Hoppa till huvudinnehåll

Senaste artiklar

Elever med pekplattor

Trådlöst nätverk i Raseborgsskolorna väcker frågor

Föräldrar vill inte att skolor tvingas koppla upp sig.

Uppfinnaren Nikola TEsla

Nikola Tesla - en excentrisk uppfinnare värd att fira

Idag firas internationella Nikola Tesla dagen. Men vem var mannen bakom namnet? Som person har han på senaste tid blivit en kultfigur inom science fiction, sociala medier och populärkultur. Men vem var mannen och varför borde han firas just idag?

Vattentornet i Jakobstad

Brist på mobilantennplatser i Jakobstad

Renoveringen av vattentornet i Jakobstad leder till en akut brist på platser för mobilantenner. Alla antenner måste plockas ner från vattentornet i mars och de är inte välkomna tillbaka efter slutförd renovering.

Katedralskolan i kläm då trådlösa nätet inte funkar

I Åbo ska alla gymnasieettor få använda dator i undervisningen varje dag och koppla upp sig trådlöst på nätet. Men i Katedralskolan är det inte möjligt på grund av att skolans trådlösa nät är både dåligt och långsamt.

Campus Allegro

Mobiltelefonproblem i Campus Allegro

Hörbarheten för mobiltelefoner i Campus Allegro kvarteret är inte den bästa. Problemet uppmärksammades i takt med att de olika utbildningarna flyttade in i kvarteret och verksamheten tog fart.

iPad2

Sibbostyret fick pekdatorer

Kommunstyrelsen i Sibbo höll igår sitt första pappersfria möte. Kommunen har nämligen köpt pekdatorer åt styrelsemedlemmarna. Man uppger att investeringen snabbt betalar igen sig i och med minskade personal- och kopieringskostnader.

Gsm-telefon, 1991

Mobiltelefonernas intåg – från NMT till GSM

1991 övergick man till GSM-nät i Finland.