Senaste artiklar
Bra sommar för Kvarkens världsarv – husbilarna hittade till Replot
Turisterna kom från runt om i Finland.
Flador kan vara viktigare för fiskfödsel än man tidigare trott
Karteringen av flador och glosjöar håller på som bäst.

"Vi har kämpat mot vassen i åratal" - nu backar myndigheter Natura 2000
EU-pengar rensar skyddat område från buskage och vass.
Havets hus ska använda energi från uppvärmd asfalt
Förnybar energi viktigt för Världsarvsporten.
Landhöjningen måste justeras vid Raseborgs slott
Landhöjningen vid Raseborgs slott kan ha varit snabbare än man hittills har trott. De utgrävningar som har gjorts öster om slottet den här sommaren, visar att det fanns bebyggelse där man tidigare har trott att det har funnits havsbotten i början av 1500-talet.
Finland reser sig ur havet
En kvadratkilometer per år, alltså 100 hektar, det är så mycket Kvarkens skärgård växer varje år på grund av landhöjningen. Tittar man bakåt tusentals år så har faktiskt största delen av Finland höjt sig ur havet. När landet om sådär ett par tusen år slutar höja sig så är det frågan om hela 700 meter som Finland har rest sig ur vattnet.
De två världsarven är ett
Kvarkens världsarv och Höga Kusten blir ett i en ny bok om vår unika skärgårdsmiljö. Världsarvet måste paketeras och synas mer, säger författarna.
Vasa visas upp för tyskar
På tisdag eftermiddag anländer omkring 500 tyska turister till Vasa under sin kryssningsrutt i Bottniska viken. Tyskarna kommer att få bekanta sig med både skärgården och staden berättar Margit Sellberg som har hand om turismen i Vasa.
Landhöjningen räddar Finland från stigande havsnivåer
Finland är bättre skyddat mot de stigande havsnivåerna än många andra länder tack vare landhöjningen, som har pågått ända sedan förra istiden. Snabbast är höjningen i trakten av Vasa, medan Finska vikens kust stiger allra långsammast.
Oxhamns skola är en ung skola 1986
Stoff besöker Oxhamns skola, högstadiet i Jakobstad, 1986.