Hoppa till huvudinnehåll

Senaste artiklar

Finländare konsumerar nästan tio kilo kaffe per person varje år

Allt större del av utbudet är etiskt producerat kaffe.

Haneen Jameel: Smittad av Finland

Irakiska Jameel har lärt sig att gilla potatis och lax.

Slow Foodfestivalen behöver mera plats - vill fortsätta i Fiskars

Det finns fler utställare som vill vara inomhus.

Mindre kaffekoppar för medvetna konsumenter

Etiskt kaffe är allt viktigare för kaffeproducenterna.

Veganskt, hälsosamt och alkoholfritt – drastisk förändring i mattrender efter nyår

Nu köps grönsaker, mineralvatten och bantningsprodukter.

Slowfoodföreningen vill ha stort stöd av Raseborg

Totalt 75 000 euro under tre år.

Kontinentens mat ger centrum liv

Visit Vasa hoppas en fortsättning för mattorgen.

Kräftsäsongen inleds i morgon

Undvik kräftpesten.

Finländare vill följa trenddieter - men på traditionellt finländskt vis

Nya trender i matväg ska helst anpassas till tradition.

Mannen bakom kocklandslaget fick Raseborgsmedaljen

Nils-Gustav Höglund premierades.

Embla - nytt matpris som hyllar det nordiska köket

"Ny tävling i nordiskt mathantverk."

Tiina Grönroos: Man kan vara vegan i februari också

Veganmaten och -utmaningen gav mersmak.

Större utbud av färdigmat - nu får också vegetarianer skräpmat

Spenatplättar och spenatsoppa fortfarande populära.

Rågbrödet är Finlands nationalrätt

Nästan 50 000 finländare deltog i omröstning.

Kaj Arnö: Maten är ingens ensak

Vad du äter berör resten av oss, skriver vår kolumnist.

Kulturproducenten Laura Pulkkinen är årets Borgåbo

Utmärkelsen delas ut av Borgå juniorhandelskammare.

Kortspel, sång och mat kan ge Svenskfinland en plats på Unesco-lista

Vilket kulturarv ska Svenskfinland ge vidare?

Maten har blivit en klassmarkör - Venla lagar mat för två euro

Socioekonomiska skillnader syns på tallriken.

Margot Wikström fick matkulturstipendium

Wikström arbetar för det lokala, motiverar marthorna.

Strömming räcker inte som lockbete för att fiska publik till marknaden

Marknaden med anor från1700-talet håller på att förändras.

Tårtor utöver det vanliga

Tobias Hamann-Pedersen inspireras av närmiljön

Folk mumsar i sig havre som aldrig förr

Det är goda tider för havrebaserade produkter.

Nu hajpas Helsingfors av amerikanska Vogue

Stadens satsningar på PR bär frukt.

Turister hittar gömda pärlor tack vare Tripadvisor

Många söker sig till restauranger också utanför centrum.

Små glassfabriker i huvudstadsregionen utmanar de stora

I huvudstadsregionen finns det fyra små glassfabriker.

Mathantverkare - en växande yrkeskår

Stort intresse för mathantverk i Svenskfinland.

Går det att äta klimatsmart och hälsosamt?

Det som är bra för miljön är inte alltid bäst för hälsan.

Mångsidig matskola inspirerar sommarlediga barn

Matlagning, bordsskick och växtodling står på programmet.

Första någonsin: FM i mathantverk ordnas i Ekenäs

Tävlingarna är öppna för nordiska mathantverkare.

"Vi ska inte överromantisera matkulturen"

Matdesignern som vill få oss att veta mer om vår mat.

Ät gott på matkulturens dag

"Finländaren vill veta varifrån maten kommer."

Hon köper ägg och kött från skolgården

Rekoringarna är Årets matkulturgärning i Helsingfors.

En rik och ibland ifrågasatt matkultur

Fredrik Önnevall guidar oss i Kinas mat.

Helsingfors nya matkulturstrateg vill minska på sopberget

Milla Visuri jobbade tidigare som informatör på partitorget.

"Äter ni faktiskt ren varje dag?"

Många asiater och kineser besöker Finland.

Helsingfors matstrateg får gå efter bara ett år

Mataktivisten Timo Santalas kontrakt förnyas inte.

Är den sociala måltiden historia?

Äter familjer tillsammans längre?

Visa fler Du är på sida 1, gå till följande sida