Hoppa till huvudinnehåll

Senaste artiklar

Fångade strömmingar.

Åbolands fiskeribransch reagerar på beslut om sänkt strömmingskvot: ”Det var ett väntat och förnuftigt beslut”

EU:s beslut på tisdagen innebär att man får fortsätta fiska strömming men att kvoten sänks. För fiskeribranschen i Åboland var det här goda nyheter.

Donald Trump

USA hotar med hårda sanktioner mot Iran – och mot alla som hjälper dem få atomvapen

Iranavtalet slut för USA:s del, men Europa vill fortsätta.

En flicka som har ansiktet i händerna.

Kritikern, offret eller perfektionisten - vem talar i ditt huvud? Lär dig känna din inre röst

Under press reagerar vi olika. Hur låter din inre röst?

Nya ikoner lanseras på Facebook.

Snart kan man också älska och hata på Facebook

Den nya funktionen testas först i Spanien och Irland.

Monica Ferm på gågatan i Hangö.

"Att proteststrejka är ansvarslöst"

Alla gillar inte protesterna som planeras på fredag.

Flygfoto över Borgå.

Misshandel, ryssar och självmord lockade läsare

Här listar vi de mest lästa artiklarna publicerade av Yle Östnyland under år 2014. Minns du alla de här händelserna från nyhetsåret?

Beatrice Wallman

Förvåning och förståelse för Katainen

Finländarna är förvånade men också förstående inför statsminister Jyrki Katainens beslut att dra sig ur finländsk politik. Det har nog varit tunga år, tror Mikko och Pirjo Kulmala. Han har nog något i sikte i Europa tror Beatrice Wallman. Se videoklipp!

Obs debatt: Vart ska Kulturfondens pengar gå?

Nyheten att Kulturfonden är beredd att stöda Guggenheims arkitekttävling med en halv miljon euro har väckt häftiga reaktioner. Vad ska Kulturfonden riktigt satsa sina pengar på? Här kan du läsa debatten som pågick på Svenska.yle.fi.

Fiskars brand

Konflikten mellan Billnäs bruk och Fiskarsbolaget trappas upp

Bolaget Fiskars anser att kritiken från ägaren till Billnäs bruk, Olli Muurainen, är så allvarlig att verkställande direktör Kari Kauniskangas i ett brev vänder sig till Fiskars aktieägare.

”Kvinna under buss” lockade flest läsare 2013

Olyckor, skurkar, skolstängningar och luciakandidater lockade flest läsare till Yle Östnylands webbsida under år 2013.

Åbo Akademis reklamfilm blev årets klickmonster

Den klart mest lästa artikeln på Yle Åbolands webb under 2013 var "Se Åbo Akademis nya reklamfilm". Bland de mest lästa finns också nyheten om att "Kimitoöns ledande läkare vill avgå" och att "Missnöjda fastighetsförmedlare byter läger i Kimitoön".

"Musik är bättre för hälsan än idrott" lockade flest läsare 2013

Det överlägset mest lästa på Yle Nyheter Österbottens webb under 2013 är artikeln om att "Musik är bättre för hälsan än idrott". Bland de mest lästa finns också nyheten om att "Jakobstad får en egen pride festival" och att "Geir Rönning ilsknade till över recension av Fighting Star".

Avlyssning upprör tyskarna

I Tyskland är upprördheten stor efter att det blev klart att den amerikanska säkerhetstjänsten NSA nu också misstänks för att ha avlyssnat förbundskansler Angela Merkels mobiltelefon. Samtidigt kritiseras också Merkel för hur hela affären har hanterats.

Trafikskyddet: Många slumrar till bakom ratten

Var fjärde bilist har någon gång slumrat till bakom ratten, visar Trafikskyddets undersökning. Så gott som alla har kört bil då de varit trötta.

Svensk press kommenterar Husbyhändelser

De svenska ledarskribenterna skriver om kravallerna i Stockholm. Samhällsansvar, regeringens roll och eget ansvar lyfts fram.

Nordkorea: Vi har missiler riktade mot USA

Nordkorea har riktat strategiska långdistansmissiler mot amerikanska militärbaser på Guam, Hawaii och USA:s västkust. Enheterna är i stridsläge, uppger Nordkoreas statliga nyhetsbyrån KCNA.

Psykiatriska enheten vid Vasa centralsjukhus i Sandviken.

Ny psykiatrisk enhet i Vasa gör personalen tryggare

Jippi äntligen! Det var läkaren och klinikgruppchefen Karita Tuohimäkis reaktion på att psykiatriska enheten vid Vasa centralsjukhus ska samlas under samma tak. Nu är enheten splittrad och det gör personalens arbete otryggt.

"Man har bara köpt tid för Grekland"

Greklands bistånd har också väckt reaktioner i Finland, inte minst hos oppositionen. Timo Soini (Sannf) är inte överraskad medan Juha Sipilä (c) anser att man spelar tid.

Charly Salonius-Pasternak

Forskare: Luftövervakningen i Island inget Natouppdrag

Finlands deltagande i luftövervakningen i Island är inte ett Natouppdrag. Regeringen har inga avsikter eller behov att ändra på förhållandet till Nato, säger forskaren Charly Salonius-Pasternak på Utrikespolitiska institutet.

Reaktioner från alla kommuner

Vissa var besvikna, andra glada och många var överraskade.

Utländska reaktioner på fredspriset

Europeiska kommissionens ordförande José Manuel Barroso twittrade att "det är en stor ära för alla 500 miljoner invånare inom EU att bli tilldelade Nobels fredspris år 2012". Tysklands förbundskansler Angela Merkel sade att priset för med sig ett större ansvar.

Tidningarna Östra Nyland och Loviisan Sanomat

Språkstrid har blossat upp i Lovisa

Försäljningen av Loviisan Sanomat till det finlandssvenska mediebolaget KSF-media har lett till en språkstrid i Lovisa. Läsare befarar att den nya finlandsvenska ägaren kommer att köpa ner tidningen, men chefredaktören intygar att så inte är fallet.

Promillemätare, Yle 2001

Borde gränsen för rattfylleri sänkas?

Alkohol och bilkörning hör inte ihop.