Hoppa till huvudinnehåll

Senaste artiklar

Två Röda Korsetanställda kidnappade i Mali

Två anställda vid Röda Korset har kidnappats i västafrikanska Mali, skriver hjälporganisationen på Twitter.

Kidnappningen skedde i landets nordöstra del mellan städerna Gao och Kidali.

Röda Korsets Malisektion skriver att de önskar att man håller sig från att spekulera kring fallet för att inte försvåra en lösning.

Kidnappningar och annat våld mot både utländska arbetare och malier är vanligt i Mali, där säkerhetssituationen varit svag sedan år 2012.

I vissa fall handlar det om hämndaktioner och kidnapparna är ofta ute efter lösensummor.

I februari släpptes en läkare vid Världshälsoorganisationen WHO fri av sina kidnappare efter ungefär en månad.

Källa: STT

Norrmannen Kjartan Sekkingstad i staden Jolo den 18 september 2016.

Norsk gisslan "vid gott mod" efter frigivningen

Norges statsminister har bekräftat att Sekkingstad är fri.

Sjaak Riijke, fritogs i Mali efter fyra år som gisslan.

Holländsk gisslan fri efter fyra års fångenskap

Sjaak Riijke kidnappades i Timbuktu år 2011.

kidnappningen i borgå jan. 2014

Misstänkt kidnappare fortfarande häktad

Tingsrätten i Borgå har fortsatt häktningen av den man som misstänks för att ha kidnappat en kvinna i Borgå i början av januari. Det skriver Ilta-Sanomat

AFP: Röda kors-arbetare kidnappade i Mali

Islamister i Mali meddelar att de har kidnappat fem maliska hjälparbetare.

Marlies Schild deltar inte i torsdagens slalomtävling i Åre

Kidnappningshot mot Österrikiska OS-hopp

Österrikes olympiska kommitté har fått ett brev där det står att två av landets idrottare kommer att kidnappas under OS i Sotji. Enligt uppgifter skulle det handla om Marlies Schild och Janine Flock.

kidnappningen i borgå jan. 2014

Kidnapparen omhäktad

Den man som kidnappade en ung kvinna i Borgå den 7 januari omhäktades på torsdag i tingsrätten i Östra Nyland.

kidnappningen i borgå jan. 2014

Kidnappad kvinna får vård

Den kvinna som kidnappades i Borgå av en ung man förra veckan får nu vård. Hon får terapi via företagshälsovården.

kidnappningen i borgå jan. 2014

Kidnapparen har studerat vid Haaga-Helia

Mannen som kidnappade en kvinna i tisdags är inte Borgåbo men har tidigare haft kopplingar till staden.

kidnappningen i borgå jan. 2014

Spelskulder orsaken till kidnappningen

Spelskulder på över 10 000 euro är orsaken till kidnappningen i Borgå i tisdags. Det är i alla fall vad den häktade mannen uppger, säger kriminalkommissarie Mia Tuominen vid polisen i Borgå.

Polisen i arbete

Kidnappningen var troligen planerad

Mannen som kidnappade en ung kvinna i Borgå i tisdags hävdar att gärningen var ett infall. Polisen tror ändå att dådet var planerat.

Frigivna journalister hemma i Sverige igen

De två svenska journalisterna som frigavs efter över 40 dagars fångenskap i Syrien har återvänt till Sverige. Efter att ha träffat sina anhöriga gav de märkbart medtagna journalisterna en presskonferens.

Kidnappade svenska journalister fria

De två svenska journalister som kidnappades i Syrien i november har släppts fria. Det bekäftar svenska utrikesdepartementet.

Antalet kidnappningar i Syrien ökar

Yles journalist Antti Kuronen är på plats i Syriens huvudstad Damaskus. Enligt Kuronen har antalet kidnappningar av lokala och internationella journalister i norra Syrien ökat sedan sommaren. Läs också: Bilbomb nära Damaskus dödade 15

Kvinnor hölls som slavar i 30 år i hus i London

Polisen i Storbritannien har befriat tre kvinnor som har hållits fångna mot sin vilja i 30 år. Det är en 69 år gammal kvinna från Malaysia, en 57 år gammal kvinna från Irland och en 30-årig brittisk kvinna.

Atte och Leila Kaleva omedelbart efter hemkomsten till Finland

Paret Kaleva i HS: Vi har inte blivit traumatiserade

Paret Atte och Leila Kaleva, som kidnappades i Jemen i fjol, har gett sin första intervju sedan presskonferensen då de släpptes i maj. I intervjun för Helsingin Sanomat säger Atte Kaleva att han är övertygad om att de hölls fångna av terrornätverket al-Qaida.

