Senaste artiklar
Finska gymnasier i Helsingfors erbjuds pengar om man inte mobbar på konventsintagning – men svenskspråkiga får klara sig utan: ”Klart att det känns orättvist”
Chef för utbildningen: “Det finns ingen millimeterrättvisa”
Rårivet och mimosaägg till påsk: ”Det här är så som jag minns det från när jag var barn”
Julien Huéber: En rätt som passar hela familjen.
Låter morotssoppa tråkigt? Här har du tre enkla tips för att snofsa till billig solgul vardagsmat
Kombinera goda smakkompisar.
Gör en värmande och krämig höstsoppa av billig butternutpumpa och garnera med grönsakschips
Om du rostar pumpan lyfts smakerna fram.
Dyrt att hålla grönsaker i lager – kålen kan skickas till Tyskland
Höga elpriser får odlare att fundera på export.
Gör pastadeg tillsammans med middagsgästerna – recept på en somrig cacio e pepe
En enkel pastarätt med somriga smaker
Locka fram nya smaker i morotssoppan med kaffe – den beska drycken är en klockren smakkompis till den orangea roten
En het och mättande soppa som passar för lunchlådan.
Ta vara på skörden på rätt sätt och ha fina grönsaker långt in på hösten
Genom att välja rätt sorter lyckas du med lagringen.
Utmana dig själv i tårtbakning - testa hobbykonditorn Nadine Hagmans festliga och nyskapande version av den klassiska morotstårtan
Förbered dig på flera lager av nya smaker.
Strömsö kockar mångsidigt med morot! Testa morot som läckert lördagsgodis eller gör en fräsch sallad med citronsmör och rostat bovete
Vår populäraste rotsak får ett välförtjänt lyft.
Få ut det bästa ur ditt morotsland – så här blir morötterna långa, raka och fina
Att odla morötter är egentligen rätt lätt.
Shaksuka – afrikansk grönsaksgryta
En vegetarisk klassiker!
Bjud på lokalproducerad lammstek fylld med örter till påsk
Ännu hinner du välja din lokala producent.
Kenneth Nars vegetariska schnitzel av grönkål - gör så här!
Kenneth Nars tar tillvara allt av grönsakerna.
Ta vara på svinnet: Saltstekta rödbetor med ugnsrostade morötter och sås på morotsblast
Micke Björklund bjuder på Närmat i Östnyland.
Pauls mustiga tomatsås – grunden till fem goda vardagsrätter
Frys ner den och ta fram då nöden är som störst.
En tartar behöver inte vara köttig – en morotstartar med friterad kapris har allt
Vårens orangeaste förrätt.
Sagan om aktiveringsmodellen: Omöjliga uppgifter, brutna löften och ministern som försvann in i rökbastun
Vi utreder hur den omtvistade orsaken till strejken uppstod.
Rosta råg och gör en kryddig, vegansk rotsaksgryta
Recept på kryddig gryta med råg, rotsaker, frukt och nötter.
Mera käpp för arbetslösa: Sök ett jobb i veckan eller förlora stödet
60 dagars karens om kraven inte uppfylls.
Distansjobb lockar allt fler – Ila flyttade till Thailand
Kontorsjobb lockar inte lika mycket längre.
79 000 män utanför arbetslivet - en tredjedel helt utan inkomster
Jobbar inte, söker inte jobb, studerar inte.
Morot - rotfrukten för sött och salt
"Torkad morot är främsta källan till karotener."
Mousserande vin och korv med bröd är ett klockrent par
Kalasnytt: Ellas bubbledogs
Nyttiga rotsaker - det här får du av våra traditionella grönsaker
Hälsosam och mättande mat i regnbågens alla färger.
Matringen växte till folkrörelse
En helt vanlig höstkväll byter 4000 ägg ägare på en parkeringsplats i Jakobstad. Dessutom säljs potatis, morötter, surdegsbröd och kött ur bakluckorna. Den REKO-matring som startade i Jakobstad för ett och ett halvt år sedan har spridit sig till tjugo orter över hela landet.
Morötter blir till brännvin
Största delen av Paul Lillhannus andra klassens morötter blir djurfoder. Men de som inte hamnar i magen på kreatur blir det brännvin av, morotsbrännvin.
Finlandssvenskt migrationscenter grundas i Kronoby
Finlandssvenskarna får ett eget migrationsinstitut, placeringsorten blir Kronoby i folkhögskolans utrymmen och verksamheten startar nästa år på allvar om finansieringen kan ordnas.
Bärtil firar fars dag med morfar
På en äng vid en väg bor fåret Bärtil.
Veckans inköpslista av Älska sommar-kocken
Det är snart dags att värma upp grillen! Varenda lördag bjuder Älska sommar in en grillmästare, matlagningsexpert eller sommelier. På lördagen får vi besök av kocken Mats Sabel.
Gult ris räddar världen?
"Kan genetiskt modifierat ris rädda världen?"
Höstsådd
Underlätta trädgårdsvåren - så på hösten.
Akademat kockar vegemat
Killarna vill fly när de skall bli helt vegetarisk mat.
Bärtil - älskat får genom många år
På en äng vid en väg bor fåret Bärtil.
Förmånlig och dryg mat i Akademat - strömming och spaghetti bolognese
Killarna verkar knappt ha stekt lök i sitt liv.