Hoppa till huvudinnehåll

Senaste artiklar

David Grönlund ligger i gräset. man ser hans ansikte ur fokus eftersom det i förgrunden ligger ett femtontums baselement. Elementet kräver 200 liter lådutrymme.

David Grönlund gillar bas

Har en subwoofer i varje rum och bil.

Linn Wilhelmsson har sysslat med levande rollspel i tio år.

Linn Wilhelmsson ville stiga in i en magisk värld

Fantasyböcker ledde till levande rollspel.

Peter Madsen står framför raketen och blickar mot himlen.

En kapplöpning mot rymden - och mot varandra

Två danskar vill bli de första amatörerna i rymden.

Skådespelare

”Fars ska det vara på Postbacken”

Sommarteatern följa upp succén från i fjol.

kaj korkea-aho, stk 07.03.12

Kaj Korkea-ahos Beatlesmusikal Hey Dude premiärvisas

Det sjuder av aktivitet i sminklogen bakom Louhisalen i Esbo Kulturcentrum. Huvudrollsinnehavarna Alina Huldén, Vilhelm Nurmi och Carolina Råman får sina respektive make-ups. Samtidigt bombaderas de med frågor av Kulturens webbredaktör Peter Lüttge.

Johan Wadström och Hans Lindén

25 år av stjärnskådning i Vasa Andromeda

På söndag firar astronomiska föreningen Vasa Andromeda sitt tjugofemårsjubileum med öppet hus på observatoriet Meteoria Söderfjärden. Johan Wadström och Hans Lindén är två av föreningens medlemmar.

författaren Lars Sund står invid ett berg

Bestyrsam berättare krockar med mustig epik

I Lars Sunds nya roman Tre systrar och en berättare befinner vi oss i slutet av 1940-talet i en liten cellulosaluktande hamnstad vid Bottenvikens kust. Här skall det lokala amatörteatersällskapet sätta upp Anton Tjechovs pjäs Tre systrar, men kaos uppstår.

Den unga scenen skall sammanföra unga med professionell teater

Åbo Svenska Teater har gått med i projektet "Den Unga Scenen" som är ett nationellt tvåspråkigt projekt som ger unga amatörer en möjlighet att arbeta tillsammans med professionella teatrar och dramatiker.

Väinö Järvilehto, Ilse Klockars och Peter Lindholm

Alla fotar i Hangö!

Fotografering är något som alla sysslar med i Hangö, staden med det underbara ljuset. En helt ny festival för fotointresserade tar plats i Hangö under veckoslutet.

Jazzläger lockar musiker till Nagu

Den här veckan ljuder ladugårdsjazz över skogsmarkerna vid Gammelgård i Nagu. Totalt 25 duktiga amatörer har samlats på Gammelgård för att delta i big band-läger

Män dansar i projektet the limits of shame

Östnyländska män dansar om rollerna i sitt liv

Åtta män från Lovisa, alla amatörer när det gäller dans, arbetar med ett dansprojekt om mäns olika roller. En video om deras arbete ligger ute på nätet, premiär för själva föreställningen utlovas i februari nästa år. Se videon inne i artikeln!