Hoppa till huvudinnehåll

Senaste artiklar

Sjukskötare

Rädsla och brådska får sjukskötare att hålla tyst då patienter bemöts osakligt

Endast var tredje vågar ingripa i problemsituationer.

promenad i vinter

Calle hade en villkorlig fängelsedom: Jag grät av lättnad när fotbojan togs bort

Calle avtjänade en del av sitt fängelsestraff med fotboja.

YLE/ Vindkraftverket Olaus Magnus på Tahkoluoto

Betongfundament ingen risk vid vindkraftsbygge

KRS-Vatten var det enda vattenandelslag som gav utlåtande angående vindkraftsverkens betongfundament och risken för att skadliga ämnen kan komma i grundvattenområden. Enligt vattenadelslaget medför vindkraftsprojektet i Bötom inga negativa följder för grundvattentäkten i Korsbäck i Kristinestad.

Charly Salonius-Pasternak

"Funktionerna ur spel på grund av några extremister"

- Budgetförhandlingarna i USA börjar mer handla om en kamp mellan två politiska ideologier än om folkets vilja. Om det här konflikten inte får en lösning är det republikanerna som är de stora förlorarna, säger Charly Salonius-Pasternak, USA-expert vid Utrikespolitiska institutet i Finland.

Ekenäs museicentrum.

Sparkrav kan drabba museet i Ekenäs hårt

Om sparkravet står fast kommer öppettider och museets verksamhet, främst på utställningssidan, att påverkas. Det säger museichef Dan Lindholm på Ekenäs museicentrum EKTA.

Riksdagsledamot Mats Nylund lämnar in spörsmål om skarvjakt

Riksdagsledamot Mats Nylund (Sfp) vill veta om regeringen tänker ändra sin linje gällande skarvjakt. Nylund har lämnat in ett skriftligt spörsmål om skyddsjakt av skarv. Nylund anser att Finland borde se över sin linje gällande loven för skyddsjakt av skarv.

Business class i en Finnair A330

Finnair har ställt in många flyg

Finnair har ställt in ett tiotal flyg i dag som en följd av att den tekniska personalen marscherade ut i går. Dagens flyg till Bangkok och morgondagens returflyg till Helsingfors är inställda.

Fotgängarna lever farligt i vinterhalkan.

Få olyckor trots halkan i Österbotten

Trots det vädret och det dåliga väglaget har det inte inträffat något exceptionellt stort antal olyckor. Det uppger ansvarige sjukskötaren på akutpolikliniken vid Vasa centralsjukhus.

Illustration av importhamnen

Nu utreds effekterna av en gasterminal i Tolkis i Borgå

Vilka är effekterna på miljön om en gasterminal byggs i Tolkis i Borgå det ska nu utredas.

Två personer, den ena i röd overall och den andra i gul, går på däcket till en oljeplattform i solnedgången över Atlanten.

Norska oljearbetare i strejk

Arbetarna vid två oljefält utanför Norge har gått i strejk till följd av en pensionstvist. Förhandlingarna mellan tre fackförbund och arbetsgivarorganisationen OLF inleddes i fredags.

Inne i ett flygplan, vy från passagarerarsäte mitt i planet.

Låtsasbomb orsakade förseningar på Kastrup

En 56-årig man från Göteborg kan se fram emot straff och ekonomisk ersättning till SAS, till följd av ett practical joke som inte uppskattades av flygplanspersonalen.

Tre österbottniska polisinrättningar kan bli en

En enda polisinrättning kan bli följden i de tre österbottniska landskapen om den nya organisationsreformen inom polisen genomförs. Det talas också om att rörliga polisen skulle läggas ner och trafikövervakningen överföras till den lokala polisen. Det är en arbetsgrupp inom inrikesministeriet som förbereder omorganisationen.