Hoppa till huvudinnehåll

Senaste artiklar

Historiequizet: Mjölk, läsk och exklusiva festdrycker

Ett historiequiz för hela familjen.

Håller du dig hemma i helgen? Här hittar du östnyländsk långläsning

Vi samlade tidlösa artiklar du kan underhålla dig med.

Ost är inte en så stor klimatbov som man tidigare har trott

Biprodukten vasslan kan användas i flera livsmedel.

Julkaka på två sätt - en söt och en salt

Med samma fruktkompott som fyllning.

Västerbottenpaj med rostade sesamfrön - det perfekta tillbehöret till kräftskivan

Ett gott tilltugg till kräftor och havets andra läckerheter.

Bjud på plockmat och rosévin på vårens fest

4 recept på rosa rätter till rosén.

Krämig raclette - hur gör du det lätt? Testa ny vardagsmat

Vi bjuder på en schweizisk klassiker i klass med fondue.

Plågade kor producerar mjölken till din parmesanost

Producenter medger att det inte finns ett problem.

Salttryfflar till glöggen

Ett enkelt och gott tilltugg.

Inga ostar från Fiskars längre

Ysteriet i Fiskars lägger ner.

Följer du bäst före-datumet eller dina sinnen? – Rösta här!

Dricker du gammal mjölk och äter du gammalt kött?

Ost och surmjölk förlänger livet - mjölk är mindre hälsosamt

Mjölk blir hälsosammare om den är syrad.

Familjen som väckte liv i Tenala

I Frimans huvud råder ingen brist på idéer och visioner.

Vbl: Valios fabrik i Kaitsor har sålts

Nya ägaren avslöjas inte än.

Nordens enda ”veganost” tillverkas i Lappträsk

Ingen annan i Norden tillverkar veganisk ost.

Nya delikatesser tävlar i FM i mathantverk

Deltagarna har unik chans att få konstruktiv kritik.

"Rör inte våra ostar"

Ceta-avtalet vore en ekonomisk förlust för ostproducenterna.

Fiffiga franska bönder plockar stöd

Franska bönder får högre mjölkpris än de finländska.

Lamm - milt i smaken och i hjärtat

"Lamm ger ull, ost och stek till påsk."

Kvanthopps E-nummerlotteri: E239, hexametylentetramin

Bannlyst på de flesta håll. Finns i en viss sorts ost.

Äkta ost ska smaka och lukta

Traditionell finländsk och fransk ost görs i Fiskars.

Ostar ska igen lagras i gamla mejeriet i Tenala

Det är rätt temperatur där, säger Per-Olof Friman.

Fiskars får ett eget ysteri

Två olika bondostar ska tillverkas i Fiskars.

Tusentals killingar avlivas för mjölkens skull

Många av djuren hamnar direkt i komposten.

Nu vet man varför osten har hål

Schweiziska forskare har löst gåtan.

Tenala är en ostby

Traditionen med att tillverka ostar är gammal i Tenala.

Syskonen vid Hepovattnet

Alfred, Albert, Ture och Ellen Endtbacka på Utgård i Esse.

Ostform

1. Jim har valt al som träslag. Alen är jämn i texturen och lätt att snida i.