Hoppa till huvudinnehåll

Senaste artiklar

Polisuniform

Rapport om Helsingforspolisens kartläggning av romerna hålls hemlig

Polisen ska ha idkat långvarig övervakning av romerna.

en kvinna med en blomsterkrans på huvudet sitter i gräset och blåser såppubblor

Spelreglerna på arbetsmarknaden ändrar - är du redo för personbranding?

Konsten att profilera sig på some ökar chansen att få jobb.

Bild från Unsplash.com

Därför är det svårt att veta vem som blir skolskjutare

Och varför är det oftast män som begår skolskjutningar?

instagram

Svårt vara äkta på sociala medier

Doktorsavhandling om hur man jobbar med sin egen profil.

Vad gör en rättspsykolog?

Extremfall intresserar rättspsykologen

Rättspsykologen Tom Pakkanen i Succémorgon

Maria Swanljung

Journalisten ska inte kopiera konstapelns rapporter

Då det gäller att beskriva förbrytare, både efterlysta och gripna, bryter polisen ofta mot sitt eget regelverk. Maria Swanljung på Minoritetsombudsmannens byrå är ändå mer oroad över hur media rapporterar kring brottsnotiserna.

Marina Sjöholm

Det här ska det nya svenska gymnasiet i Helsingfors satsa på

Kreativitet ska bli det nya ledordet i det nya svenskspråkiga gymnasiet i Tölö. Rektor Marina Sjöholm säger att skolan har jobbat intensivt med varumärket för att locka elever. Gymnasiet uppstår då Tölö gymnasium och Norsen slås ihop.

Vi blir alla profilerade

Betalar du mera för en resa än vad din granne betalar? Svaret beror på hur du är profilerad på nätet. Har du någonsin hört talas om Acxiom, Corelogic, Datalogix, eBureau, ID Analytics, Intelius, PeekYou, Rapleaf, Recorded Future? Du borde känna dem. De känner dig. Det är på grund av dem som du kanske betalar mera för din resa.

SFP:s kretsstyrelse vill ha kvar hjärtkirurgin i Vasa

Hjärtkirurgin i Vasa bör få fortsätta, konstaterade SFP:s kretsstyrelse vid sitt möte på onsdag kväll. SFP:s kretsstyrelse vill att en helhetsstrategi utarbetas för Vasa sjukvårdsdistrikt.

Problem fylla platser på Novia i Raseborg

Rektor för yrkeshögskolan Novia Örjan Andersson ser fallet Vilhelmina Hellsberg som problematiskt men säger samtidigt att yrkeshögskolan Novia vill erbjuda många valmöjligheter och ett så brett utbildningsutbud på svenska som möjligt.

Domkyrkotornet.

Åbo och regionens unikhet marknadsförs i Helsingfors

Regioner måste vara tävlingsinriktade i sin profilering och satsa på reklam. Egentliga Finland och Åbo marknadsförs i Helsingfors under två dagar för att locka nya företag och invånare till regionen.

Invandrare i Finland

Polisen ges möjlighet att diskriminera

Lagen ger polisen fria händer att diskriminera personer som inte ser finländska ut. Det säger anti-rasism-organet ECRI som i sin rapport riktar skarp kritik mot den finländska utlänningslagen.

Karin Filén i svartvitrandig tröja.

Hon vill ha kaffet mjukt och sött

Karin Filén är den andra nya rösten i Morgonöppet nu i vinter. Hon gillar att stiga upp på morgonen och imponeras av folk som inte väljer den lättaste vägen i livet.

Fem linjer blir en på Novia

Yrkeshögskolsektorn förändras för tillfället mycket och sparkraven är hårda. Ett led i det är att yrkeshögskolan Novia i Ekenäs slår ihop fem utbildningprogram till ett och trädgårdsutbildningen blir internationell.

Eva Biaudet

"Etnisk profilering också i Finland"

Etnisk profilering förekommer också i Finland trots att det är förbjudet. De myndigheter som pekas ut är bland annat tullen och polisen, uppger minoritetsombudsmannen Eva Biaudet.