Hoppa till huvudinnehåll

Senaste artiklar

Labourledaren Jeremy Corbyn talar i det brittiska parlamentet den 14 mars 2019.

Brittiska parlamentet stöder regeringens förslag att skjuta upp brexit

Parlamentet fortsatte i dag att behandla brexitfrågan.

Storbritanniens flagga och parlamentsbygganden i London.

Sunday Times: Fyra brittiska ministrar överväger att avgå

I fredags avgick en minister, nu kan fyra till avgå.

Brittiska premiärministern Theresa May står och talar inför sin regering.

Brittiska regeringen har enats om sin brexit-linje – kör med "affärsvänlig" modell

Vill ha frihandelszon för industri- och jordbruksprodukter.

sara stridsberg

Också Sara Stridsberg lämnar Svenska Akademien - hur ska det gå för Nobelpriset i litteratur?

Nu finns det endast tio ledamöter kvar av ursprungliga 18.

Barn med texten Se Mej målad i ansiktet.

Kampanj för skilsmässobarn gav Barnavårdsföreningen i Finland titeln Årets förbund

Fokus på skilsmässobarn i kampanjen Se mej belönas.

Italiens premiärminister Matteo Renzi avgår efter att folket röstat nej till en reform som han stått bakom.

Italien blir utan premiärminister i kväll?

Renzi tros lämna in sin avskedsansökan i kväll.

Byggkranar runt St Pauls Cathedral i London i november 2014

"Brexit" kan komma att kosta över 100 miljarder pund

Brittisk arbetsgivarorganisation publicerar ny studie.

Den brittiska flaggan svajar tillsammans med EU-flaggor utanför Europeiska kommissionen i Bryssel inför David Camerons besök den 29 januari 2016.

Brexit kan bli en ful skilsmässa

Svåra förhandlingar om utträde om britterna röstar ja.

Finby sneglar inte västerut

Finby vill gärna fortsätta vara en del av Salo. Det tror i varje fall Finbybon Anders Björkqvist. Han tycker att det lilla samhället längst söderut i staden har vind i seglen.

Informationen på tågstationerna bristfällig

Om ett tåg är försenat är det sällan personalen på tågstationerna som kan informera om förseningar eller problem. All information sköts nämligen från en central i Helsingfors.

Tysk minister avgår - störde barnporrutredning

I Tyskland har jordbruksministern Hans-Peter Friedrich avgått, sen det blivit klart att han brutit mot ministrars tystnadsplikt. Friedrich berättade i fjol för det socialdemokratiska partiets ledning att en av SPD:s ledamöter i förbundsdagen förekom i en polisutredning om barnporr.

Ukrainas premiärminister avgår

Ukrainas premiärminister Mykola Azarov har avgått. Han meddelade att han avgår när parlamentet öppnade sin extra session i dag.

Silhuetter av tjänstemän- och kvinnor

Avgångspaketet kan vara en fälla

Tidigare var det främst chefer som fick så kallade avgångspaket. Vid samarbetsförhandlingar har det nu blivit vanligare med avgångspaket, också för vanliga anställda och löntagare. Avgångspaketen kan verka lockande, men det finns fallgropar som det lönar sig att beakta innan man skriver på avtalet.

Många krav - inga löften

Redan då demonstrationerna i Ukraina inleddes för två månader sedan formulerade oppositionen några krav. President Viktor Janukovytj har inte tillmötesgått något av dem.

Vasa flygplats

Kvällsrutten mellan Vasa-Helsingfors återinförs

Finnair återinför det tidiga kvällsflyget mellan Helsingfors och Vasa. Från och med januari kan man alltså igen flyga till Vasa från Helsingfors-Vanda flygplats med avgång klockan 18.15, vilket regionens företagare är mycket nöjda med.

Thailands största oppositionsparti ut ur parlamentet

Det största oppositionspartiet i Thailand lämnar parlamentet. De anser sig inte längre kunna verka i parlamentet då de inte har folkets förtroende. Premiärminnister Yingluck Shinawatra föreslog tidigare idag en folkomröstning som skulle avgöra om hon ska avgå eller ej.