Frankrike skärper säkerheten i Mali efter journalistmord

Frankrike skärper säkerheten kring staden Kidal i västafrikanska Mali efter morden på två franska journalister igår. Journalisterna kidnappades efter en intervju och hittades senare ihjälskjutna utanför staden.

Franska journalister dödades i Mali

Två franska journalister har kidnappats och sedan dödats i Mali. Fransmännen fördes tidigare i dag bort av fyra beväpnade män efter en intervju i staden Kidal i landets östra del, och hittades senare skjutna utanför staden.

NHL-målvakt misstänks för kidnappning

Colorado Avalanche-målvakten Semyon Varlamov har gripits misstänkt för kidnappning och misshandel. Varlamov har själv överlämnat sig till polisen.

Polisens foto av det misstänkta paret med flickan Maria

Par häktas för kidnappning av liten flicka

Det romska paret som misstänks ha kidnappat en liten flicka har häktats i Grekland i väntan på rättegång. Polisen misstänker att flickan kan vara offer för människohandel.

Polisens bild på flickan som misstänks vara bortrövad

Tips väller in om omhändertagen flicka

I Grekland ska det par, som misstänks för att ha kidnappat en nu fyraårig flicka, i dag infinna sig i rätten. Den blonda flickan omhändertogs förra veckan. Samtidigt rapporteras att en skandinavisk man kräver DNA-test, för att bevisa att flickan är hans dotter.

Israel upprört över upptäckt Gaza-tunnel

Israel stoppar leveranser av byggmaterial till palestinska områden. Beslutet fattades efter att israeliska armén hittade en 2,5 kilometer lång tunnel mellan Hamas-kontrollerade Gaza och Israel.

Zeidan anklagar "politiskt parti" för kidnappning

Libyens premiärminister Ali Zeidan anklagar ett "politiskt parti" för att ha organiserat torsdagens kidnappning av honom. Han vill inte avslöja vilket parti som skulle ha legat bakom kidnappningen.

Libyens premiärminister kidnappad

Libyens premiärminister Ali Zeidan har kidnappats. Han kidnappades från ett hotell i huvudstaden Tripoli av beväpnade män. Kidnappningen kan vara en reaktion på helgens amerikanska räd inne i Libyen.

Cleveland-kidnapparen begick självmord

Mannen som höll tre kvinnor fångna i ett decennium i Cleveland i USA har begått självmord. Enligt amerikanska myndigheter hade Ariel Castro hängt sig i sin cell.

Juan Manuel Santos talar

Colombia fredsförhandlar med rebeller

Colombias president Juan Manuel Santos säger att han är redo att inleda fredsförhandlingar med landets näst största rebellgrupp ELN. Presidenten hyllade ELN efter att de släppte en kanadensisk gisslan tidigare i veckan.

Turkish Airlines -flyg vid flygplatsen i Istanbul

Två piloter kidnappades i Beirut

Turkiet uppmanar sina medborgare att lämna Libanon efter att två turkiska piloter kidnappades i huvudstaden Beirut på fredagen. Gruppen Zuwwar al-Imam Rida ligger bakom dådet och kräver att syriska rebeller friger en grupp libaneser som togs som gisslan i fjol.

Dom föll för Cleveland-kidnappare

Ariel Castro, kidnapparen i Cleveland i USA, har dömts till livstids fängelse samt tusen år i fängelse, utan möjlighet till benådning för att ha kidnappat, våldtagit och hållit tre kvinnor fångna i över tio år.

Kidnapparen i Cleveland undviker dödsstraff

Ariel Castro, som i åratal höll tre kvinnor i fångenskap i USA, kommer att erkänna brotten och dömas till livstidsfängelse. Han kommer inte att dömas till dödsstraff på grund av en överenskommelse med åklagarna.

Esbokidnappare fortfarande på fri fot

Den man som misstänks ligga bakom den uppmärksammade kidnappningen i Noux i Esbo är fortfarande på fri fot. Kidnappningen ägde rum i slutet av juni.

Mystisk kidnappning i Noux

Polisen i Västra Nyland utreder ett grovt fall av frihetsberövande. En kvinna var på joggingtur vid Solvalla idrottsinstitut i Noux i Esbo i förmiddags då en man med våld tvingade in henne i sin bil och körde i väg.

