Hoppa till huvudinnehåll

Senaste artiklar

Proagria: Septembervädret räddade tröskningen, men sommartorkan skördade redan en del av grödorna

Knepiga väderförhållanden för lantbrukaren den här sommaren.

Vårsådden är försenad i hela Finland – jordbrukare får tänka om när det blir för sent att så

Vissa växter kan bytas ut mot andra när sådden blir försenad

I Svartå kvarn blir spannmål till mjöl i en 86 år gammal valskvarn

Närmare 80 ton spannmål blev till mjöl i kvarnen i fjol.

Mycket inhemsk råg skördades i år – fyra gånger större skörd jämfört med 2018

Den egna rågen räcker nu till för den inhemska konsumtionen.

Naturresursinstitutet: Vi går mot den minsta spannmålsskörden sedan millennieskiftet

Rågskörden väntas bli endast hälften av fjolårets.

Tufft år väntar kvarnindustrin — havren tryggar enhet i Vasa

Sen och mager spannmålsskörd utmaning i Österbotten.

Dålig skörd kan få spannmålsodlare att ge upp

Odlandet kostar mer än det smakar.

Råg i ryggen och vete på export från Sjundeå

Spannmålsodlarna står inför utmaningar.

Nu är havre populärare än råg

Användningen av havre har ökat under de senaste åren.

Jordbrukarna hoppas på varmt väder och regn

Den kalla väderfronten kan fördröja starten på sådden.

Rysslands spannmålsproduktion blomstrar

Landets väntas bli världens största veteexportör.

Havrebladlusen hotar vårgrödor

Risken för skördeskador större än på många år.

Åkrarna i Östnyland torde fyllas av traktorer till morsdag

Vårbruket ser ut att kunna börja i tid i år.

Vete - världens viktigaste brödsäd

"Vete finns överallt, även där du inte vill."

Nästan 30 000 ton vete från Ingå till Spanien

Första större fartyget med vete från Ingå hamn.

Regn förstör spannmålsskörd

Österbotten drabbat. I Övermalax är halva skörden på åkern.

Test: Glyfosat i linser från Kanada

Det fanns glyfosat i de gröna linserna från Kanada

"Det går att göra snöbollar av spannmålen"

Mörskombonde måste vänta länge på skörd.

Varmt väder räddade rågen på Elimo gård

Rågen torde vara bra, säger Cecilia Bruncrona.

Bulgur, couscous, manna och quinoa

Ser du skillnad på gryn och gryn?