Stormen knäckte granar på Vasklot i Vasa

Stormen Oskar snällare än väntat i Österbotten

Stormen Oskar blev mildare än befarat. Fallna träd och elavbrott har förekommit i liten skala i Österbotten och vid det här laget har alla fått strömmen tillbaka.

Wasa Express

Stormen satte stopp för Wasaline

Wasa Express morgonavgång från Vasa fick skjutas upp med några timmar. Dagens enda avgång från Vasa var klockan 15.00. Av säkerhetsskäll ville man inte lämna hamn före stormen hade bedarrat.

Wasa Express tillbaka i trafik

Fartyget Wasa Express är tillbaka i trafik efter den planerade dockningen. Fartyget avgår från Vasa i kväll klockan 20.00.

Tågtrafiken påverkas av strejk

Tågtrafiken till Seinäjoki och Vasa påverkas av att VR:s lokförare i huvudstadsregionen började strejka på fredagsmorgonen. Nu fortsätter problemen i tågtrafiken.

"De grönas slalomåkande irriterar regeringspartner"

Statens ägaransvariga minister Heidi Hautala (De gröna) tvingades avgå främst på grund av de gröna ministrarna har trampat in på andra ministrars tomter. - Det handlar alltså inte i första hand om hårda tag i ägarstyrningen av Arctia Shipping, säger initierade källor.

Magneettimedia ges ut av varuhuskedjan J. Kärkkäinen

Varuhuschef avgår i protest mot kontroversiella Magneettimedia

Vd:n för varuhuset Kärkkäinen, Riku Ilvesluoto, avgår. Anledningen är att han inte tycker om det som publiceras i varuhusets tidning Magneettimedia.

Åboländska kommuner säger nej till uppsägningar

Vid årsskiftet upphör anställningsskyddet i de kommuner som fusionerades för 5 år sedan. I vissa kommuner innebär det här att personal sägs upp, men inte i Pargas och Kimitoön, säger kommunerna.

Brasiliens utrikesminister avgår

Brasiliens utrikesminister Antonio Patriota avgår från sin post och blir istället landets FN-representant efter en politisk skandal mellan Brasilien och Bolivien. Patriota hjälpte en boliviansk oppositionspolitiker, vilket ökade spänningarna mellan de två länderna

Janne Laakkonen var den Samlingspartist som fick flest röster i kommunalvalet i Lojo 2012.

L-U: Laakkonen lämnar Samlingspartiet i Lojo

Den omstridde Lojopolitikern Janne Laakkonen har sagt upp sitt samlingspartistiska medlemskap. Han utsågs i våras till partiets riksdagskandidat.

Massiva protester mot Mursi

Hundratusentals demonstranter har samlats på Tahrirtorget i Egyptens huvudstad Kairo för att kräva president Mohammed Mursis avgång. Folkmassan har viftat med röda kort för att visa att Mursi inte längre är önskad.

BK:s tränare Timo Tuomi har avgått

Det överraskande beskedet kom under gårdagens träning då Tuomi meddelade att han avgår med omedelbar verkan.

Förbindelsebåt i skärgården

Sommartidtabellen på Iniö tilläggsrutten ändras

Sommartidtabellen på Iniö tilläggsrutt ändras efter respons från kunder, meddelar rederiet JS Ferryway. Sommartidtabellen är i kraft från 17 maj till 12 augusti.

Kust-Österbottens företagare.

Österbottniska företagare vill lämna takorganisationen

Företagare i Korsnäs och Närpes överväger lämna regionorganisationen Kust-Österbottens företagare, som är medlem i Företagarna i Finland.

Laiki Banks kontor i Nicosia

Styrelseordföranden för Cyperns största bank avgår

Styrelseordföranden för Cyperns största bank, Bank of Cyprus, har lämnat in sin avskedsansökan. Han avgår i protest mot villkoren för räddningspaketet från EU, ECB och Internationella valutafonden.

Klubba i mörker.

Krav på Karleby stadsstyrelseordförandes avgång

I Karleby väcks krav på Veikko Laitilas (C), stadsstyrelsens ordförandes, avgång. Det är fullmäktigeledamoten Pekka Nokso-Koivisto (Saml) som kräver detta och hänvisar till jävsmisstankar.

Påve emeritus Benedictus XVI vinkar.