Dödsstraff i Jemen ett problem för CKP

Centralkriminalpolisen i Finland håller på att inleda en brottsutredning om kidnappningen av de två finländarna i samarbete med jemenitiska myndigheter. Att ett dödsstraff är möjligt i Jemen är ändå problematiskt för CKP.

Ambassadör förmedlade tack till Jemens president

Finlands ambassadör i Jemen, Jarno Syrjälä, har förmedlat Finlands tack till Jemens president för att man lyckades frige det finländska paret som var kidnappat i Jemen.

Skärmdump från Kuriers hemsida.

Kurier: Ingen lösen för de kidnappade

Den österrikiska tidningen Kurier skriver nu att ingen lösensumma betalades för att få det finländska paret och österrikaren fria från fångenskap i Jemen.

Finland kände till hotfull video med Atte Kaleva

Utrikesminister Erkki Tuomioja (SDP) säger att myndigheterna visste om att kidnapparna hade gjort en hotfull video med Atte Kaleva. Videon kom ändå aldrig ut i offentligheten, till skillnad från den med österrikaren Dominik Neubauer.

Atte och Leila Kaleva omedelbart efter hemkomsten till Finland

Paret Kaleva om fångenskapen: Vi behandlades väl

Det nyligen frisläppta finländska paret Atte och Leila Kaleva har för första gången själva berättat om sin tid i fångenskapen i Jemen. Paret Kaleva och en österrikisk man kidnappades i Jemens huvudstad Sanaa den 21 december och de frigavs förra veckan.

Andreas von Weissenberg, Finlands Röda Kors

Spänningssökare får stanna hemma

Säkerhetsutbildning med bland annat träning inför eventuella kidnappningar. Det hör till Röda Korsets program för medarbetare som sänds till konfliktområden. Farliga situationer kan ofta förebyggas med klokt beteende, och de som är ute efter adrenalinkickar stoppas i ett tidigt skede.

Atte och Leila Kaleva omedelbart efter hemkomsten till Finland

Austrian Independent: 40 miljoner betalades för gisslan i Jemen

Enligt tidningen Austrian Independent betalades en lösesumma på cirka 40 miljoner euro för de två finländarna och österrikaren som var kidnappade i Jemen.

Ny kidnappning i Jemen

En schweizisk Röda Kors-arbetare har kidnappats av beväpnade män i södra Jemen. Kidnapparna uppges höra till en stam, som förra veckan kidnappade ett par indiska Röda Kors-anställda och höll dem gisslan en kort tid.

Jyrki Iivonen.

Försvarsministeriet: Bra samarbete med österrikarna

Försvarsministeriet förnekar att det förekom problem i myndigheternas samarbete under gisslandramat i Jemen. Den österrikiska tidningen Kurier skrev i går att de finländska myndigheterna var arroganta och samarbetet knakade i fogarna.

Skärmdump från Kuriers hemsida.

Kurier: Finska myndigheter var arroganta

Den österrikiska tidningen Kurier rapporterar att det var den österrikiska underrättelsetjänsten som fritog paret Kaleva och österrikaren Dominik Neubauer i torsdags. Enligt tidningen var samarbetet mellan de finländska och österrikiska myndigheterna långt ifrån friktionsfritt.

Mats Nylund

"Staten ska hjälpa även vårdslösa medborgare"

Kostnaderna för operationen som ledde till att det kidnappade paret Kaleva kunde räddas har väckt debatt. Riksdagsman Mats Nylund (SFP) säger att staten ska hjälpa även medborgare som själva har ställt till det för sig.

Räddaren Ramsey blev stjärna

Charles Ramsey har blivit något av en internetstjärna efter att han hjälpte ut en av de kidnappade kvinnorna i Cleveland ut ur huset där hon hade hållits fången. Bland annat finns det en sång med honom på Youtube.

Ledarskribenter efterlyser fakta

Flera tidningsledare tar upp de något speciella omständigheterna kring Atte och Leila Kalevas vistelse i Jemen. Parets identitet hemlighölls medan de var i fångenskap men nu måste sanningen fram uppmanar några ledarskribenter.

Faruk Abu-Chakra, och Atte Kaleva som syns i bakgrunden till höger

"Atte Kaleva hade en alltför positiv inställning"

Atte Kalevas lärare i arabiska avrådde honom vid flera olika tillfällen från att åka till Jemen. Faruk Abu-Chakra säger att han flera gånger frågade Kaleva hur han vågar åka till Jemen och underströk att han själv aldrig skulle åka till ett så farligt land.

Visa fler Du är på sida 1, gå till följande sida