Hoppa till huvudinnehåll

Senaste artiklar

Forskare: Ryssland kan reagera på det amerikanska planet i Finska viken

Det amerikanska flygvapnets B-52 bombplans flygning över Finska viken i lördags skulle förmodligen fungera som ett meddelande till Ryssland, säger Henri Vanhanen, forskare vid Utrikespolitiska institutet.

Enligt Vanhanen kan syftet med flygningen ha varit att förmedla att USA är engagerat i regionen och dess säkerhet och att man är redo att försvara regionen.

Vanhanen tror att Ryssland på något sätt kommer att kunna reagera på det inträffade. Förutom att utföra liknande flygningar kan GPS-störningar riktade mot flygtrafik eller luftrumskränkningar vara möjliga.

Aeronautica Arenan etupiha ja terassi.

Vindtunneln är i gång igen i Pyttis: "Det här är en oslipad diamant"

Verksamhet utomhus planeras, även om naturmuséet uteblev.

Resenärer i munskydd går på Helsingfors-Vanda flygplats.

Regeringen om reserestriktionerna: Ska vara möjligt att pendla även om läget i Sverige förändras

Finland inför dubbeltestning för personer från riskländer.

W.E. Johns bok Biggles sees it trough (pärmbild)

Biggles i Finland – när barnbokshjälten bedrev stormaktspolitik

Kan en ungdomsbok ta parti i ett pågående krig?

Bruno Österlund med dottern Sonja Mattila på flygäventyr i Tyskland

Bruno Österlund, 92, packar gärna kappsäcken för en flygtur på låg höjd

Bruno Österlund från Ekenäs älskar att flyga.

pärmen till Betty i luften

Bokrecension: En flygande ko i stulen ballong

Bilderboken Betty i luften tar oss på ballongfärd.

Hornet-plan orsakade mullret i Pargas och Nagu

Ingen jordbävning - men ljudvallen sprängdes.

Solar Impulse 2 flyger över Abu Dhabi 3.3 2015

Solar Impulse på väg till Kina

Det soldrivna planet inledde sin femte Jorden runt-etapp.

Ryska Su-27-militärplan

Ryssland nekar till störande militärplan

Ryssland tillbakavisar anklagelserna om att ryska militärplan störde brittiska civilplan i onsdags. Rysslands ambassadör i London säger enligt BBC att det var frågan om rutinpatrullering som följde alla internationella lagar.

skärmflygning

Lär dig flyga som en fågel!

Tänk dig att flyga som en fågel och landa som en örn! Det lär inte vara någon omöjlighet, åtminstone inte om man får tro Jukka Laakso, som lär ut skärmflygning.

orion

Orion kom inte iväg till rymden

Rymdkapseln Orion har inte kommit iväg ut i rymden som planerat. USA:s rymdmyndighet Nasa skulle skicka iväg kapseln från Florida på torsdagen, men tekniska fel och hård vind satte stopp för avfärden.

Malms flygplats kan få tilläggstid

Om allt går väl finns det en flygplats för hobbyflygare i huvudstadsregionen även i framtiden. Utredningar pågår på ministerienivå.

Natos generalsekreterare Jens Stoltenberg.

Stoltenberg: Nato har avvärjt 400 ryska flyg i år

Försvarsallliansen Nato har i år ingripit betydligt oftare mot ryska stridsflyg än i fjol, uppger Natos generalsekreterare Jens Stoltenberg.

Günter Wetzel vid landningsplatsen i Naila.

Berlinmurens fall: Han kom med nordanvinden till väst

Det har i dagarna gått 25 år sedan Berlinmurens fall. Under de nästan 30 år som muren skiljde öst från väst, var det många som gjorde allt de kunde för att fly från DDR, i de flesta fall med livet som insats. Vi har träffat två personer, som stod för en av de mest spektakulära flykterna från DDR.

Flygplan tillhörande Lufthansa på flygplatsen i Hamburg den 31 mars 2014

Piloter vid Lufthansa strejkar igen

Det tyska pilotfacket VC har igen varslat om strejk vid Lufthansa. Enligt facket inleds strejken på måndag klockan 13 tysk tid och avslutas en minut före midnatt på tisdagen.

Conny Kurula flyger över ängen i Karby.

Med paramotor mot solnedgången

På en vidsträckt, grön äng i Karby mellan Jakobstad och Nykarleby står Conny Kurula. Hans stora intresse är att flyga paramotor och ängen fungerar som hans flygfält.

Business class i en Finnair A330

Finnairs Hongkongflyg försenas kraftigt

Finnairs flyg till Hongkong kommer att försenas med ungefär sex timmar på grund av tyfonen Usagi. I går kväll ställdes kvällsflyget till Hongkong in av samma skäl.

Sovande piloter på Air India

Flygbolaget Air India gav sparken till två piloter och två flygvärdinnor efter en farosituation under ett flyg. Båda piloterna tog en tupplur på en flygning mellan Thailand och Indien.

En varmluftsballong

Nytt finskt rekord i flygning med luftballong

Det finska rekordet för längsta flyging med varmluftsballong slogs i går. Den nästan 500 kilometer långa färden började i Rovaniemi och slutade i Virdois. Den slog det förra rekordet från 2008 med nästan 70 kilometer.

Litet flygplan, Täktom flygplats, Hangö, Finlands Fallskärmsklubb

Besvär mot miljölov för Hangö flygplats förkastades

Vasa förvaltningsdomstol har till merparten förkastat de besvär Hangö miljöförening och privatpersoner har riktat mot stadens nya miljölov för flygfältet.

Inne i ett flygplan, vy från passagarerarsäte mitt i planet.

Finnairs och Norwegians passagerarantal ökade i fjol

Både Finnair och Norwegian rapporterar att passagerarantalet ökade i fjol. Passagerantalet ökade såväl på Asien- och Europa-rutterna som i den inhemska flygtrafiken, uppger Finnair.

Ingen strejk vid Estonian Air

Det blir ingen strejk för piloterna vid det estniska flygbolaget Estonian Air. Piloterna hotade att inleda strejken på tisdag.

Berlins nya flygplats klar tidigast 2014

Invigningen av den nya flygplatsen i Berlin skjuts upp ytterligare. Flygplatsen kommer inte att stå klar i slutet av oktober, säger Berlins borgmästare Klaus Wovereit.

Framskjuten tidtabell för Copterlines Tallinflygningar

Copterlines helikopterflygningar mellan Helsingfors och Tallinn inleds inte som planerat. Det är lönsammare för bolaget att transportera manskap till oljeplattformer i Nordsjön.

Skogsbrand i Kelviå

Regnen minskar på kostnader för brandövervakning

Tack vare den regniga sommaren har man sparat in en betydlig summa pengar på flyg som övervakar bränder. I hela landet har man bara gjort en femtedel spaningsflygningar jämfört med fjolårets antal.

Jaktplansövningar över Österbotten

Den här veckan kommer Hornet jaktplan att flyga över Österbotten. Det handlar om flygövningar vid Kauhava flygstridsskola. I samband med övningen kan ovanliga ljusfenomen observeras.

Lågprisflygen lyfter Åbo flygplats

Det är populärt att åka med Ryanairs lågprisflyg från Åbo. Magnus Påhlsson, enhetschef för Air Pro i Åbo, som samarbetar med Ryanair, säger att flygningarna varit mycket positiva för Åbo flygplats.