Hoppa till huvudinnehåll

Senaste artiklar

Furious 7, Michelle Rodriguez, Vin Diesel

”Fast & Furious” - en såpa?

Vad har filmvärldens machokoncept gemensamt med såpavärlden?

Minna Haapkylä som Armi Ratia i filmen Armi elää!

Armi lever! – leve skaparkraften!

Donner levererar film i samklang med Marimekkos stil.

The Hunger Games Mockingjay Part 1, Jennifer Lawrence, Liam Hemsworth

Hungerspelen – en utdragen revolution

Den tredje upplagan av Hungerspelen får en som inte läst böckerna att famla efter slitna fraser som ”koka soppa på en spik” och ”less is more”. Trean tar vid där tvåan slutade, men utan att leda någonstans. Och än är det inte över.

Närpes skolmusikkår repeterar

Ungdomsgala väcker liv i Sinatra

Evigt unga artister, som Ella Fitzgerald och Frank Sinatra, får nytt liv i årets Ungdomsgala. Då talar vi om Närpes Skolmusikkårs storsatsning som även i år består av nästan uteslutande ungdomar.

Ungdomsgarantin blev ingen succé

Ungdomsgarantin blev ingen succé. Tvärtom, pengarna för verksamheten sinade och byråkratin ökade. Det fick finansminister Jutta Urpilainen höra vid sitt besök på After Eight på måndagen.

Michael Luther och Lena Gammelgård

Varthän Havets hus?

Havets hus, den planerade informationspunkt för besökare vid Kvarkens världsnaturarv, har nu ältats i tio år. Korsholmspolitikerna och SFP:arna Michael Luther och Lena Gammelgård diskuterade de senaste vändningarna i God morgon Österbotten.

Vasa Sport

Det blev inga arga örnar

Vasa sport har fört förhandlingar om samarbete med företaget Rovio som står bakom det kända arga fåglarna, Angry Birds. Förhandlingarna har ändå strandat eftersom man inte hittat modell för samarbetet som skulle ha gynnat båda parter.

Förmånliga bostäder är den nya trenden i byggbranschen

Byggbranschen satsar nu stort på att utveckla nya produkter när det gäller förmånligt boende. Byggföretaget YIT vann titeln som Vanda stads samarbetspartner och bygger nu så kallade minibostäder i Vanda. Ikeas och Skanskas Boklok-bostäder utsätts därmed för konkurrens.

Hälsa och världsarv lockar turister

Hälsan är en fråga som intresserar alla och också turistföretagarna har börjat inse att hälsofrågor kan vara ett lockbete. Ett samarbetsprojekt har lett till nya ideéer om hur man kan kombinera resande och hälsa. Res och relaxa kallas projektet.

Unga egenföretagare startade eget "The Office"

Egenföretagarna Sebastian Sandelin, Mattias Nordström och Erik Berglund jobbar tillsammans i ett företagarkollektiv på Drumsö i Helsingfors. Radiohuset träffade dem och snackade om välmående på arbetsplatsen.

Aaltovinnare gör Helsingfors till en bättre plats

Vinnarföretaget i Aalto universitetets tävling Summer of startups samlar Helsingfors bästa evenemangsutrymmen på en och samma webbplats. Emil Sågfors, programutvecklare på Venuu, är nöjd över att det gått så bra och hoppas att han nu kan betala studentmakaronerna med hjälp av företaget.

Basso kunde ta sig an Radio Helsinki

Basso Media kan vara intresserade av att ta över Radio Helsinki. Sanoma-koncernen ser helst att kanalen överlåts till någon som kan fortsätta med samma koncept.

Pojo kommunhus kan bli bostäder

Pojo kommunhus kan byggas om till bostäder med service. Stadsstyrelsen i Raseborg har beslutat reservera huset till intressenter som vill bygga det.

Anne Berner är ett snällt lejon

Om man sitter på en briljant affärsidé men saknar ekonomisk uppbackning kan tv-programmet Leijonan luola vara ett sätt att komma vidare. Men först gäller det att övertyga fem lejon, däribland Anne Berner.

Högsäsongen för Knipans del börjar vara över för den här sommaren.

Osäkert om Knipan öppnar i sommar

Det är osäkert om restaurang Knipan i Ekenäs kan öppna till sommaren. En ny krögare borde hittas inom ett par veckor, för att förberedelserna inför sommaren ska hinna göras. Läs också äldre artiklar om Knipan.

nattclub

Nattklubb för unga öppnar i Borgå

En nattklubb med helt unikt koncept öppnar i Borgå. Nattklubben Colors satsar på att spela elektonisk musik i nattklubbsmiljö.