Hoppa till huvudinnehåll

Senaste artiklar

David Pettersson i blå skjorta utomhus på en innergård i Vasa.

Dyrt att hålla grönsaker i lager – kålen kan skickas till Tyskland

Höga elpriser får odlare att fundera på export.

Äppel i en trälåda på en bänk

Ta vara på skörden på rätt sätt och ha fina grönsaker långt in på hösten

Genom att välja rätt sorter lyckas du med lagringen.

Shakshouka i gryta

Shaksuka – afrikansk grönsaksgryta

En vegetarisk klassiker!

Portion med örtfylld lammstek och rostade morötter med dill, chorizo

Bjud på lokalproducerad lammstek fylld med örter till påsk

Ännu hinner du välja din lokala producent.

Schnitzel gjord av grönkål enligt Kenneth Nars recept.

Kenneth Nars vegetariska schnitzel av grönkål - gör så här!

Kenneth Nars tar tillvara allt av grönsakerna.

En köksbänk med flera tomaträtter uppdukade, så som tomatpaj, ratatouille, pizza, korv stroganoff och tomatpasta.

Pauls mustiga tomatsås – grunden till fem goda vardagsrätter

Frys ner den och ta fram då nöden är som störst.

En portion med kryddig gryta med råg, rotsaker, frukt och nötter.

Rosta råg och gör en kryddig, vegansk rotsaksgryta

Recept på kryddig gryta med råg, rotsaker, frukt och nötter.

Ila Nordman ute i snöstormen.

Distansjobb lockar allt fler – Ila flyttade till Thailand

Kontorsjobb lockar inte lika mycket längre.

Bostadslös man i Helsingfors

79 000 män utanför arbetslivet - en tredjedel helt utan inkomster

Jobbar inte, söker inte jobb, studerar inte.

Morötter i en trälåda.

Morot - rotfrukten för sött och salt

"Torkad morot är främsta källan till karotener."

skördade rödbetor

Nyttiga rotsaker - det här får du av våra traditionella grönsaker

Hälsosam och mättande mat i regnbågens alla färger.

Här sker det allra första REKO-matutdelningstillfället  i juni 2013.

Matringen växte till folkrörelse

En helt vanlig höstkväll byter 4000 ägg ägare på en parkeringsplats i Jakobstad. Dessutom säljs potatis, morötter, surdegsbröd och kött ur bakluckorna. Den REKO-matring som startade i Jakobstad för ett och ett halvt år sedan har spridit sig till tjugo orter över hela landet.

Paul Lillhannus i Lappfjärd gör sitt eget morotsbrännvin.

Morötter blir till brännvin

Största delen av Paul Lillhannus andra klassens morötter blir djurfoder. Men de som inte hamnar i magen på kreatur blir det brännvin av, morotsbrännvin.

Finlandssvenskt migrationscenter grundas i Kronoby

Finlandssvenskarna får ett eget migrationsinstitut, placeringsorten blir Kronoby i folkhögskolans utrymmen och verksamheten startar nästa år på allvar om finansieringen kan ordnas.

Bärtil gör en farsdagstårta, Yle 2011

Bärtil firar fars dag med morfar

På en äng vid en väg bor fåret Bärtil.

Veckans inköpslista av Älska sommar-kocken

Det är snart dags att värma upp grillen! Varenda lördag bjuder Älska sommar in en grillmästare, matlagningsexpert eller sommelier. På lördagen får vi besök av kocken Mats Sabel.

Ris

Gult ris räddar världen?

"Kan genetiskt modifierat ris rädda världen?"

Förodling – nypotatis och vårens läckra salladsbord

Höstsådd

Underlätta trädgårdsvåren - så på hösten.

Akademat och vegetarisk mat, Yle 2000

Akademat kockar vegemat

Killarna vill fly när de skall bli helt vegetarisk mat.

Bärtil

Bärtil - älskat får genom många år

På en äng vid en väg bor fåret Bärtil.

Ur Akademat, 2000

Förmånlig och dryg mat i Akademat - strömming och spaghetti bolognese

Killarna verkar knappt ha stekt lök i sitt liv.