Hoppa till huvudinnehåll

Senaste artiklar

Filorullar och en skål med äppeltzatziki

Filorullar med za'atarolja och somrig äppeltzatziki

Filorullar med smält ost och somrig äppeltzatziki.

Ung kille dricker limonad.

Historiequizet: Mjölk, läsk och exklusiva festdrycker

Ett historiequiz för hela familjen.

En flicka ligger i soffan och lyssnar på musik

Håller du dig hemma i helgen? Här hittar du östnyländsk långläsning

Vi samlade tidlösa artiklar du kan underhålla dig med.

juustohöylä ja juustopala

Ost är inte en så stor klimatbov som man tidigare har trott

Biprodukten vasslan kan användas i flera livsmedel.

Två julkakor med fruktkompott

Julkaka på två sätt - en söt och en salt

Med samma fruktkompott som fyllning.

Västerbottenpaj

Västerbottenpaj med rostade sesamfrön - det perfekta tillbehöret till kräftskivan

Ett gott tilltugg till kräftor och havets andra läckerheter.

Portioner med buffémat och rosevin på ett bord.

Bjud på plockmat och rosévin på vårens fest

4 recept på rosa rätter till rosén.

Raclette skall ätas riktigt varm.

Krämig raclette - hur gör du det lätt? Testa ny vardagsmat

Vi bjuder på en schweizisk klassiker i klass med fondue.

Parmesanost.

Plågade kor producerar mjölken till din parmesanost

Producenter medger att det inte finns ett problem.

Salttryfflar på ett fat i Strömsö villans kök.

Salttryfflar till glöggen

Ett enkelt och gott tilltugg.

Ostmästare Thierry Jung visar färdig crotin-ost vid Fiskarsin Juustola.

Inga ostar från Fiskars längre

Ysteriet i Fiskars lägger ner.

Brasiliasta tuotettua naudanlihaa kaupan kylmäaltaassa.

Följer du bäst före-datumet eller dina sinnen? – Rösta här!

Dricker du gammal mjölk och äter du gammalt kött?

Nyfiken komule på Brännbolsta gård i Ingå

Ost och surmjölk förlänger livet - mjölk är mindre hälsosamt

Mjölk blir hälsosammare om den är syrad.

Familjeporträtt på Frimans som står uppradade i sin diversehandel i Tenala. I bakgrunden syltburkar och saftflaskor.

Familjen som väckte liv i Tenala

I Frimans huvud råder ingen brist på idéer och visioner.

Valios fabrik i Kaitsor

Vbl: Valios fabrik i Kaitsor har sålts

Nya ägaren avslöjas inte än.

Porlammin vege "ost"

Nordens enda ”veganost” tillverkas i Lappträsk

Ingen annan i Norden tillverkar veganisk ost.

Bromarvbon Sara Randström plockar nypon för sina produkter.

Nya delikatesser tävlar i FM i mathantverk

Deltagarna har unik chans att få konstruktiv kritik.

Osthandlaren Bourbia Madjid i Paris.

"Rör inte våra ostar"

Ceta-avtalet vore en ekonomisk förlust för ostproducenterna.

Ko

Fiffiga franska bönder plockar stöd

Franska bönder får högre mjölkpris än de finländska.

Får på bete

Lamm - milt i smaken och i hjärtat

"Lamm ger ull, ost och stek till påsk."

Provoloneost på torg.

Kvanthopps E-nummerlotteri: E239, hexametylentetramin

Bannlyst på de flesta håll. Finns i en viss sorts ost.

Ostmästare Thierry Jung tillverkar crotin-ost vid Fiskarsin Juustola

Äkta ost ska smaka och lukta

Traditionell finländsk och fransk ost görs i Fiskars.

Ett kilogram ost ger upphov till lika mycket utsläpp som en bilresa på 60 km. Bild: Yle/BananaStock Ltd

Ostar ska igen lagras i gamla mejeriet i Tenala

Det är rätt temperatur där, säger Per-Olof Friman.

Man skär upp bondost.

Fiskars får ett eget ysteri

Två olika bondostar ska tillverkas i Fiskars.

Getter

Tusentals killingar avlivas för mjölkens skull

Många av djuren hamnar direkt i komposten.

Emmentalerost värderas under ostens olympiska spel i Tyskland.

Nu vet man varför osten har hål

Schweiziska forskare har löst gåtan.

Per-Olof Friman och Jenny Rehnström i Frimans diversehandel.

Tenala är en ostby

Traditionen med att tillverka ostar är gammal i Tenala.

syskonen endtbacka, 1964

Syskonen vid Hepovattnet

Alfred, Albert, Ture och Ellen Endtbacka på Utgård i Esse.

Visa fler Du är på sida 1, gå till följande sida