Hoppa till huvudinnehåll

Senaste artiklar

Mattias Björkas

Mattias Björkas: När tvivlet tog över

Vad händer då tvivlet påverkar alla ens livsval?

Nyårsraketer i Åbo.

Asylsökande i Aavaranta inte längre misstänkta för brott

Sex män greps i samband med nyårsfirandet i Helsingfors.

Alla till val, står det på klistermärket.

Vapen och valsedlar avgör valet i Ukraina

Ukrainarna verkar känna både misstro och tillförsikt inför presidentvalet på söndagen. Ingen vet om man kommer att kunna genomföra valet i östra Ukraina och säkerhetsåtgärderna är massiva.

Bild på Fennovoimas logo.

Kristdemokrater i Nykarleby: nej till kärnkraft

Varningsklockorna ringer, Nykarleby riskerar att förlora pengar om vi går med i Fennovoima. Det sade Karl-Erik Wikström, den enda Kristdemokraten i fullmäktige.

Gudstjänst i Johannes församling i Helsingfors

Prästen i aktuell finlandssvenk litteratur

Under senare tid har prästen dykt upp i den finlandssvenska skönlitteraturen i olika skepnader, vilket fått Marit Lindqvist att fundera över bilden av prästen i den samtida finlandssvenska litteraturen: vilken funktion har prästen i historien, är hen en drivande kraft, en passiv iakttagare, en förvaltare av sekelgamla traditioner eller en nydanare och revoltör?

Oskar Pöysti

"Jag talar med Gud"

Skådespelaren Oskar Pöysti turnerar i Svenskfinland med ett lapptäcke av tankar kring tro, tvivel och kanske mest av allt tröst. - Vi är både inom teatern och samhället alltför fixerade vid det konkreta och mätbara, tycker Pöysti, konstnärlig ledare på Viirus i Helsingfors.

Vad ska man tro på - om en ungdomstro som försvann

En dag hittar radiojournalisten Tomas Jansson gamla stencilerade tidningar från skriftskolor och sommarkyrkor. På 1970-talet fungerade församlingen som en fristad när han som tonåring sökte sitt jag. Men sedan hände någonting. 30 år senare försöker Tomas ta reda på varför kyrkans verksamhet några år senare kändes feg och otillräcklig. En radiodokumentär om tvivel och tro.

Professorrundan.

Professorsrundan undersöker ovetenskap

Dessa irrläror kräver hårda tag, menar Nils Mustelin.