Hoppa till huvudinnehåll

Senaste artiklar

Cecilia Floris

Cecilia Floris: Ett homosexuellt trafikljus gör ingen fristad

Tänk va! Att få rädda liv genom sin stigmatisering.

Konservativa går mot seger i Storbritannien

Konservativa vinner stort i Storbritannien

Brakförlust för Labour, Skotska SNP gör ett ytterst bra val

symbolisk bild  om kommunfusioner

Överraskande positiv attityd till kommunfusioner i ny undersökning

Modellen med tre österbottniska storkommuner är den som får mest stöd i en färsk undersökning. Det är som helhet också lösningar med en, två eller tre österbottniska kommuner som en knapp majoritet - 52% - av de tillfrågade helst vill se i framtiden.

Hbl: De flesta väljer svenska framom ryska

En majoritet av finländarna föredrar obligatorisk svenska framom obligatorisk ryska i i grundskolan. Det visar en webbenkät som Hufvudstadsbladet har låtit göra.

Ja-sidan utropar sig till segrare i Egypten

I Egypten verkar en majoritet av väljarna ha sagt ja till förslaget om ny grundlag. Det visar prognoser från både de regerande islamisterna och oppositionen.

Hbl: Finländare skeptiska till operation i Syrien

En knapp majoritet av finländarna ställer sig skeptiska till att Finland skulle delta i en FN-operation i Syrien. Det visar en opinionsundersökning som Research Insight har gjort för Hufvudstadsbladet.

Klubba på bord.

SFP fortsätter med styrelsemajoritet i Pargas

Styrelse- och nämndplatserna fördelades mellan partierna i Pargas på söndagen. Svenska folkpartiet tappade en plats i styrelsen.

Oppositionen firar i huvudstaden Tbilisi.

Oppositionen firar seger i Georgien

Oppositionen i Georgien verkar ha fått en majoritet av rösterna i gårdagens parlamentsval. President Micheil Saakasjvilis styrande parti räknar trots det med att behålla sin majoritet i parlamentet, vilket kan vara möjligt på grund av valsystemet.

Tyskland godkände stödpaket till Spanien

Tyskland godkände som väntat det finansiella stödpaketet till Spaniens banker. Ja-sidan hade klar majoritet med 473 röster mot 97.

Par av samma kön på en bröllopstårta.

Frankrike tillåter samkönade äktenskap

Frankrikes socialistiska parti vann för två veckor sedan majoritet i parlamentsvalet. Det betyder att det konservativa partiet, som motsatt sig homoäktenskap, inte längre kan stoppa planerna att tillåta det.

Sjundeås vapen på en tårta för att fira Sjundeås eventuellt sista budget.

Sjundeåstyret får två veckor för förklaringar

Det är viktigt att processen blir snabb och effektiv anser Kristian von Essen (Grön). Kommunstyrelsen i Sjundeå har nu två veckor på sig att förklara sitt agerande.

romer på barnhem

Romska barn på barnhem

Att "normalisera" romska barn på barnhem

TV-nytt studio.

Nelson Mandela friges

Den 11 februari 1990 frigavs Nelson Mandela efter nästan 30 år i fängelset. Mandelas livslånga kamp mot apartheid bar frukt.