Hoppa till huvudinnehåll

Senaste artiklar

Här planerar Guggenheim konstmuseum

Finns ingen höjdgräns för Guggenheimmuseum

Stadsplaneringskontorets chef i Helsingfors Mikko Aho säger att det inte finns en detaljplan för Guggenheimtomten i Södra hamnen som sätter en gräns för hur högt ett eventuellt museum får vara. Däremot finns det allmänna villkor för höga byggnader i centrum.

startblock för sprinterlöpare

Marko Vendelin löpte personbästa

IF Raseborgs Marko Vendelin stod för ett nytt personligt rekord på 800 meter i Botnia Games i Korsholm på lördagen. Hangö IK:s Linda Sandblom var etta i höjdhopp.

Klubba på bord.

Plåtslageri och byggföretag skyldiga till arbetarskyddsbrott

Det blev fällande domar i arbetarskyddsbrottmålet i Österbottens tingsrätt. Domen föll idag, fredag, och de två inblandade företagen dömdes till samfundsbrott och skadeståndsersättningar. Arbetsledarna dömdes till dagsböter.

polisbil i helsingfors

Lastbil kolliderade med bro

En lastbil kolliderade med en bro i Kelviå på torsdagsmorgonen. Lastbilen, som hade en höjd på 4,20 meter, körde under en bro med maxhöjden 3,80 meter.

Åldrande brandmän - en säkerhetsrisk?

Medelåldern på brandmännen ökar och pensionsåldern för brandmän är i dag den som allmänt gäller inom kommunsektorn, 63-68 år. Pensionsåldern var tidigare 55 år för brandmän.

Fallskärmshoppare på täktom flygfält.

Härligt, härligt - men farligt, farligt

-Jag känner mig osäker, nervös, rädd och skakig - men gör det i alla fall! För sen - i luften - är det det bästa som finns! Niko Järvinen berättar om hur han känner sig inför ett fallskärmshopp från 3 kilometers höjd, och det säger väl det mesta om upplevelsen.

IF Raseborg fjärde i seriefinalen i Mariehamn

IF Raseborg placerade sig på en fjärde plats i SFI-friidrottens seriefinal på lördagen. Finalen tävlades i Mariehamn.

SIF:s Iida Kalliomäki vann FM-guld i mångkamp

Sjundeå IF:s Iida Kalliomäki vann FM-guld i 5-kamp på söndagen på Karis sportplan. Hon vann mästerskapet i klassen F15.

Hickens Linda Sandblom går över ribban.

Igen nytt SFI-rekord av Linda Sandblom

Hangö IK:s Linda Sandblom hoppade nytt SFI-rekord i Stockholms Stadion på söndagen. Klubbkompisen Jonna Berghem löpte nytt personbästa på 200 meter.

Sportmagasinet

Tre västnylänningar med mot Sverige i friidrott

Tre västnylänningar är med i friidrottslandslaget som på veckoslutet möter Sverige i landskampen. Denna gång hålls landskampen i Stockholm.

Höjdhopparen Linda Sandblom, Hangö IK:

SFI-rekord av Linda Sandblom i höjd

I elittävlingsfinalen i Tammerfors igår hoppade Hangö IK:s Linda Sandblom nytt SFI-rekord i höjd. Hennes klubbkamrat Jonna Berghem var trea på 200 meter.

Fladdermössen under lupp på Kimitoön

En unik undersökning gällande fladdermössens flyttbeteende pågår som bäst på Kimitoön. Felplacerade vindkraftverk kan utgöra en risk för fladdermössen och nu hoppas man på ny kunskap om djurens flyttstråk.

Höjdhopparen Linda Sandblom, Hangö IK:

Linda Sandblom klar för höjdfinalen

Hangö IK:s Linda Sandblom klarade kvalgränsen i damernas höjd i FM-tävlingarna i friidrott. Hon hoppade 175 med första försöket på Karlsplan i Vasa på fredagen.

Viktor Östman.

Östman och Nygårds utanför final

Varken Viktor Östman eller Isabelle Nygårds kunde tänja sig till final i under 19-åringarnas EM-tävlingar i friidrott i italienska Rieti. I herrkulan blev det däremot fina finländska placeringar.

Jonna Berghem, Hangö IK.

HIK:s Jonna Berghem trea på 200 meter i Åbo

Hangö IK:s Jonna Berghem löpte 200 meter på en hyfsad tid på söndagen i Åbo. Hon kom trea i loppet som var en gren i Paavo Nurmi games.

Höjdhopparen Linda Sandblom, Hangö IK:

Inhemskt årsbästa av Linda Sandblom

Hangö IK:s Linda Sandblom hoppade inhemskt årsbästa i höjd på lördagen. Hon var enda deltagaren i öppna AIF-mästerskapen i Helsingfors.

Snellmans enhet i Skata i Jakobstad

Man föll tre meter vid Snellmans

En man föll från en byggställning på tre meters höjd ner på betonggolvet vid nybygget vid Snellmans Köttförädling Ab i Jakobstad. Arbetaren fördes till sjukhus.

Jonna Berghem deltar i inomhus-FM

Under helgen tävlar västnylänska ungdomar i friidrott i Tammerfors. Sprinterlöparen Jonna Berghem från Hangö IK, tävlar i klassen under 22-åringar på sträckorna 60 och 200 meter.

Översvämningsskador ersätts inte i källare i Hangö?

Om kraftiga regn leder till vattenskador i källare under marknivån i och med att vatten från avloppssystemet rinner in i huset, ska inte staden betala någon ersättning. Det föreslås nu i Hangö stad.

IF Raseborgs Tomas Söderlund siktar långt.

Nytt FM-guld för Tomas Söderlund

IF Raseborgs Tomas Söderlund knep sitt tredje finländska mästerskap i seniorklassen inomhus på söndagen i Jyväskylä. Hangö IK:s Linda Sandblom steg också upp på prispallen i damernas höjd.

Jonna Berghem, Hangö IK

Berghem och Sandblom inledde inomhussäsongen

Hangö IK:s sprinter löpare Jonna Berghem och höjdhoppare inledde friidrottssäsongen inomhus. Bägge deltog i Stjärnspelen i Tammerfors igår.

UPM i Jakobstad.

Arbetsolycka vid UPM i Jakobstad

En man skadades i en arbetsolycka vid UPM:s fabrik i Jakobstad på måndag eftermiddag. Mannen föll från en byggställning på sex meters höjd och landade på en annan man.

Felix Baumgartner firar det lyckade hoppet

Baumgartner: Du vill bara komma levande tillbaka

Felix Baumgartner, som hoppade med fallskärm från en ballong från nästan 40 kilometers höjd, var lättad efter sitt rekordhopp. - Det känns som om en börda på 20 ton har fallit från mina axlar, sade Baumgartner.

Hanna-Maria Seppälä, simning

Epop Park i Lappo stängt på grund av tekniskt fel

Utomhusbadet Epop Park i Lappo har tvingats stänga för ett antal dagar. På grund av ett tekniskt fel har klorhalten i badvattnet sjunkit, med höjd bakterienivå som följd.

Lindansare tog sig över Niagarafallen

Lindansaren Nik Wallenda har tagit sig över Niagarafallen på ett rep. Wallenda gick på en 550 meter lång vajer på 60 meters höjd och tog sig över vattenfallen från den amerikanska sidan till den kanadensiska sidan. Se videoklipp på lingången.