Hoppa till huvudinnehåll

Senaste artiklar

Vladimir Putin stiger ur sin helikopter i Nyslott.

Polisens interna meddelanden om Putin-besöket läckte till utomstående

Uleåborgsbo fick e-post med detaljer om Putins ankomst.

Viljakkalan koulu i Ylöjärvi.

14-åring misstänkt för mer än 50 skolhot

Skickade bl.a. hot om att bomber skulle sprängas.

lurendrejeri

Bluffmakare skickade tiotusentals Whatsapp-meddelanden

Tiotusentals finländare kan ha fått ovälkommen reklam.

Flicka ser på sin smarttelefon ute i skogen.

Nyheter via Whatsapp

Så här beställer du våra nyhetsuppdateringar på Whatsapp.

Islamiska staten IS ledare Abu Bakr al-Baghdadi på en av IS videor.

IS-ledaren al-Baghdadi: Kampen fortsätter

Terrorgruppen Islamiska Staten IS har offentliggjort ett budskap där organisationens ledare Abu Bakr al-Baghdadi påstås tala. IS vill sannolikt få slut på ryktena om ledarens död.

Emma till Fanny: "Du är den viktigaste människan här idag och jag älskar dig jättemycket! Vi ska dansa tills solen går upp!"

Kärlekskalas i Ekenäs

På lördagens Popkalas älskade någon sin mamma, och en annan sin vän, men det fanns även plats för en break up. Läs våra favoritkärlekslappar från lördagen!

Johanna Överfors

SDP:s kräftgång väcker debatt om ordförandebyte

Vad Socialdemokraterna nu behöver är en livlig debatt och flera ordförandekandidater när partiet samlas till kongress i maj. Det säger Johanna Överfors som svingar klubban hos de finlandssvenska socialdemokraterna efter att Maarit Feldt-Ranta insjuknade.

Medieforskare Ari Nykvist från Åbo Akademi

Medielandskap i förändring - vill vi ha den?

- Massmedierna, de politiska partierna och olika institutioner har alla idag en uttänkt mediestrategi! Det säger Ari Nykvist som är medieforskare vid Åbo Akademis fakultet för statskunskap och masskommunikation.

Yle Areena logo.

Mia Damberg i Heim

I serien Heim i kulturprogrammet Pixel besöker Peter Lüttge österbottniska kulturarbetare för personliga samtal om hemmets betydelse för konsten. Under besöken står den skapande processen i mittpunkten. Det är värden som får bestämma var det konstnärliga hemmet finns. Är det lägenheten, ateljén, gården eller kanske krogen? Titta och bli överraskad!

Earth, Wind & Fire på scen

Fokus på Earth, Wind & Fire

Ett experimentellt och progressivt soul- och funkband, eller ett väloljat maskineri för kommersiella discohitar? Ja, som det framgår i programmet Fokus på Earth, Wind & Fire, så stämmer båda beskrivningarna in på denna 1970-talets supergrupp.

Mangs Fungerande liv

Från och med 1.7.har du möjlighet att lyssna till en serie fascinerande aftonandakter i Radio Vega. Det är Lucas Snellman som läser ur Frank Mangs bok Fungerande liv. Frank Mangs var unik i sitt sätt att kombinera vardagliga berättelser med god kristen förkunnelse.

Mangs bilder och budskap i Radio Vega

Från och med 1.7. har du möjlighet att lyssna till en serie fascinerande berättelser i Radio Vega. Det är Lucas Snellman som läser ur Frank Mangs bok Bilder & budskap. Frank Mangs var unik i sitt sätt att kombinera vardagliga berättelser med god kristen förkunnelse.

Ny singel och full fart för Great Wide North

För popbandet Great Wide North från Karleby betydde finalplatsen i UMK ( Uuden musiikin kilpailu) fler förfrågningar när det gäller uppträdanden.

Gruppstyrka blev dans

Grupper, folkmassor, individer. Att stå utanför, att vara innanför. Temat för Musikinstitutet Arkipelags dansföreställning på Kimitoön är i år stort, angeläget och djupt berörande.

”Ingen har försökt stoppa Kristas ESC-kyss”

Efter Krista Siegfrids första repetitionen inför Eurovisionen i Malmö talas det mycket på sociala medier om kyssen hon ger sin körsångare Reetta Korhonen.

Astrid Lindgrens och Gösta Knutssons böcker var mina favoriter när jag var barn och jag tycker ännu om dem idag.

Böcker som har påverkat mig

Mitt litterära arv har förändrats under mitt liv. Det har formats mest av böcker som blev lästa för mig i min barndom. Böckerna var en väldigt viktig del av mitt liv speciellt på den tiden då jag inte själv kunde läsa, och mina föräldrar läste för mig.