Hoppa till huvudinnehåll

Senaste artiklar

Harsyra i en skog.

Skörda din sommarmat i naturen

Vilda örter och grönsaker är näringsrik och mångsidig mat.

Närbild på ett bi som har landat i en knallgul maskros.

Rädda pollinerarna – de är livsviktiga och vi är helt beroende av dem

Utan pollinerare kan du bli utan både kaffe och äpplen.

Hästar på ängen

Se när hästar i Illby släpps ut på maskrosängen för första gången

Maskrosen är både en läckerhet och en medicin för hästarna.

Alessandra Sarelin plockar kirskål i sin trädgård.

Våga testa maskros och kirskål i köket!

Många vilda växter lämpar sig väl för matlagning.

Husse och matte Jacob Granqvist och Daniela Andersson med 70-åriga sköldpaddan Sköldis

Hangökändisen sköldpaddan Sköldis flyttade till Ingå på äldre dar

Sköldpaddan Sköldis importerades på 50-talet till Hangö.

Levande landsbygd på Mielisholm i Pargas.

Vårhonung från Pargas vann FM-brons

Enligt Titti Edfelt består vårhonungen av maskrosnektar.

Grönska

Allergiker plågas nu av gräs- och maskrospollen

Björkblomningen har varit lätt för många allergiker.

Maskros.

Utrota inte alla maskrosor – ät dem!

Maskrosen är ett matnyttigt ogräs.

Viv-ann Sjögren, 1997

Mat och liv med Vivi-ann Sjögren

Viv-ann Sjögren förvandlar det mesta till mat.