Hoppa till huvudinnehåll

Senaste artiklar

Ritva Kylli , Markku Henriksson, Kristiina Markkanen och Leena Virtanen, Osmo Soininvaara, Julia Thuren samt Osmo Tapio Räihälä håller i sina respektive böcker som nominerats till Fack-Finlandia.

Böcker om USA, matkultur och konsumtion nominerade till Fack-Finlandia

Ingen svenskspråkig faktabok bland de nominerade.

Ett sällskap i Hongkong äter på restaurang. Som traditionen påbjuder har restaurangen laddat upp med enorma portioner - så stora att få gäster orkar äta upp all mat.

Frosseri ska nu stoppas i Kina – ordern kommer från högsta ort

Frosserikulturen i Kina skapar enorma mängder matavfall.

nainen kaataa kahvia

Finländare konsumerar nästan tio kilo kaffe per person varje år

Allt större del av utbudet är etiskt producerat kaffe.

Kolumnisten Haneen Jameel står och ser in i kameran. Knäppta händer

Haneen Jameel: Smittad av Finland

Irakiska Jameel har lärt sig att gilla potatis och lax.

Olika grönsaker i papperspåsar på en matmarknad.

Slow Foodfestivalen behöver mera plats - vill fortsätta i Fiskars

Det finns fler utställare som vill vara inomhus.

Svante Hampf.

Mindre kaffekoppar för medvetna konsumenter

Etiskt kaffe är allt viktigare för kaffeproducenterna.

Låda med frukt och grönsaker

Veganskt, hälsosamt och alkoholfritt – drastisk förändring i mattrender efter nyår

Nu köps grönsaker, mineralvatten och bantningsprodukter.

Närmatsproducenter och konsumenter möts i Fiskars

Slowfoodföreningen vill ha stort stöd av Raseborg

Totalt 75 000 euro under tre år.

erkki laakso står framför ett mattorg och får smaka på en salamibit som han visar upp

Kontinentens mat ger centrum liv

Visit Vasa hoppas en fortsättning för mattorgen.

Kräftor på fat.

Kräftsäsongen inleds i morgon

Undvik kräftpesten.

 En hög med olika grönsaker och frukter, fotograferade på nära håll.

Finländare vill följa trenddieter - men på traditionellt finländskt vis

Nya trender i matväg ska helst anpassas till tradition.

Nils-Gustav Höglund står med en mikrofon i ena handen och i den andra har han en liten miniatyrversion av en kocklandslagströja.

Mannen bakom kocklandslaget fick Raseborgsmedaljen

Nils-Gustav Höglund premierades.

En skål med bär. På bordet finns också flera burkar med sylt.

Embla - nytt matpris som hyllar det nordiska köket

"Ny tävling i nordiskt mathantverk."

Tiina Grönroos.

Tiina Grönroos: Man kan vara vegan i februari också

Veganmaten och -utmaningen gav mersmak.

Vegetariska piroger på butikshylla.

Större utbud av färdigmat - nu får också vegetarianer skräpmat

Spenatplättar och spenatsoppa fortfarande populära.

Rågbröd

Rågbrödet är Finlands nationalrätt

Nästan 50 000 finländare deltog i omröstning.

Kaj Arnö håller fram en vegetarisk hamburgare.

Kaj Arnö: Maten är ingens ensak

Vad du äter berör resten av oss, skriver vår kolumnist.

Bistro Sinne i Borgå.

Kulturproducenten Laura Pulkkinen är årets Borgåbo

Utmärkelsen delas ut av Borgå juniorhandelskammare.

Man sitter i vardagsrum.

Kortspel, sång och mat kan ge Svenskfinland en plats på Unesco-lista

Vilket kulturarv ska Svenskfinland ge vidare?

Venla Ahtola lever på en spänd student budget. 18.10.2016.

Maten har blivit en klassmarkör - Venla lagar mat för två euro

Socioekonomiska skillnader syns på tallriken.

Margot Wikström

Margot Wikström fick matkulturstipendium

Wikström arbetar för det lokala, motiverar marthorna.

Krister Hellström och Baba Salakari är varmt klädda i ylletröjor och mössor på strömmingsmarknaden.

Strömming räcker inte som lockbete för att fiska publik till marknaden

Marknaden med anor från1700-talet håller på att förändras.

Tobias låter sig inspireras av det skottska landskapet och skapar en tårta som inte liknar något annat.

Tårtor utöver det vanliga

Tobias Hamann-Pedersen inspireras av närmiljön

Havreåker i september.

Folk mumsar i sig havre som aldrig förr

Det är goda tider för havrebaserade produkter.

Allas utebad är försenat.

Nu hajpas Helsingfors av amerikanska Vogue

Stadens satsningar på PR bär frukt.

Martha Muñoz och Alvaro Icaza

Turister hittar gömda pärlor tack vare Tripadvisor

Många söker sig till restauranger också utanför centrum.

En glasstrut.

Små glassfabriker i huvudstadsregionen utmanar de stora

I huvudstadsregionen finns det fyra små glassfabriker.

Rebecka Fokin deltar i kurs i mathantverk i Kimito.

Mathantverkare - en växande yrkeskår

Stort intresse för mathantverk i Svenskfinland.

Salladshuvuden

Går det att äta klimatsmart och hälsosamt?

Det som är bra för miljön är inte alltid bäst för hälsan.

4H:s matskola i Pargas

Mångsidig matskola inspirerar sommarlediga barn

Matlagning, bordsskick och växtodling står på programmet.

En skål med bär. På bordet finns också flera burkar med sylt.

Första någonsin: FM i mathantverk ordnas i Ekenäs

Tävlingarna är öppna för nordiska mathantverkare.

Marije Vogelzang i klädd blå klänning med en vit höna på huvudet.

"Vi ska inte överromantisera matkulturen"

Matdesignern som vill få oss att veta mer om vår mat.

Visa fler Du är på sida 1, gå till följande sida