Hoppa till huvudinnehåll

Senaste artiklar

Dansbandet Callinaz, Sverige

Callinaz med Carolina i spetsen

Svenska dansbandet Callinaz är ett av många nya band på kommande i Sverige. Frontfiguren Carolina, som grundade bandet 2010, är solist, men spelar också akustisk gitarr, elgitarr, dragspel och saxofon. Callinaz utmanar på Danslistan med Dom vackra orden.

Närpes skolmusikkår repeterar

Ungdomsgala väcker liv i Sinatra

Evigt unga artister, som Ella Fitzgerald och Frank Sinatra, får nytt liv i årets Ungdomsgala. Då talar vi om Närpes Skolmusikkårs storsatsning som även i år består av nästan uteslutande ungdomar.

Birger's ragtime band

Birger's ragtime band har gett ut skivan "In The Spirit Of Traditional New Orleans Jazz".

Vesa-Matti Loiri

En resa in i vårt själlandskap

Självständighetsdagens konsert i Tammerforshuset är en resa in i det finländska själslandskapet på musikens och litteraturens vingar, uppger presidentens kansli. Solister är Soile Isokoski, Vesa-Matti Loiri, Waltteri Torikka och Maria Ylipää.

Emmelie de Forest för Danmark

Kvinnlig solist vinner Eurovisionen?

Klara trender finns då det gäller tidigare Eurovisionsvinnare. Ska man tro historieböckerna ligger bland annat Krista Siegfrids bra till. Unga, kvinnliga solister har allt som oftast tagit hem segern.

Musikalisk supervecka i Radio Vega

Våren stundar trots allt och musikaliskt så händer det mycket just nu. Bland veckans nya låtar hittar ni flera kända och nästan bortglömda namn som nu gör comeback.

Monica Johnson, verksamhetsledare för Musikfestspelen Korsholm

Musikfestspelen Korsholm kör igång

Brytningstider är temat för Musikfestspelen Korsholm i sommar. Det blir lite annorlunda jämfört med det vi vant oss vid, säger verksamhetsledare Monica Johnson som besökte God morgon Österbottens studio på onsdag. Tiderna mellan de klassiska epokerna uppmärksammas.

San Marino & Linda är igen etta på Vegalistan

San Marino & Linda med låten ”Ord som försvann” är återigen etta på Vegalistan, hela 33 veckor har det österbottniska dansbandet varit med på Vegalistan.