Senaste artiklar
Gör italiensk gnudi och servera med trattkantareller för den nordiska touchens skull
Ricottaost är huvudingrediensen i gnudi.
Katastrofal svampsäsong i Nyland: "Det har inte funnits så här lite svamp på flera årtionden"
Lite svamp på grund av sensommarens torka och köldknäppar.
Värm dig med "Black Forest Pasta", den svarta skogens pasta – kocken David Ortiz bjuder på hemlagad pasta med säsongens svamp, vaktelägg och chili
Svarta skogens pasta är en mustig hösträtt.
Marinerade svampspett som kan stekas eller grillas
Recept på marinerade svampsett och risnudelsallad.
Tre recept för svampsäsongen: Västerbottenostpaj, brynt svampsmör och toast
Recept på västerbottenostpaj, brynt svampsmör och toast.
Varma mackor med kantarellstuvning och mustig ölpicklad lök – mat med retrokänsla för det ultimata höstmyset
Gott till kvällsteet eller som en lätt måltid.
Trattkantarellen är Hagar Johnssons favorit - här är hennes tips så du plockar rätt svamp
Trattkantarellen kan användas i många maträtter.
Hör du till de som ogillar svamp? Här några läckra recept som matentusiasten och kokboksförfattaren Tara Junker tagit fram med tanke på kräsna gommar
Här tre goda recept med svampar som snärjer den kräsne.
Skogen kryllar av svampar – både försommarvärmen och regnet har gynnat skörden
Bland annat riskor och kantareller finns i mängder.
30 vanliga svampar – testa hur bra du känner igen dem
Hur bra är du på skogssvampar?
Borgåbon Anita Gustafsson går ofta till svampskogen: "Det är som terapi för mig"
Redan i år har Gustafsson plockat tiotals liter svamp.
Ett enkelt sätt att bjuda på en festlig förrätt – kantarelltoast med sikrom, lufttorkad skinka och pepparrot
En smakupplevelse där land möter skog och hav.
Gör en svamppaj med bacon – få ut det bästa av både soppar och taggsvampar
En korg blandsvamp blir en härlig paj som smakar skog.
Höga blyhalter i Helsingforsarnas populära svampskog - nerlagd skjutbana boven i dramat
Staden har inga planer på att åtgärda problemet.
Här är Strömsös mest överraskande rätter för inbitna grillentusiaster
Baka, grilla grönt och servera efterrätter med grillsmak.
Slider med portabello och vårsallad
Svamp i burgare är hållbart och härligt gott.
Julhelgerna är högsäsong för den exklusiva vita tryffeln i Italien
Tryffel är gott, nyttigt och innehåller en massa proteiner.
Många behöver fräscha upp skolans vardagskunskaper: "Det kan vara många år mellan högstadiet och att man flyttar hemifrån"
Matlagningen är grunden till mycket i vardagen.
Finlands största trattkantarell plockades i Bromarv
Stor svamp från Kivitok i Bromarv vann tävling.
Frasiga fröpanerade svamppuffar med grönsallad
Överraska dina vänner med en ny svamprätt.
Champinjon-Mifusås. Enkelt gott och nyskapande
Den är god, säger Johannes med 22 års kockerfarenhet.
Regnet och värmen har fått svamparna att ploppa upp - höstens svampskörd kan bli bra trots allt
Det finns rikligt av soppar på en del ställen.
Sämsta svampskörden på över 30 år – kan bli en ond cirkel, säger forskare
Fenomenet beror på två torra somrar i rad.
Testa en vegetarisk burgare - en slider med portabello - hållbart, härligt och gott
Servera med vårsallad och chilimajonnäs.
STUK: ingen fog för oro att äta svamp, trots att Tjernobyl fortfarande strålar ur dem
Två partier trattkantareller hade för höga cesiumvärden.
Se upp för giftspindlingen som gömmer sig bland trattkantarellerna – många läckra matsvampar har dödligt giftiga kusiner
Dödsfall på grund av svamp är ändå ovanligt i Finland.
Kryddiga tunnbröd med svampfyllning
Familjevänlig utflyktsmat tillreds över öppen eld
Släng inte svampar i plastpåse - expertens fyra tips till att plocka svamp
Vi drog till skogs med svamprådgivaren Elisabeth Eriksson.
Så här odlar du svamp hemma
Den gråa ostronskivlingen är en bra nybörjarsvamp.
Närmat i Östnyland dag 1 - måndag: Micke äter kantareller, gör speltgröt och plockar vattenmelon
Micke Björklund lever på närproducerad mat i en vecka.
Kantarellkräm med sallads- och örtblandning från Christinas pallkrage
Micke Björklunds recept på svampkräm med örter.
Ät inte för mycket spenat och undvik körsbärskärnor - skördetiden är här, men vet du vilka ätliga växter som innehåller gifter?
Vi listar vanliga livsmedel som innehåller naturliga gifter.
Instagram-influencer rekommenderar råa murklor – nu dras hennes kokbok in: "Ifall du provar receptet lönar det sig att ta ledigt de kommande dagarna"
Recepten på rå mat visade sig farliga.
Sommarhettan får svamparna att lysa med sin frånvaro – svampplockare: ”Jag har aldrig upplevt en så här dålig svampsommar”
Rikligt med regn behövs för att svamparna ska dyka upp.
Kineserna vill ha det här pulvret – sprängticka kan vara ny nisch för skogsägare
Kai Hjulfors börjar odla sprängticka i Pedersöre.
Fråga Robin Libäck om svampodling
Ostronskivling är hans specialitet, en oväntad succe.
Julafton för svampplockare: "En gång tidigare har jag plockat svamp vid julen"
Jul och nyår är en fin tid för att plocka svamp.

Nu vill alla plocka svamp igen
Ändå plockas bara 1-2 procent av matsvampen i skogarna.
Quiz om svampar - Testa din kunskap!
Ett test för dig som vill plocka svamp i höst.
Giftig eller god? Lita inte blint på sociala mediers svampråd
Bättre för hälsan att låta bli att plocka okända svampar.
I svampskogen med Kurt Söderberg
Kurt Söderberg ger svampplockare goda råd.
Noora och Ossi hjälper dig att hitta vildmaten
Butiker är så 2016. Gå ut i naturen och hämta din mat.
"Ta en erfaren vän med till svampskogen"
Här ger svampexperten sina tips för en lyckad skogsutfärd.
Alla är inte svampexperter!
Var försiktig med svampinformation på nätet.
Svampguide för nybörjare
Tips för oerfarna svamplockare.
Lita inte på gamla svampböcker - kan innehålla föråldrad information
Giftiga svampar kan presenteras som matsvampar.
Nu ploppar svamparna upp ur jorden i Östnyland
Temperaturen och regnet har varit gynnsamt för svamp.
Mycket svamp i skogarna
Fukten och rätt temperatur gynnar svamparna.