Hoppa till huvudinnehåll

Senaste artiklar

tallrikar fullastade med grönsaker och fruktbitar

Hållbarhetsexpert: Vi kommer inte undan en diskussion om mera vegetarisk mat i framtiden

Forskarna är eniga om att vi måste minska på köttet.

En portion skinkfrestelse på en tallrik.

Har eleverna rätt att äta kött varje dag?

I Valkompassen frågar Yle om obligatorisk "vegedag".

Lök på tre sätt

Lök på tre sätt

Billigare mat får man leta efter.

Paul Svenssons stuvade purjolök med getost

Grillad och stuvad purjolök med getost och örter

En vegetarisk rätt som smakar bäst i början av sommaren.

Portion med portobello slider och vårsallad.

Slider med portabello och vårsallad

Svamp i burgare är hållbart och härligt gott.

Frukter, med mango längst fram, i en butikshylla i matbutiken.

Nystart 2020 – att äta mer vegetarisk kost är hållbart för både plånbok och miljö

Bara 14 procent av männen äter tillräckligt med grönt.

Sebastian Backmans ansikte på en fond av korv.

Backman: Dags att slopa vegekorven på idrottsevenemang i Finland

Klimatförändringen på menyn – när ska matutbudet förändras?

Burgare på bondbönor

Så gör du krispiga vegetariska burgare med biff av bondbönor

Den här versionen är dessutom glutenfri.

Bönbiffhamburgare fotad från sidan. Rätten är upplagd på en trätallrik med en klick sås.

Femte veckomenyn – Vegval

Era bästa vegetariska vardagsrätter.

En portion rotsakssoppa med linser

Smakrik rotsakssoppa med röda linser

Min fyraårings favoritsoppa.

Tomatgryta med broccoli och potatis

Mustig tomatgryta med säsongens grönsaker

En enkel multifunktionell gryta som är lätt att variera.

En portion med friterade potatisknyten, pakoras.

Fresta med festliga potatisknyten – Pakoras med grön chutney och mangold

Indisk fingermat i Anders Samuelssons tappning.

Gratäng på äggplanta i en ugnsform

Bjud på krämig gratäng med äggplanta och parmesan

En rätt som har potential att bli vegetarisk familjefavorit.

Lökpaj i en ugnsform

Baka lökpaj med franska influenser

En smakrik och billig paj med fin färg från rödvin.

Vegetarisk gnocchi fotograferad i stekpanna

Fjärde veckomenyn – Vegval

Era bästa vegetariska vardagsrätter.

En portion bönpasta med sås på en tallrik

Snabb och enkel grönsakssås med bönpasta

Proteinerna får du på köpet.

Vegetariska fredagstacos på en bricka

Testa Anders Samuelssons gröna fredagstacos med bärsalsa

Familjeklassiker i vegetarisk tappning.

En portion med creme Ninon på groddar

Testa fransk ärtsoppa – Crème Ninon med groddar och skott

Och andra tips på hur du använder groddar i matlagningen.

En vegetarisk Shaksuka i en gjutjärnsgryta på en silverbricka. Högs upp till höger finns Vegval/Vegevalintas logotyp.

Tredje veckomenyn – Vegval

Era bästa vegetariska vardagsrätter.

Pav Bhaji på en tallrik

Pav Bhaji – läcker indisk street food

Mustig och billig gryta med lämplig hetta.

Shakshouka i gryta

Shaksuka – afrikansk grönsaksgryta

En vegetarisk klassiker!

Gazpacho i små glas

Gazpacho – delikat spansk grönsakssoppa

Perfekt sätt att ta tillvara övermogna tomater.

 Portion svamppuffar på grå tallrik.

Frasiga fröpanerade svamppuffar med grönsallad

Överraska dina vänner med en ny svamprätt.

Blomkålspizza på ett skärbräde

Blomkålspizza – en frasig läckerhet för vänner av ost

"Degen" svänger du snabbare ihop än en vanlig.

En portion mifuchampinjonsås

Champinjon-Mifusås. Enkelt gott och nyskapande

Den är god, säger Johannes med 22 års kockerfarenhet.

En portion mifuchampinjonsås

Champinjon-Mifusåsn (på gambäl Terjärv-dialekt)

"Hä e gou" sejr Johannes Djupsjöbacka.

Kikärtsspenatcurry portion

Krämig och snabb kikärts- och spenatcurry som barnen gillar

En curry som tillreds av basråvaror från skafferiet.

En  zucchinitortilla med fyllning

Läckra glutenfria zucchinitortillas

Barnvänlig "tex-mex" med ny touch.

Visa fler Du är på sida 1, gå till följande sida