyr vapenaffär

Försvaret inleder inom kort utvärderingen av de nya stridsflyg som Finland behöver i framtiden. Köpet av de nya stridsflygen på 2020-talet blir Finlands överlägset dyraste vapenaffär någonsin.

Marcus Wallenberg 11.11.2010

SR: Sverige vek sig för Wallenberg i vapenaffär

Nya uppgifter visar att den moderatledda regeringen i Sverige vek sig för påtryckningar från finansmannen Marcus Wallenberg och gav klartecken för bygget av en vapenfabrik i Saudiarabien. Vänsterpartiet kräver nu att statsminister Reinfeldt och utrikesminister Bildt förklarar sig.

Patria testar vapen i Lochteå

Försvarsmaterieltillverkaren Patria testar numera sina vapen i Lochteå, i Karleby. Testerna utförs på samma område som försvarsmakten brukar hålla övningar.

Ryssland förnekar USA:s spionerianklagelser

Ryssland förnekar att dess underrättelsetjänster har något att göra med ett försök att smuggla militärteknologi från USA. Enligt Ryssland rör det sig om brottslighet som inte har något med underrättelsetjänsterna att göra.