Hoppa till huvudinnehåll

Senaste artiklar

Vad skapar värde hos ett varumärke?

Världens mest värdefulla varumärken är Apple, Google och Coca-Cola. Detta enligt konsultbolaget Interbrands, som står för ranking Best Global Brands. Värdet av ett varumärke består, förenklat, av två olika faktorer; kännedom och pengar.

Rafael Nadal

Rafael Nadal inledde stapplande

Spanjoren Rafael Nadal som är kanske största favorit till segern i Franska öppna inledde turneringen på Roland Garros överraskande svagt.

Liten brand orsakade stor utryckning till MÖCS

En brand i Mellersta Österbottens centralsjukhus, MÖCS, i Karleby orsakade storlarm i går kväll. Det visade sig vara en liten brandunge som man snabbt släckte innan brandkåren hann till platsen.

Runda huset vid Hagnäs torg i Helsingfors.

Brand i Runda huset i Hagnäs

En brand uppstod i går kväll i apoteket i Runda huset i Hagnäs. Ingen skadades, men sprinklersystemet förorsakade stora vattenskador i byggnaden.

Eld.

Brand i serviceboende i Laihela

En brand uppstod natten mot söndagen på ett serviceboende i Laihela i Österbotten, och 16 personer måste föras i säkerhet. Larmet om branden på servicehemmet Mikintupa kom vid ettiden.

Ett våningshus i trä brann i Lojo i förmiddag

Lägenhet brann i Lojo

En våningshuslägenhet totalförstördes i en brand på Källhagsgränden i Virkby på tisdagen. Ingen person skadades i olyckan.

En person omkom i brand i Salo

En person omkom i en eldsvåda i Salo på fredagen.

Egentliga Finlands räddningsverks logo på en bildörr

Liten takbrand vid Orions fabrik

En liten brand bröt ut i samband med isoleringsarbeten på taket av Orions läkemedelsfabrik på Tengströmsgatan i Åbo.

Räddningverken bedömer brandrisken med precision

Räddningsverken runt om i Finland håller ständig koll på var risken för bränder är störst. En del i det arbetet är att dela upp landet i kvadratkilometer stora områden och klassa områden i fyra klasser beroende på hur hög risken för en brand är just där.

Ett polismärke på en polis uniform.

Branden i Puolalaparken troligtvis ett misstag

De nio personer som fick uppsöka sjukhuset på grund av nattens brand i Puolalaparken har återhämtat sig och har fått återvända till sina hem. Polisen har undersökt brandorsaken under dagen och troligtvis beror det hela på ett misstag.

Tehdasalue aamulla.

Brand stänger Bolidens fabrik

Produktionen vid Bolidens koppar- och nickelsmältverk i Harjavalta i Satakunta kommer att stå stilla i åtminstone några dagar på grund av morgonens brand.

Hund dog i radhusbrand i Salo

En radhusbostad brann i Salo på fredag eftermiddag. Inga personskador uppstod, men lägenhetens hund avled av sina rökskador.

vägarbete

Pausrum för vägarbetare brann i Tenala

Trafiken på stamväg 52 i norra Tenala stod stilla en stund under morgonen. Orsaken är att ett mobilt pausrum för vägarbetare började brinna. Branden släcktes snabbt.