Hoppa till huvudinnehåll

Senaste artiklar

Estland tappar sitt VM-rally

Schemat för rally-VM år 2024 är spikat. Det internationella bilsportförbundet Fia har bekräftat datumen för de olika deltävlingarna nästa säsong.

Grusloppen i Mexiko och Estland ingår inte längre i programmet, de ersätts av dito i Polen och Lettland. Lettland är ett nytt land i sammanhanget medan Polen är med för första gången sedan år 2017.

Safarirallyt i Kenya byter tidpunkt från juni till mars. Det finländska rallyt i Jyväskylä körs i sedvanlig stil i början av augusti.

Den 13 deltävlingar långa säsongen inleds i Monte Carlo, Monaco i slutet januari och avslutas i Japan i slutet av november.

Näst sista deltävlingen för pågående säsongs del körs nästa vecka i Centraleuropa, och Kalle Rovanperä har möjlighet att säkra sin andra raka VM-titel.

Jari-Matti Latvala kör sin rallybil.

Jari-Matti Latvala tvåa i VM-rallyt i Australien – Thierry Neuville leder

Thierry Neuvilles försprång är 20 sekunder.

Jari-Matti Latvala kör i Tyskland

Nya problem för Latvala – avbröt efter fem specialsträckor

Ett tekniskt fel ställde till det för finländaren.

Esapekka Lappi nära segern i Jyväskylä.

Lappi en specialsträcka från sin första seger i VM-serien

Finländarna har fortfarande dubbelledning.

Jari-Matti Latvala kör rally.

Latvala kämpade med tekniska problem – Neuville leder polska VM-rallyt

Fem specialsträckor återstår i tävlingen.

Bilar kör rally

Rekordantal ekipage tävlade i varmansrally i Londböle

Vinterns andra Londböle race på Vessö arrangerades i helgen.

Jari-Matti Latvala i Frankrike 2015

Latvala vann på Korsika - tredje triumfen i år

Första finska segern på ön sen 1984.

Jari-Matti Latvala i Frankrike 2015

Latvala i tätstriden på Korsika

30 år sedan senaste finska segern på Napoloens ö.

Åtminstone sex personer dog och flera skadades efter att en rallybil störtade mot en folkmassa i Spanien den 5 september 2015.

Sex döda i rallyolycka i Spanien

Olycksbilens förare och kartläsaren skadades inte.

Jari-Matti Latvalas Volkswagen tog skada efter ett hopp.

Ogier förbi Paddon – Latvala ute ur segerstriden

Fransmannen Sebastien Ogier kör nu i täten.

Harri Arola, Hyvinkään UA

Industriområdet i Horsbäck blev motorpark

Hannu Mäki-Ikola var bäst i allmänna klassen i Future cup.

Jari-Matti Latvala i Mexikos VM-rally 2015

Ogier leder i Mexiko - Latvala fyra

Jari-Matti Latvala är fyra efter att två korta publiketapper har körts i Mexikos VM-rally. Fransmannen Sebastien Ogier leder före Thierry Neuville och Andreas Mikkelsen.

Sebastien Ogier jagar seger i det svenska VM-rallyt.

Sekundstrid i svenska VM-rallyt

Efter sju specialsträckor av det svenska VM-rallyt är det jämnt och spännande i sammandraget och kampen om segern verkar igen stå mellan VW-förarna Sebastien Ogier och Jari-Matti Latvala.

Sebastien Ogier jagar seger i det svenska VM-rallyt.

Tidig hemmaledning i VM-rallyt i Sverige

Svensken Pontus Tidemand var den snabbaste föraren på travbanan i Karlstad när VM-rallyt i Sverige körde igång på torsdagskvällen.

Rally

Ogier är världsmästare

Jari-Matti Latvala lyckades inte stoppa Sebastien Ogiers jakt på årets VM-titel i rally. Ogier körde mot slutet av rallyt på säkerhet och marginalen till den jagande Latvala krympte till slut för att stanna på elva sekunder.

Rally, Katalonien, 2014

Latvala tog in ordentligt

Jari-Matti Latvala ligger, när tenspecialsträcka återstår av VM-rallyt i Katalonien, endast 13,9 sekunder bakom stallkamraten Sebastien Ogier. Ogier kommer, ifall han vinner det spanska VM-rallyt, att säkra världsmästerskapet.

Rally, Katalonien, 2014

Latvala tappade sekunder till Ogier

Jari-Matti Latvala som måste vinna det spanska VM-rallyt för att ha chansen att vinna årets VM-titel, inledde lördagen bra men tappade igen lite terräng på den elfte specialsträckan.

rally, Barcelona, 2014, VM

Latvala tappade terräng i Spanien

Jari-Matti Latvala jagar fortfarande årets VM-titel i rally. För att erövra mästerskapet måste Latvala vinna det spanska VM-rallyt men genast på den första specialsträckan gick det trögt.

Rallyförare

FM-rallyt påverkar trafiken i centrala Åbo

Det här veckoslutet avgörs FM-rallyt i Åbo och evenemanget påverkar trafiken i centrala Åbo.

Marcus Grönholm, ex-rallyförare

Marcus Grönholm kör rally med främmande bil

Stora stjärnor kör rally i Sandviken i Helsingfors nu i lördag. Gamla rävar som Marcus Grönholm tävlar mot dagens stjärnor.

Fiat Abarth

Från rallybanorna till museiutställning - se bildgalleri!

