Hoppa till huvudinnehåll

Senaste artiklar

Bitcoin är en digital kryptovaluta.

Kryptovalutan bitcoin nådde ny rekordnivå

Priset på en bitcoin har stigit till över 4 000 dollar.

Wenzel Hagelstam

Wenzel Hagelstam säger vad det kostar

Var sak har sitt pris för antikexperten Wenzel Hagelstam.

En huggorm

Hur mycket tvingas du betala om du tar livet av en huggorm?

Är mullvaden eller sädesärlan mera värd?

Suomusjärvi

Värdetransporter rånas sällan i Finland

Inga rånförsök i Finland på flera år.

Sebastian Bergholm

Finns julgubben, finns Gud?

Ger vi julklappar av kärlek eller pga julgubbens idé?

ett egnahemshus i sibbo

Bra läge för den som vill köpa ett hus i Åboland

Priserna på egnahemshus på landsbygden sjunker i många regioner i Finland och Åboland verkar inte heller vara något undantag.

Tom Lönnroth, Hypoteksföreningen

Bostäder tappar i värde på landsbygden

Egnahemshus på landsbygden kostar i många fall betydligt mindre i dag än för två år sedan - i vissa fall är de helt värdelösa. Tom Lönnroth, bankdirektör vid Finlands hypoteksförening, betonar att tudelningen mellan tillväxtorter och övriga orter har ökat på sistone.

Bostadsområde i Böle, Vasa.

Miljöministeriet gav grönt ljus för tvångsinlösning

Miljöministeriet har gett Vasa stad lov att tvångsinlösa mark i det nya området Böle II. Nu ska en oberoende inlösningskommitté tillsättas för att fastställa markens värde.

Zygmunt Bauman

Om konsumtion och kärlek med Zygmunt Bauman

Bauman reder ut begreppet "konsumism".

Museidirektören med de vita väggarna

Maija Tanninen-Mattila är ny chef på Helsingfors konstmuseum.

Vad skapar värde hos ett varumärke?

Världens mest värdefulla varumärken är Apple, Google och Coca-Cola. Detta enligt konsultbolaget Interbrands, som står för ranking Best Global Brands. Värdet av ett varumärke består, förenklat, av två olika faktorer; kännedom och pengar.

Janet Yellen är stark kandidat för posten som chef för Fed

Hon kan bli ny chef för Fed

Inom några veckor väntas USA:s president Barack Obama utse en efterträdare till den nuvarande centralbankschefen Ben Bernanke. Än sen då? Spelar det någon roll vem som efterträder Bernanke? Ja, för att centralbankens roll är så viktig för världsekonomin.

Korkman: Feds beslut gynnar också Finland

Enligt professor Sixten Korkman vid Aalto-universitetet innebär amerikanska centralbankens fortsatta stödköp ökad stabilitet på finansmarknaden. Mer oroad är han över republikanernas och demokraternas oförmåga att dra jämnt. Se inslaget med direktrapport från Washington!

Rainer Fleen

Sämre tider för gamla saker

- Tiderna är ganska dåliga för antikvitetshandlare, det mesta av någorlunda värde börjar vara uppköpt. Jag blir ju inte yngre heller och det ska mycket till för att få mig på gång nuförtiden, säger Rainer Fleen i Munsala.

"Precis som med bastun, känner vi stolthet över Nokia"

Nokia säljer sin mobilverksamhet till Microsoft. I grund och botten handlar det här om business, men eftersom varumärket och företaget har långa traditioner, och är det som satt Finland på världskartan, så finns det ett väldigt starkt det emotionellt värde i affären.

"Annat viktigare än konkurrensutsättning"

Brådska är ingen giltig orsak för att slarva med konkurrensutsättningar. Men Raseborgs stads tekniska central skyller trots det på brådskan när allt inte gick rätt till med Ekenäs trafikcentrum och Lönnbergska huset i Karis.

Tusen kilo kopparkabel stals i Varkaus

På natten till tisdag stals minst tusen kilo kopparkablar i Varkaus. Kopparkabeln är värd ungefär fyra euro per kilo.

guldring

Inbrott i guldsmedsaffär i Vasa

Guldsmedsaffär S Laitala på Handelsesplanaden 16 i Vasa utsattes för inbrott natten till fredag. Tjuvarna har tagit sig in genom att bryta upp bakdörren till affären. De kom över egendom till ett värde av 50 000 euro.

Svenska kronor

Svenska kronan rekordstark

Den svenska kronan har inte varit så stark som den är nu på över 20 år. En euro kostar i dag 8,43 kronor.

Guldets höga pris håller i sig

Just nu ligger priset på kring 40 euro per gram, vilket bidrar till att hålla guldhandeln igång. Priset på guld är idag dubbelt så högt som för fem år sedan. Jämför man med priset för tio år sedan har det fyrdubblats.

OMG Chemicals fabrik i Karleby byter ägare

OMG Kokkola Chemicals fabrik byter ägare. Freeport-McMoRan Copper&Gold köper både fabriken och den globala försäljnings och marknadsföringsorganisationen. Ägarbytet påverkar inte de 400 anställda på fabriken.

Inga platinamynt i USA

Det tillverkas inga platinamynt i USA:s valuta. Demokraterna ville kringgå landets skuldtak och sparande genom att prägla värdefulla mynt i platina. Ett kryphål i lagen gör att man i teorin kunde tillverka hur många man vill och ge dem ett högt värde.

Dyster börsdag för Nokia

Nokias aktie rasade på Helsingforsbörsen i dag. Värdet på Nokiaaktien sjönk med omkring tio procent och aktien kostade runt 1,7 euro, vilket är det lägsta värdet under eurotiden.

Stephen Elop

Nokias senaste år en stadig nedgång

Mobiljätten Nokia har haft det tufft den senaste tiden. Här hittar du några plock kring svängarna som bolaget varit med om de senaste två åren.

Nokia störtdök på börsen

Nokias aktiekurs har djupdykt på Helsingforsbörsen efter att Nokia meddelade om uppsägningar och gav en resultatvarning för det andra kvartalet. Aktien kostade vid dagens slut 1 euro 83 cent, vilket innebär en nedgång på 17 procent.

Ekenäsbo efterlyst av Interpol

En före detta Ekenäsbo är efterlyst av Interpol. Tidningen Iltalehti skriver i dag att 48-årige Juha Karl-Stefan Lundström är efterlyst och misstänks för ekonomiska brott till ett värde av flera miljoner euro.

Fortsatt nedgång för Facebook-aktien

Facebook-aktien fortsätter att dala och har nu förlorat 20 procent i värde sedan börslistningen för knappt två veckor sedan. På börsen i New York har aktien för första gången sjunkit till under 30 dollar.

Facebooks högkvarter ligger i Palo Alto, Kalifornien

Facebooks verkliga värde

Hur ska man egentligen bedöma värdet på Facebook-aktien? Det har många funderat på sedan börsintroduktionen förra veckan. Nu har en amerikansk ekonomiexpert kommit med sin bedömning av vad Facebook-aktien borde kosta.

Puss på trynet!

Spotlight: Finns det finländska grisar för marknaden i Kina?

Förhandlingarna mellan Jord- och skogsbruksministeriet har tagit sex år. Nu ska ännu kinesiska inspektörer godkänna anläggningarna i Finland. Sedan kan de första partierna finländskt griskött åka till Kina.