Hoppa till huvudinnehåll

Senaste artiklar

Huvudstaben: En ny säkerhetspolitisk rådgivare behövs inte

Huvudstaben vid Försvarsmakten ställer sig kritisk till förslaget om att inrätta en ny tjänst för en säkerhetspolitisk rådgivare för statsministern.

Huvudstaben konstaterar att motiveringarna i förslaget inte är tillräckliga för att bevisa att det verkligen finns ett behov av en sådan ny tjänst. Man anser också att ärendet behöver vidarebehandlas.

I ett utlåtande uppger Huvudstaben att förslaget inte alls beaktar vad en ny tjänst skulle innebära för statens ledarmodell när det gäller försvars- och säkerhetspolitiska samt militära frågor.

Tidigare har också presidentens kansli och Utrikesministeriet avfärdat idén om en ny säkerhetspolitisk rådgivare.

Källor: STT, Yle Uutiset

Vita husets chefsstrateg Steve Bannon anses ha stort inflytande på Donald Trumps främlingsfientliga linje

Trump har sparkat sin chefsstrateg Steve Bannon

Det rapporterar både Reuters och CNN.

turister

Turistrådgivare i Borgå talar sju språk – också svenska

Borgå får kritik för bristande svenskkunskaper.

USA:s president Donald Trump skakar hand med sin nya nationella säkerhetsrådgivare Herbert Raymond McMaster vid sin fritidsbostad Mar-a-Lago i Florida den 20 februari 2017.

Trumps nya nationella rådgivare ser Ryssland som en fiende

Glatt överraskade reaktioner på valet av McMaster.

H.R. McMaster

Trump utsåg ny nationell säkerhetsrådgivare

Michael Flynn avgick strax efter att han hade tillträtt.

Betsy DeVos,  Donald Trump och Mike Pence.

Trumps kabinett: Från råbarkad, ilsken hund till polerad svärson

Den nya presidenten väljer många rika till sina rådgivare.

Stubb intervjuas om Anders Borg

Alexander Stubb: Anders Borg har Finland kärt

Sveriges förre finansminister, moderaten Anders Borg, erbjöd sig själv som analytiker av Finlands prekära ekonomiska läge. Statsminister Alexander Stubb (Saml) har svårt att förstå den uppståndelse som Borg har väckt.

DI: Tidigare svensk minister kan få toppjobb i Finland

Sveriges förra finansminister Anders Borg kan bli en rådgivare för Finlands regering, rapporterar den svenska tidningen Dagens Industri. Enligt tidningen talar allt för att det eventuella uppdraget ligger direkt under statsminister Alexander Stubb.

En person jobbar vid en dator.

Bokförare blir rådgivare

Att vara bokförare i dag är mer än bara bokföring. Det handlar också om rådgivning. Företagarna räknar med att de via sin bokförare ska få svar på det mesta, kompetensen måste öka, säger Carina Storhannus.

Hur undvika ekonomisk katastrof inför jul?

Christel Raunio från Marthaförbundet besökte God morgon Östnyland och gav goda råd om hur man klarar av julen utan ekonomisk katastrof.

Många ambassader stängda i Mellanöstern

Flera västerländska ambassader och konsulat i Mellanöstern håller stängt i dag som en säkerhetsåtgärd. Säkerheten har skärpts vid ambassaderna i Jemen efter att USA gick ut med en varning om ökat terroristhot.

Susan Rice

Susan Rice Obamas nya säkerhetsrådgivare

USA:s FN-ambassadör Susan Rice blir ny säkerhetspolitisk rådgivare för USA:s president Barack Obama, meddelar Vita huset. Hon efterträder Tom Donilon, som avgår från sin post.

Två klasser i Katarinaskolan samlade in över 20 000 värmeljusskal.

Över 560 000 värmeljusskal samlades in i Västnyland

Västnyländska skolelever har samlat in över 560 000 värmeljusskal i en återvinningstävling som avfallshanteringsbolaget Rosk´n Roll ordnar. I tävlingen "Värmeljusjakten" har över 1000 elever från 52 grundskolklasser från Hangö, Raseborg, Lojo, Ingå, Sjundeå, Högfors och Vihtis deltagit.

utvecklingsbolaget posintras logo

All företagsrådgivning under samma tak

De rådgivningstjänster som utvecklingsbolaget Posintra i Borgå kan erbjuda har breddats. Peter Backman - före detta kommundirektör i Lappträsk - ska basa för den nya enheten.

Ex-ministrar blir Putins rådgivare

Rysslands president Vladimir Putin har utsett sju tidigare ministrar till sina rådgivare. Utnämningarna väntas försvaga premiärminister Dmitrij Medvedevs nya regering i och med att många mäktiga politiker flyttar till Kreml.

holger spår (eero wallén)

Holger Spår ringer Naturväktarna

Holger och det märkliga kråklätet