Hoppa till huvudinnehåll

Senaste artiklar

TaDaM, Sandels

TaDaM firar 20 år - och läggs ner

Torsdagen 16 januari är det premiär för musikalen "Legally blonde" på Musik- och kulturskolan Sandels i Helsingfors. Musikteaterlinjen TaDaM inledde sin verksamhet för 20 år sedan, men nu har man beslutat att lägga ner verksamheten i sin nuvarande form.

Så som i himmelen på Lurens

Sommarens pjäs på Lurens blir modern, annorlunda och filmbaserad.

skådespelarna-musikerna Carita Holmström, Tom Salomonsen, Martina Roos, Niklas Häggblom och regissören Anna Simberg.

Radioteatern: Under – därför lever vi

Ett dussin av den polska Nobelpristagaren Wislawa Szymborskas finaste dikter, fyra skönsjungande musiker och skådespelare, ett piano, en harpa och en rad andra instrument – här är ingredienserna till Radioteaterns föreställning "Under – därför lever vi".

Santa Pelham

Santas historia om flykt undan nazisterna

Föreställningen ”Santa’s Story – brevet från Rhodesia” baserar sig på en sann historia om en ung kvinnas flykt undan nazisterna. Huvudrollen görs av den sydafrikanska operasångerskan och skådespelaren Aviva Pelham, som återberättar sin mammas, Santas, levnadshistoria.

Åbo svenska teater, Figaros bröllop

Kärlekskrank greve visar pattarna och Figaro och Susanna får varandra

Mozarts "Figaros bröllop" är en historia som levereras i form av musik som såväl operavänner och folk som knappt har hört opera genast känner igen sig i.

Underhållning vid fronten under fortsättningskriget, SA-bild 1941-1942

Underhållning vid fronten

De som for till fronten för att underhålla, bevarade livslusten hos soldaterna. Vi får höra operettartister, tonsättare, skådespelare och arkitekter om livet vid fronten under fortsättningskrigets ställningsfas 1942-1944.

Leif Wager som J.L. Runeberg

Fänrik Ståls sägner som ett musikdrama från 1981

Bengt Ahlfors uppsättning av Runebergs diktverk.