Hoppa till huvudinnehåll

Senaste artiklar

Kossor och ett flygplan.

Nej, du kan inte försvara ditt flygande med att du äter mindre kött

"Globala och individuella miljöpåverkningar blandas ihop."

Torka i Thailand

Vatten och människor finns inte på samma ställe

Konkurrensen om rent vatten är hård.

Traktor bearbetar Vapos myr för torvproduktionen.

Malax kommun besvärar sig mot planerad torvtäkt

Malax kommun besvärar sig mot en planerad torvtäkt på Våtmossen. Kommunstyrelsen kräver att Vasa förvaltningsdomstol ska upphäva EPV Bioturves miljötillstånd.

Vindkraftverk

Byråkrati bromsar upp vindkraften

Det krävs smidigare processer och bättre kommunikation mellan vindkraftstillverkare och ortsbor för att Finland ska kunna bygga ut den planerade vindkraften. Det menar en arbetsgrupp i en färsk utredning. Patrick Holm vid Wasa Wind tycker att man kunde ha lärt sig mera av till exempel Sverige.

Talvivaara bassäng

Staten får städräkning för Talvivaara?

Risken är stor att staten betalar för miljöskadorna om Talvivaara går i konkurs. Det säger miljöutskottets ordförande Martti Korhonen (Vf). Gruvbolaget räknar med miljöskadeutgifter på upp till 200 miljoner euro.

Europas största guldgruva - en svår fråga för Rumänien

Den lilla byn Roşia Montană i hjärtat av Transsylvanien har blivit känd över hela världen. Där planeras nämligen Europas största guldgruva.

Gasterminalen skulle byggas i Joddböle i Ingå. Fortums kolkraftverk uppe till vänster.

Minskade miljökonsekvenser av LNG-terminal i Ingå

Miljökonsekvenserna av naturgashamnen i Ingå har minskat betydligt sedan projektet ursprungligen presenterades.

Grannar: vindkraftverket i Barösund måste stoppas

Miljötillståndet för det sista vindkraftverket i Barösund borde återkallas. Det anser två av grannarna som svar på Ingå kommuns förfrågan.

Klass 3 i Sammatti skola segrade i värmeljusjakten.

Skola i Sammatti segrade i Värmeljusjakten

Bäst på att samla in värmeljusskal i Västnyland var klass 3 från Sammatin koulu. Vinnarklassen samlade in 3 844 värmeljusskal per elev. Det var bara två klasser i hela landet som hade samlat in fler värmeljusskal.

Oscar Wiik och rörflenbalar

Sibbo får kritik för pelletfabrik

Global Pellets pelletfabrik fick miljölov av Sibbo kommun trots grannarnas anmärkningar. Både invånarna i Nickby och företagets vd riktar kritik mot kommunens agerande.

Ny Talvivaara-vd ber om ursäkt

Talvivaaragruvans grundare och största ägare Pekka Perä medger att fel har begåtts vid gruvan och han ber om ursäkt för den skada som utsläppet vid gruvan åsamkat. Han framförde ursäkten vid en presskonferens i dag. Perä tog i dag över som vd för Talvivaara.

Regeringspartier dryftar Talvivaaraläcka

Ordförandena för regeringspartierna samlas i dag till möte om läckan vid Talvivaaragruvan. I går kväll blev det klart att halterna uran och andra gifter är mycket högre än vad man tidigare trott.

Liljendal Shell

Servicestationen i Liljendal får fortsätta?

Man har misstänkt att servicestationen står på grundvattenområde. De tester som ägarna till stationen gjort visar ändå att inga grundvattensområden av första klass ligger på servicestationens mark.