Hoppa till huvudinnehåll

Senaste artiklar

Vörå vill att Brandt utreder kommunerna i Vasaregionen

Vörå vill se Mats Brandt som utredningsman för kommunerna i Vasaregionen. Det föreslår kommundirektör Christina Båssar för kommunstyrelsen på måndag.

Metrotåg

Metrotrafiken övervakas dåligt

Trafiksäkerhetsverket borde ta över bevakningen av metrotrafiken, det anser en arbetsgrupp inom kommunikationsministeriet.

Åbo hoppas på understöd för mindre klasstorlekar

Åbo stad har inte gett upp hoppet om att få statens understöd för att minska på klasstorlekarna, trots att Åbo beslutit sig för större klasser.

Jakobstad kan få behålla specialsjukvården

Justitieminister Anna-Maja Henriksson tror att Jakobstad har möjlighet att få behålla specialistvården trots den nya vårdreformen. Men det förutsätter tillstånd av social- och hälsovårdsministeriet. Pia Vähäkangas, social- och hälsovårdsdirektör i Jakobstad, är däremot tveksam.

Bilden föreställer ett rum som ses genom en glasdörr. I förgrunden syns gröna växter.

Karleby utvärderar privata äldreboenden

Karleby stad överväger att införa ett system med bonus eller sanktioner åt privata äldreboenden. Beroende på hur väl boendena klarar sina uppgifter ska de till exempel kunna belönas med en summa pengar eller ett avtal på lång tid.

Val

SFP segrade i Borgåelevers skuggval

Svenska folkpartiet fick mest röster i det skuggval som arrangerades igår och i förrgår bland niondeklassister i Borgå. Minst röster fick Socialdemokraterna.

Kommundirektör Jarl Boström i Ingå.

Boström: Tydligare kriterier behövs för kommunerna

Ingås kommundirektör Jarl Boström efterlyser tydligare direktiv från Finansministeriet som gett ut kriterier för att förnya kommunstrukturen.