Hoppa till huvudinnehåll

Senaste artiklar

Illustration där en abstrakt kropp greppar jorden och gräs

Essä: Vad kan döden och människans sorg visa oss om livet?

Merete Mazzarella om människans existentiella sorg.

Jan-Erik Lindqvist, andaktstalare

Trovärdiga vittnen?

Jan-Erik "Negi" Lindqvist håller Andrum i Påskveckan

Statsminister Juha Sipilä (C)

JO: Statsministern var inte jävig i Terrafame-fallet

JO och JK har fått 22 klagomål i frågan.

Nya vindar blåser i Finby

För cirka två år sedan beslöt Salo stad att stänga äldreboendet Finbyhemmet, vilket väckte stor uppståndelse i Finby. Snart ska Finbyhemmet ändå sjuda av liv igen.

JK: Himanen borde ha konkurrensutsatts

Justitiekanslern anser att Pekka Himanens framtidsrapport borde ha haft konkurrenter och att statsrådet inte följde god förvaltningssed. Enligt statsrådets kansli fanns det inget behov att konkurrensutsätta rapporten.

Belfiore: Helt vanligt arbetsbesök om samarbete

IT-jätten Microsofts chef för telefondivisionen Joe Belfiore säger att hans besök i Finland var ett helt normalt arbetsbesök gällande Microsofts telefonsamarbete med Nokia.

Max Arhippainen

"Arhippainen inte ett politiskt val"

Utnämningen av Max Arhippainen till Försvarsministeriets kommunikationsdirektör var inte ett politiskt val, understryker försvarsministeriet. Det har blivit en mindre uppståndelse över att Arhippainen utsågs till posten av Carl Haglund.

Predikstolen i Trefaldighetskyrkan i Vasa

Jalovaara kan predika i Jakobstad

I den finska församlingen i Jakobstad måste man ta ställning till om den omstridda predikanten Pirkko Jalovaara skall få tillåtelse att tala i kyrkan. Jalovaara har kommit på kollisionskurs med kyrkan efter att hon påstått att sjukdomar beror på onda andar i människan.

"Det går åt helsike för skärgården och skärgårdsborna"

Om staten inte förändrar sig upphandlingspolitik gällande förbindelsebåtstrafiken går det åt helsike för skärgården säger företagaren Kurt Kronehag.

Vägarbetsskylt

JK kräver förklaring om trafikbudgeten

Justitiekansler Jaakko Jonkka kräver en utredning av kommunikationsministeriet om hur processen kring felkalykeringen av statens trafikfinansieringsmedel gått till. Statsminister Jyrki Katainen (Saml) säger att regeringen inte kommer att ge ut information om vägfinansieringen i det här skedet.

Putin avsatte Makarov

Putin avsatte general Makarov

Rysslands president Vladimir Putin har avsatt general Nikolaj Makarov som befälhavare för det ryska försvaret. Makarov väckte i somras stor uppståndelse när han under ett Finlandsbesök varnade Finland för att samarbeta med Nato.

Janez Janša vittnade i Patriarättegång

Sloveniens premiärminister Janez Janša har vittnat i den österrikiska muträttegången om den statsägda finländska försvarskoncernen Patria. Janša förnekar att hans parti skulle ha varit inblandad i affären då Patria sålde 135 pansarfordon till Slovenien.

Yle Areena logo.

Intervju med Kim Han-sol väcker stort internationellt intresse

Elisabeth Rehns möte med Kim Jong-Ils barnbarn Kim Han-sol väcker internationell uppståndelse. Programmet har redan över 16 000 visningar på Arenan! Till exempel det brittiska rundradiobolaget BBC, amerikanska The Wall Street Journal, brittiska The Guardian och sydkoreanska The Chosun Ilbo rapporterar om intervjun på sina sajter. På Youtube har programmet en halv miljon visningar.

Misstankar mot Peltomäki utvecklats till härva

Mutmisstankarna mot Vandas förra stadsdirektör har utvecklats till en hel korruptionshärva.

James Hirvisaari

Hirvisaari avskedar inte sin assistent

Den sannfinländska riksdagsledamoten James Hirvisaari tänker inte säga upp sin assistent Helena Eronen, meddelar han i sin blogg.

programledare diskuterar med en man

Eldsjäl - programmet om det övernaturliga

Diskussionsprogrammet Eldsjäl

ikon

Ortodox påsk kulminerar i fest och glädje

Hur firar man påsk inom den ortodoxa kyrkan?