Hoppa till huvudinnehåll

Senaste artiklar

Börja odla utan att gräva – lämna spaden i förrådet och stör inte jorden

Att gräva gör mer skada än nytta för ekosystemet.

Vegetarisk kost är räddningen för naturens mångfald, enligt rapport

Att producera mat så billigt det går är ohållbart i längden.

Oxfam: Hungern i coronakrisens spår kan döda fler än vad viruset gör

"Samtidigt fortsätter personer på toppen att göra vinster".

Rekordlite vatten i sjöar och älvar – också grundvattennivån sjunker

Regn behövs för att vattennivån ska bli normal.

Nu ska jobbet med att förbättra Raseborgs å börja

Översvämningarna ska minska och vattenkvaliteten förbättras.

Nystart 2020 – att äta mer vegetarisk kost är hållbart för både plånbok och miljö

Bara 14 procent av männen äter tillräckligt med grönt.

Från extrema dieter till fokus på hela kroppen – här är 2010-talets hälsotrender

Decenniet gick från lågkolhydratkost till hälsoappar.

Unicef: Allt fler barn får i sig för lite näring – övervikt ett växande problem

Värst är det i södra Asien och i somliga delar av Afrika.

Jättedos D-vitamin stärker inte benstommen - en mindre mängd fungerar lika bra

Forskare: Benskörhet förebyggs inte med mycket D-vitamin.

Sellerijuice är den stora hälsotrenden 2019 - är hälsoeffekterna myt eller sanning?

Det finns delade åsikter om sellerijuicens hälsoeffekter.

Vassbusiness, slam på åkrar och mörtfiske - så ska Pargas bli mera näringsneutral

A och o för en hållbar framtid, säger miljöchefen.

Friska människor äter D-vitamin i onödan - THL: Megadoser är farliga och man ska inte ta dem

Ökat D-vitaminintag förebygger inte benbrott, visar studie.

Medelhavsdiet kan minska risken för depression

Enligt studien ska man äta frukt, grönsaker och fisk.

Undernäring vanligt hos äldre som bor ensamma

Också på sjukhusen är undernäring ett problem.

Det lönar sig inte att byta kolhydraterna mot kött visar färsk forskning

Färsk forskning: Byt inte ut kolhydrater mot köttprodukter.

Visa fler Du är på sida 1, gå till följande sida