Hoppa till huvudinnehåll

Senaste artiklar

Lök på tre sätt

Billigare mat får man leta efter.

Backman: Dags att slopa vegekorven på idrottsevenemang i Finland

Klimatförändringen på menyn – när ska matutbudet förändras?

Sara Torvalds har köttallergi: “Jag blir psykiskt trött av att hela tiden vara på min vakt”

Ämnen från däggdjur finns i mycket mer än en blodig biff.

Så gör du krispiga vegetariska burgare med biff av bondbönor

Den här versionen är dessutom glutenfri.

Femte veckomenyn – Vegval

Era bästa vegetariska vardagsrätter.

Smakrik rotsakssoppa med röda linser

Min fyraårings favoritsoppa.

Mustig tomatgryta med säsongens grönsaker

En enkel multifunktionell gryta som är lätt att variera.

Fresta med festliga potatisknyten – Pakoras med grön chutney och mangold

Indisk fingermat i Anders Samuelssons tappning.

Bjud på krämig gratäng med äggplanta och parmesan

En rätt som har potential att bli vegetarisk familjefavorit.

Baka lökpaj med franska influenser

En smakrik och billig paj med fin färg från rödvin.

Fjärde veckomenyn – Vegval

Era bästa vegetariska vardagsrätter.

Snabb och enkel grönsakssås med bönpasta

Proteinerna får du på köpet.

Testa fransk ärtsoppa – Crème Ninon med groddar och skott

Och andra tips på hur du använder groddar i matlagningen.

Tredje veckomenyn – Vegval

Era bästa vegetariska vardagsrätter.

Pav Bhaji – läcker indisk street food

Mustig och billig gryta med lämplig hetta.

Shaksuka – afrikansk grönsaksgryta

En vegetarisk klassiker!

Gazpacho – delikat spansk grönsakssoppa

Perfekt sätt att ta tillvara övermogna tomater.

Frasiga fröpanerade svamppuffar med grönsallad

Överraska dina vänner med en ny svamprätt.

Blomkålspizza – en frasig läckerhet för vänner av ost

"Degen" svänger du snabbare ihop än en vanlig.

Champinjon-Mifusås. Enkelt gott och nyskapande

Den är god, säger Johannes med 22 års kockerfarenhet.

Champinjon-Mifusåsn (på gambäl Terjärv-dialekt)

"Hä e gou" sejr Johannes Djupsjöbacka.

Krämig och snabb kikärts- och spenatcurry som barnen gillar

En curry som tillreds av basråvaror från skafferiet.

Läckra glutenfria zucchinitortillas

Barnvänlig "tex-mex" med ny touch.

Andra veckomenyn – Vegval

Era bästa vegetariska vardagsrätter.

Rödbetstartar med lakrits, fänkål, rostade hasselnötter och fetaostkräm

Lakrits och rödbeta är den perfekta smakkombinationen.

Första veckomenyn – Vegval

Era bästa vegetariska vardagsrätter.

Gräddbakad grönkåls- och potatisgratäng

Mat som går fort att laga och som sköter sig själv i ugnen.

Krämig soppa på rostad butternutpumpa med kokosmjölk

Kalorifattig soppa som också passar kolhydratmedveten kost.

Fullkornsnudlar med säsongens grönsaker – här med blomkål och broccoli

Kan varieras enligt smak och tillgängliga råvaror.

Helstekt blomkål med currysmör, och friterade kikärter

Använd hela blomkålen på två nya sätt.

Bakad sötpotatis med kikärtsröra och valnötsbullar

Krisp förenas med krämighet i matklassiker

Politikerna om IPCC:s köttrekommendation: "Finländarna kan välja själva"

Politiker om IPCC-rapporten: finländarna kan välja rätt.

Krispig tofu med teriyakisås kan bli veckoslutets vegetariska

Ett enkelt trick för att få en bättre smakupplevelse.

Hemlagad tofu ger bättre smak och blir betydligt billigare

Följ Strömsös steg för steg-guide.

Ni frågade om veganmaten i Borgåskolorna - här kommer svaren

Kostservicechef Leila Korhonen svarar.

Låtsaskött är ett klimatsmart alternativ till biffen

Många väljer att minska på köttätandet.

Hjallis Harkimo – hockeyhallarnas vegan visar vägen

Hjallis Harkimo testade på att leva som vegan.

Bjud på en somrig crumble av drönarlarver med kokos och hallon

Drönarbiets larver har en aning söt smak.

Li Andersson vill helst laga godare och mångsidigare vardagsmat själv

Som riksdagsledamot hinner Li Andersson sällan laga mat.

Visa fler Du är på sida 1, gå till följande sida