Påven avgår officiellt i dag

Påven Benedictus XVI avgår i dag officiellt från sin post. Klockan 21 i kväll lämnar det schweiziska gardet det påvliga sommarresidenset, uppger BBC. Det här symboliserar påvens slutgiltiga avgång.

Keith O'Brien i ett foto från april 2010

Kardinal Keith O'Brien avgår

Den främste representanten för den katolska kyrkan i Storbritannien avgår. Kardinalen Keith O'Brien kommer inte heller att delta i konklaven som utser ny påve.

Kalle Helenius, Sannf. i Borgå

Helenius får inte avgå

Kalle Helenius måste åtminstone officiellt sitta kvar i stadsfullmäktige i Borgå.

Bulgariens premiärminister avgår

Bulgariens regering avgår

Bulgariens premiärminister Boiko Borisov avgår tillsammans med hela sin regering efter en längre tids demonstrationer.

Telia Sonera tvingas möblera om

Arga Telia Sonerareaktioner i Sverige

Storstädning i bolaget väntar, topparna kostade aktieägarna 200 miljoner kronor och vem vill ta över ett mediokert bolag med dysfunktionell affärsmodell - det är några av presskommentarerna kring telebolaget Telia Soneras nuläge efter beskedet att vd Lars Nyberg avgår efter mutmisstankar i Uzbekistan.

Wasa Express, i bakgrunden RG1

Wasa Express tillbaka i trafik efter slutförd reparation

Wasa Express avgick från Vasa kl 14.30 på onsdagen, efter att sprinklersystemet hade reparerats. Omkring hundra personer är inbokade på turen från Vasa till Umeå.

Sveriges jämställdhetsminister avgår

Sveriges jämställdhetsminister avgår

Sveriges jämställdhetsminister Nyamko Sabuni lämnar regeringen på egen begäran, uppger svenska medier. Sabuni lämnar också sin plats i riksdagen.

Cargotecs byggnad

Cargotec söker fortfarande vd

Kran- och logistikbolaget Cargotec uppger att bolaget fortfarade söker en ny vd. I går skrev tidningen Talouselämä att Finnairs vd Mika Vehviläinen var på väg bort från Finnair för att bli vd för Cargotec.

Mika Vehviläinen

Finnair bekräftar inte Vehviläinens avgång

Finnairs vd Mika Vehviläinen har inte sagt upp sig från sin post, skriver Finnair i ett pressmeddelande. Därmed vill Finnair inte bekräfta tidningen Talouselämäs uppgifter om att Vehviläinen är på väg att lämna vd-posten i Finnair för att bli verkställande direktör för kran- och logistikbolaget Cargotec.

Busspassagerare i vasa

Ny busslinje till Vasa hamn

En busslinje börjar trafikera mellan hamnen och Vasa centrum i och med den nya färjan till Umeå. Vasa lokaltrafik har kommit överens med Vasa stad om bussturerna.

Protesterna i Kairo ljuder allt högre

Protesterna fortsätter i Egypten mot den föreslagna konstitutionen och mot påstått valfusk i den första omgången av folkomröstningen. Kraven på president Mursis avgång blir allt högljuddare inför andra och sista folkomröstningsomgången nu på lördag.

SD-riksdagsledamot avgår - stödet ökar trots kriser

Ändå fortsätter stödet för SD att öka.

Nya svaveldirektiv betyder sannolikt emra trafik över hamnen i Hangö.

Det kan bli fler avgångar från Hangö till Rostock

Shippingföretaget Svenska Orient Linien planerar att ta i bruk ett nytt fartyg som ska trafikera linjen Hangö - Rostock. Företaget vill öka antalet avgångar per vecka från fyra till sex.

Förtroendebrist fäller Trafikverkets generaldirektör

Trafikverkets generaldirektör Juhani Tervala avgår i början av nästa år. Han avgår eftersom trafikminister Merja Kyllönen (VF) inte längre har förtroende för honom.

Pirkko Mattila efterträder Halla-aho

Sannfinländarna meddelar att Pirkko Mattila blir ordförande i riksdagens förvaltningsutskott efter att Jussi Halla-aho lämnade posten förra veckan. Mattila fick 25 röster, hennes två motståndare 5 vardera.