Hoppa till huvudinnehåll

Senaste artiklar

Ugnsbakade rödbetor med crème fraîche-gravad strömming

En oväntat god och billig kombination.

Baka glutenfria bröd som gör ickeallergikern grön av avund

Ett recept på ljusa baguetter och mörk limpa med nötter.

Bjud på en färggrann asiatisk laxtartar med en enkel sojasås

Olika former på grönsakerna ger varierande smak.

Välkomna Italien in i köket och gör en sammetslen carpaccio i salladstappning

Carpaccion blir mera modern på en salladsbädd.

Pauls pizzakanter med tomatsås

Frasiga och välkryddade till valfri god dipp.

Servera potatis med gräshoppor i stället för sill

Syrsorna är lika goda kalla som varma.

Morotstartar med friterad kapris - gör en vegetarisk tartarbiff

En förrätt helt i linje med hållbarhetstänk.

Bygg färggrant matjesglas lager på lager

En gul ale lämpar sig bra för den här umamirika rätten.

Lammbruschetta med morotstzatziki passar både som tilltugg och förrätt

En bruschetta är en liten, frasig italiensk macka.

Laga vegetarisk hot dog av purjolök

Vegetarisk version på hot dog.

Gravad lax cheesecake med färskost, dill och pepparrot

Ett härligt sätt att servera lax.

Knapriga knäckekex med ost och fikonmarmelad - ett enkelt och snabbt tilltugg

Blåmögelost blandat med färskost blir ett milt pålägg.

De frasigaste potatisplättarna - bra och billig vardagsmat

Servera med syrlig romkräm - gott för några euro.

Laxrullad med jordärtskocka och äpple i senapssås

Lyxiga munsbitar med fräschör!

Pizzetta med jordärtskocka

Ett vackert och snabblagat tilltugg.

Kräfta - tio ben och stor stjärt

"Kräftan är vårt godaste skadjur."

Kantarellen - skogens guld och snapsglas

"Kantarellen är vår mest populära matsvamp."

Beräkna rätt - matbjudning

Tips om hur minska matsvinn.

Utrota inte alla maskrosor – ät dem!

Maskrosen är ett matnyttigt ogräs.

Akademat tillreder en riktig festmåltid

Marthan Hackzell kämpar med killarna för att fixa festmaten.

Fiskarens fisksmörgås

Tips på fisksmörgås