Hoppa till huvudinnehåll

Senaste artiklar

Matmarknaden i Ingå ordnas också i år - platsen ny på grund av coronaläget

Försäljningsplatserna gick åt direkt och folk sattes i kö.

Yle Vegas radiolördag: direktsändning från skärgården

Närmat, besök i Kirjais by, och sommarrecept 10-13.

Närmat i Åboland dag 5 - fredag: Nu kommer vi, Kimitoön!

Matresan i Åboland är inne på sin femte dag.

Närmat i Åboland dag 3 - onsdag: Dags att leta läckra, lokala råvaror i Nagu

Matäventyret med kocken Micke Björklund fortsätter.

Live onsdag kväll: Följ med då Michael Björklund röker fisk - ställ frågor i chatten

Fisk, men också andra råvaror, åker in i ugnen kl. 19.

Svenska Yle i skärgården: Matturné, slow-tv och kusten runt i radio

Den här veckan bjuder vi på skärgård för hela slanten!

Hur röker du fisk? Skicka in en bild på din rökugn!

Svenska Yle och Närmat vill veta hur din rökugn ser ut.

Bok om västnyländsk mat får nordiskt pris

Slow food och närodlat i prisvinnaren Smaka på Västnyland.

Fiskars vald till årets inhemska resmål - igen

Brukskänsla och design i motiveringen.

Smaku tour i Nådendal lockar gourmeter med lokala läckerheter

Idén till matfestivalen har startade i Borgå.

Borgåbarn firar självständighetsdagen med närproducerad skolmat

Barnen i Sannäs skola gillade köttet från gården intill.

Slow Foodfestivalen behöver mera plats - vill fortsätta i Fiskars

Det finns fler utställare som vill vara inomhus.

Ugnsstekt älginnerstek med emmerstuvning, ölglaze och vitlökssmör

Micke Björklunds recept från Närmat i Östnyland.

Snart ska det bli enklare att smaka på Kimitoön

Man vill öka samarbetet mellan matproducenterna i kommunen.

Lokalt live: Med Micke Björklund på fågeljakt i Borgby

Närmat besökte Borgby viltfågelfarm i Sibbo.

Micke Björklund levde på mat gjord på östnyländska råvaror i en vecka

Närmat i Östnyland bygger helt på tips från publiken.

Visa fler Du är på sida 1, gå till följande sida