Blänkta och nyputsade, men med bucklor lite här och var. Rallybilar och motorcyklar från flera årtionden står utställda i Vasa bil- och motormuseum.

idrott, sport

Latvala tvåa - Hirvonen avbröt

Jari-Matti Latvala är tvåa i det argentinska VM-rallyt efter den fjärde specialsträckan. För Mikko Hirvonen är tävlingen över.

Hannu Mäki-Ikola, AL-Härmä

Rallysprint kördes i soligt sommarväder

På söndagen kördes den i ordningen andra Rallysprinttävlingen i ETMK/UA:s regi. Tävlingen som kördes i Horsbäck i Ekenäs samlade en stor deltagarskara och rätt mycket publik.

Sebastien Ogier

Sebastien Ogier snövägarnas härskare

Sebastien Ogier har under torsdagen sakta men säkert visat konkurrenterna hur man kör bil i vinterförhållanden. Men Jari-Matti Latvala har inte gett upp ännu.

Jari-Matti Latvala i Wales 2013.

Ogier leder efter 16 specialsträckor

Sebastien Ogier leder det brittiska VM-rallyt då 16 av 22 sträckor är avklarade. Marginalen till stallkamraten Jari-Matti Latvala är 20,3 sekunder.

Joni Wiman vill köra i största klassen

Efter en perfekt säsong och seger i mästerskapsserien Rallycross Lites i USA vill Pojobon Joni Wiman köra i den största klassen nästa år. Målet är att kunna leva på att köra rallycross.

Leif Österholm E-TMK/UA

Hellyckat rally i Ekenäs Motorklubbs regi

Ekenäs Motorklubbs första rally i egen regi gick bättre än förväntat. Så sade föreningens ordförande Linda Granroth på lördagskvällen strax efter att N3M Power Rally var över. Se bildgalleri.

Jari-Matti Latvala

Ogiers slutspurt bet

Sebastien Ogier imponerade stort under avslutningsdagen av VM-rallyt i Spanien. Fransmannen var överlägset snabbast och avancerade från en tredje plats till seger. Jari-Matti Latvala slutade tvåa.

Sebastien Ogier

Sebastien Ogier är världsmästare!

Fransmannen Sebastien Ogier har säkrat VM-titeln i rally. Genast på första specialsträckan och dessutom inför hemmapubliken.

Mikko Hirvonen, rallyförare

Hirvonen kan tänka sig Hyundai nästa säsong

Hyundai återvänder nästa säsong till VM-serien och den ena bilen körs högst antagligen av en finländare - kanske Mikko Hirvonen.

Sebastien Ogier i Australien 2013.

Ogier behöver en futtig poäng

Sebastien Ogier vann enkelt VM-rallyt i Australien men får vänta med att inleda firandet av sin första VM-titel. Från de återstående tre deltävlingarna behöver den 29-årige fransmannen ännu en poäng för att saken skall vara helt klar.

Sebastien Ogier i Australien 2013.

Ogier leder stort "Down under"

Sebastien Ogier har en betryggande ledning i det australiensiska VM-rallyt och den enda frågan som återstår är huruvida han kan säkra VM-titeln på söndagsmorgonen finsk tid.

Sebastien Ogier

Ogier kan säkra mästerskapet i Australien

Sebastien Ogier jagar totalsegern redan i Australien men utmanas igen av bl.a. två finländare och kanske Andreas Mikkelsen som leder rallyt efter två specialsträckor.

Joni Wiman vann också den fjärde GRC-deltärlingen i USA.

Joni Wiman vann också fjärde GRC-deltävlingen

Pojokillen Joni Wiman fortsätter att gå från klarhet till klarhet i den amerikanska rallycrosserien GRC. Natten till söndag vann han en deltävling i Atlanta, USA.

Ny seger för Joni Wiman i USA

Rallycrossföraren Joni Wiman från Pojo tog en fin seger i dag morse finsk tid i GRC-serien i Los Angeles, USA. Wiman deltog i Ford Rallycross Lites-serien.

Ogier vann i Jyväskylä - Hirvonen fyra

Sebastien Ogier vann VM-rallyt i Jyväskylä. Mikko Hirvonen var bästa finländare med en fjärde plats.

Joni Wiman vann igen i GRC

Joni Wiman, 19, vann också den andra deltävlingen i GRC Lites rallycross serien i USA. Deltävlingen kördes i Bristol i Tennesse på lördagen finsk tid.

Joni Wiman vann rallycross i USA

Joni Wiman från Pojo har för första gången vunnit en deltävling i rallycross i USA. Tävling heter Global Rallycross Championship GRC.

Ingen EM-final för Joni Wiman i rallycross

Pojograbben Joni Wiman nådde semifinal i Super 1660-klassens EM-deltävling under veckoslutet. EM-deltävlingen kördes på Tykkimäkibanan i Kouvola.

Joni Wiman deltar i EM-rallycross i Kouvola

Pojokillen Joni Wiman kommer att delta i en deltävling i EM i rallycross den här säsongen. Wiman, 19, kör i Tykkimäki i Kouvola andra veckoslutet i juni.

andreas amberg

Andreas Amberg siktar mot världstoppen i rally

24-årige Andreas Amberg i Hindersby i Lappträsk ska snart köra sitt livs första rallytävling utomlands.

I sommar blir det rallycross för Joni Wiman

Joni Wiman från Pojo sadlar nu om från att köra fort på racerbanan till att göra det på rallycrossbanan. Han siktar på att delta i en professionell serie i USA på sommaren.

Visa fler Du är på sida 1, gå till följande sida