Hoppa till huvudinnehåll

Senaste artiklar

Sluten ordning på gång

300 kvinnor i Dragsvik

Ungefär 300 kvinnor från olika delar i Finland deltar under veckoslutet i en beredskapskurs i Dragsvik i Ekenäs. Kursen Helene 2014 ordnas av Kvinnornas Beredskapsförbund och är den 33:e i ordningen. Se video och bildgalleri.

Psykolog: "Vi borde vara snällare mot oss själva"

För att må bra kroppsligt uppmanas vi träna, men hur är det om man vill förbättra sin mentala form? Ronnie Grandell kommer med tips.

Yrkesstuderande tror på jobb

De flesta yrkesskoleelever väntar sig hitta jobb genast efter utexaminering, och många är färdiga att flexa för att få jobb, visar en färsk enkät bland studerande i Finland. Samtidigt oroar sig lärarfacket OAJ över yrkesutbildningens framtid. Läs också: Unga står inför viktigt studieval

Sida i elevboken Tassu

Larsmo satsar på finska

Praktisk finska efterlyses i enspråkigt svenska Larsmo. Det är politiker som lämnat in en motion om att erbjuda eleverna mera undervisning i finska.

Bok

OECD: Finland i topp vad gäller färdigheter

Det är inte bara finländska skolelever som utmärker sig internationellt. Också den vuxna befolkningen befinner sig i världstoppen vad gäller läsning, räkning och problemlösning med dator, visar en jämförelse från OECD.

Vittsar skola

Nu tar skolan upp hyfs och pli

En temavecka kring hyfs och pli, artighet och goda seder pågår som bäst i skolorna. Ett gott uppförande påverkar stämningen i skolan, både för en själv och andra, säger undervisningsrådet Christina Anderssén vid Utbildningsstyrelsen till Yle Nyheter. Material om temat inne i artikeln!

Minnessjuka i Pargas får hjälp

I slutet av september startar en rehabiliteringsgrupp för människor med minnessjukdom i Pargas.