Senaste artiklar
Från gourmetkock i London till köttmästare i Kristinestad: ”Nu har jag tid för familjen”
Nu har Dick Grankull ett mer balanserat och givande liv.
Stjärnkocken Antti Lukkari död
Han dog under en semesterresa.
Restaurang Finnjävel i Helsingfors får Michelinstjärna – Finlands sjunde stjärnrestaurang
Finnjävel får också Michelinguidens servicepris.
Åländska kocken Michael Björklund: "Take away är ingen ekonomisk utväg, det är konstgjord andning"
Många restauranger kommer att gå i konkurs, tror Björklund.
Drömde om en egen restaurang - blev företagare på köpet
Allt fler unga blir företagare i dag.
Kocken och Michelin-knegarens skämt om en egen pizzeria blev verklighet: “Vi har råvaror i Finland som vi ska vara stolta över!”
Michelinstjärnor i Paris fick vika för egen pizza i Ekenäs.
Gatumaten sätter känslorna i svall i Malaysia och Singapore – Unesco får avgöra mattvist
Vems mat får räknas som Unescos kulturarv?
Fransk stjärnkock stämmer Michelinguiden - kränkt över att "inkompetent" inspektör påstod att han använt cheddarost
Blev av med en stjärna i Michelinguiden.
Tidigare Karisbo kockar för Norges landslagsdamer i fotbolls-VM: Havregrynsgröt står högt på listan
Husmanskost är det som mättar spelarnas magar.
Brist på kockar i Borgå – kombinationen liten stad och många restauranger gör inte situationen bättre
Yle Östnyland har pratat med tre restaurangchefer.
Kändiskocken Jamie Olivers restauranger stänger dörren
Restaurangkedjan har stora skulder.
Ny företagare på lut för Pellinge kursgård
Petteri Uuttu föreslås ta över.
Matstaden Åbo vill visa upp sig ännu mer – restauranger, producenter och amatörkockar samlas på ny webbplats
Staden samarbetar med turistinformationen och kändiskock.
Servitörstuderande Jenna: ”Jag blev erbjuden jobb på tre olika platser för julsäsongen” – restaurangbranschen lider av personalbrist
Jobberbjudanden regnar över dem som studerar branschen.
Inte ens reumatism fick hindra Olle från att bli fine dining-kock
Podden Imperfekt tittar närmare på slitet i finköken.
Kockutbildningen i Karis förändras: Vuxna och ungdomar studerar tillsammans
Ingen gemensam ansökan till kocklinjen nästa år.
Mat mot baksmälla på menyn då kända TV-kockar från Danmark spelar in i Borgå
Också laxsoppa, Runebergstårta och köttpirog på menyn.
Äntligen premiär för Strömsös nya kock – Anders Samuelsson vill satsa på vardagskvalitet för familjen
Kocken berättar också om sitt förhållande till kött.
Tv-personligheten och kändiskocken Anthony Bourdain är död
Kokboken Kitchen Confidential blev hans genombrott.
Mästerkocken Mattias Åhman vill driva en restaurang i Österbotten
Tävlar i kocklandslaget och är engagerad i Fiskets hus.
Manne Stenros fotograferar mat och fyrar och gör färgglada böcker av bilderna
Han har redan gjort drygt 50 matböcker i A la carte-serien.
Kalle Tanner är Årets kock 2018
Den prestigefyllda tävlingen ordnades för 23. gången.
Populärt, säkert eller nyttigt, hur ska man välja yrke? – Heikki stämmer pianon 300 dagar om året, Mia städar av hjärtans lust
Viktiga val görs när gemensamma elevansökan fylls i.
Hur får man en Michelinstjärna? Nyckeln är konsekvent kvalitet och stil enligt Filip Langhoff på Ask
Krögaren Filip Langhoff försvarar sin kvalitetsstämpel.
Strömsö söker ny kock
Är du den passionerade matkreatören vi söker till vårt team?
Kockutbildningen i Östnyland går på sparlåga - upplevs som en tung och jobbig bransch
På Inveons treåriga kocklinje går nu 15 studerande.
Direkt 13.15: Varför lockar inte kockutbildningen i Östnyland?
Katarina Lind sänder direkt från Inveon.
Köksmästarförening ska utveckla matkulturen i Raseborg och fånga upp nya kockar
Köksmästarna vill utvecklar Raseborgs matkultur.
Korren: Alltför många läckergommar i Hongkong
Dyra västerländska råvaror tävlar med det kinesiska köket.
Michael Björklund granskar skolmat i Karis: Om alla i världen fick god mat skulle vi slippa krig och tjafs
Det finns inget viktigare än mat, säger han.
Stjärnkocken från Borgå siktar på världsmästerskap i gastronomi
Benjamin Frostell vill delta i Bocuse d'Or.
Micke Björklund levde på närodlad mat i Västnyland i fem dagar – så här mycket smör och grädde gick åt
Se bilder på alla producenter som bidrog med råvaror!
Matglädje i Houtskär - sälkött, cirkus och läcker skräpfisk
Lördagens Matglädje bjuder på program dagen lång.
Stjärnkocken Björklund kommer till Karis för att göra kocken pop igen
Michael Björklund samarbetar med Axxell.
Finsk film och musik, finsk mat och dryck - nu firas Finland i Hongkong
Finsk kändiskock gör god reklam för finsk mat.
Filippinsk kock i Finland: Första lågavlönade tiden en investering i framtiden
Richard Agbada ville komma till Finland och hade en plan.
1 500 lediga kockjobb men 5 600 arbetslösa kockar - varför duger inte jobbet?
Skriande brist på personal framförallt i Nyland.
Filippinska kockar på väg till Helsingfors - 1 300 euro i månaden är en fantastisk lön
Många skickar pengar hem och hoppas få familjen hit.
Västnyländsk poddfredag: Kock från Ekenäs blev trött på Gordon Ramsays fasoner
Köksmästare Nick Victorzon berättar om sitt liv som kock.
Minskat intresse för yrkesutbildningar i Österbotten
Liten årskull och ökad gymnasiebenägenhet kan ligga bakom.
Kockar, servitörer och städare behövs
Kvälls-och helgjobb avskräcker många.
Vasabon Oskar Mendelin nöjd med sin insats i kockfinal
Fasan stod på menyn i finalen i Årets kock i Sverige.
Michael Björklund har stora planer för Lokstallet i Karis
Stjärnkocken vill köpa Lokstallet i Karis.
Finlandssvensken som jobbat för Trump
Tony är kock och ska få ett eget program på amerikansk tv.
Kungen från Jamaica
Oneil Walker hade aldrig drömt om att flytta till Närpes.
Mattips: Carbonara à la Emma
Mattips: Carbonara à la Emma
25-åriga Toni Toivanen kockar på stjärnkrog
90-100 timmars arbetsveckor är vardagsmat på Noma.
Landslagskocken från Karis bjuder på sommarens grilltips
Jag bojkottar mjöliga korvar, säger Samuel Mikander.
Michael Björklunds kökstips
Superkocken Michael Björklund ger smarta tips i köket.