Hoppa till huvudinnehåll

Senaste artiklar

Nordens köksmästare samlas i Åbo – staden står värd för utdelning av Michelinstjärnor i sommar

Åbo har fått möjligheten från Michelinguiden att stå värd för världens mest kända matevenemang, det vill säga det årliga nordiska utdelningen av Michelinstjärnor sommaren 2023.

Stadsstyrelsen i Åbo tar del av organiseringen av evenemanget på sitt möte på måndag (16 januari).

Det här är första gången som Finland är värd för evenemanget, som ordnas tillsammans med Business Finland i Logomo måndagen den 12 juni.

Matudelning.

Unik mathjälp inleds i Vanda

Vanda stad satsar stort på att styra överbliven mat från butikerna till invånare som behöver mathjälp. Staden ska ta i bruk ett nytt mathjälpskoncept i samarbete med Vanda kyrkliga samfällighet, lokala matbutiker och den tredje sektorn.

Maria Lindell är organiseringskonsult

Skapa ordning i ditt liv och bli lyckligare

Känner du att ditt hem och ditt liv är kaotiskt? Har du svårt att få ordning på röran i skåp, lådor och hyllor eller är det tiden som aldrig verkar räcka till? Då kan en organiseringskonsult vara svaret på dina böner.

Irja Öström

Avloppsvatten i patientrum - ännu en byggnad töms på sjukhuset

Personalen skyfflar avloppsvatten från golvet. Nu måste en byggnad till tömmas på Vasa centralsjukhus. Hela byggnaden ska tömmas efter årsskiftet, men avdelning EP i bottenvåningen måste flytta redan nu. Då ett rör läckte fick en patient och skötare avloppsvatten på sig, berättar avdelningsskötare Irja Öström.